Ford verhoogt productie Performance Cars

Ford verhoogt productie Performance Cars: eerste Focus RS van band gerold

Ford Accelerates Production of Performance Cars for Europe as First All-New Focus RS Rolls off the Line

Ford Accelerates Production of Performance Cars for Europe as First All-New Focus RS Rolls off the Line

  • Ford verwacht in 2016 ongeveer 41.000 sportieve auto’s voor klanten in Europa te produceren, waaronder Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Mustang en Ford GT. Vergeleken met 29.000 stuks in 2015 is dit een stijging van 40 procent op jaarbasis
  • De vraag naar sportieve auto’s van Ford is in 2015 met 62 procent gestegen
  • Eerste Focus RS rolt van band in Saarlouis (Duitsland)
  • Al meer dan 13.000 Mustang orders in Europa
Ford Accelerates Production of Performance Cars for Europe as First All-New Focus RS Rolls off the Line

Ford Accelerates Production of Performance Cars for Europe as First All-New Focus RS Rolls off the Line

Voor snelle Ford’s gloort een nieuw tijdperk nu de productie van de Focus RS is gestart. Ford verwacht 41.000 sportieve auto’s voor de Europese markt te produceren in 2016. In 2015 bedroeg de productie 29.000 stuks. Dit is een stijging van 40 procent op jaarbasis. In 2015 is de verkoop van sportieve auto’s in Europa met 62 procent gestegen ten opzichte van 2014.

De modellen waar het meest vraag naar is, zijn onder andere de geheel nieuwe Focus RS (waarvan het eerste exemplaar onlangs van de band is gerold in Ford fabriek Saarlouis, Duitsland), de Ford Mustang waarvan er in Europa nu meer dan 13.000 zijn besteld en de populaire Focus ST- en Fiesta ST.

2016 Focus RS in production

2016 Focus RS in production

Terwijl de gloednieuwe Ford GT nog moet worden geproduceerd, biedt Ford nu al het meest uitgebreide assortiment van sportieve modellen, van compacte hatchbacks tot supercars met een hoog prestatievermogen.

“Dit wordt een gedenkwaardig jaar voor de sportieve auto’s van Ford, die beschikken over een ongekend prestatievermogen en geavanceerde technologieën in de aandrijving en het chassis, waaronder het nieuwe Ford Performance AWD-systeem (All Wheel Drive) voor onze Focus RS”, zegt Joe Bakaj, Vice President Product Development van Ford Europa.

De Focus RS breekt alle records

De Focus RS is een van de 12 nieuwe sportauto’s die Ford tot 2020 wereldwijd op de markt zal brengen. Dit model is ontwikkeld door een team ingenieurs van Ford Performance in Europa en de VS en is voorzien van een speciaal ontwikkelde versie van de nieuwe 2.3-liter Ford EcoBoost-motor, die een maximaal vermogen van 350 pk biedt en in 4,7 seconden van 0 tot 100 km/u accelereert. Hierdoor is deze sportieve hatchback het Ford RS-model met de snelste acceleratie ooit.

Hier een Focus RS brochure downloaden

De Focus RS heeft grensverleggende, innovatieve Ford Performance AWD met Dynamic Torque Vectoring voor superieure handelbaarheid, grip en bochtsnelheid. Ook beschikt dit model over diverse aandrijfmodi; het is de eerste auto in de branche met een driftmodus, waarmee de bestuurder overstuurdrift kan beheersen, en is het eerste RS-model dat is uitgerust met Launch Control.

2016 Focus RS in production

2016 Focus RS in production

Dit model kan sinds september worden besteld en sindsdien hebben klanten al meer dan 3.100 orders geplaatst en nog eens 250.000 mensen hebben een Focus RS geconfigureerd op een van de Ford-websites.

Ford Mustang

Ford Mustang

De Mustang: een bestseller

De Ford Mustang is verkrijgbaar met 5.0-liter V8-motor van Ford, die een vermogen biedt van 421 pk en binnen 4,8 seconden accelereert van 0 tot 100 km/u, of met de zuinigere 2.3-liter EcoBoost-motor met een vermogen van 317 pk en een acceleratie van 0 tot 100 km/u binnen 5,8 seconden.

In Europa worden de Mustang-motoren met hoog prestatievermogen ondersteund door een Performance Pack dat voorziet in een verbeterd remsysteem en koeling voor het rijden op hoge snelheid. Dankzij een geavanceerde chassis- en carrosseriestructuur en moderne technologie, waaronder selecteerbare aandrijfmodi en Track Apps, is de rijdynamiek optimaal en wordt de sportieve ervaring geboden die Ford Mustang-klanten verlangen.

De Ford Mustang was in het eerste halfjaar van 2015 wereldwijd de bestverkochte sportauto volgens de gegevens van IHS Automotive.*

2015 Ford Focus ST

2015 Ford Focus ST

Veel rijplezier in ST-modellen

De verkopen van de Ford Focus ST zijn in 2015 met 160 procent gestegen ten opzichte van 2014 nadat aan het begin van het jaar een nieuw model werd geïntroduceerd dat voor het eerst beschikbaar was met een dieselmotor.**

De nieuwe Ford Focus ST is een praktische auto met een hoog prestatievermogen. Dit model is verkrijgbaar in een vijfdeurs- en Wagon-uitvoering en heeft een nieuwe 185 pk 2.0-liter dieselmotor die 400 Nm koppel levert bij 2000-2750 tpm, naast de solide 250 pk 2.0-liter EcoBoost-benzinemotor.

Na de introductie van het nieuwe model begin 2015 koos 47 procent van de klanten de dieselaandrijving, die onlangs ook voorzien is van een PowerShift-transmissie met zes versnellingen en dubbele koppeling.

De Focus ST diesel met PowerShift is de de snelste Ford met een dieselmotor en gaat binnen 7,7 seconden van 0 tot 100 km/u (0,4 seconde sneller dan het model met handmatige transmissie). Deze auto heeft een CO2-uitstoot van 119 g/km, gecombineerd met een laag brandstofverbruik van 4,6 l/100 km. *** Het model met 2.0-liter EcoBoost-motor sprint van 0-100 km/u in 6,5 seconden.

2016 Ford Fiesta ST

2016 Ford Fiesta ST

Niet lang nadat de Fiesta ST in Europa voor het eerst op de markt verscheen, was het al de populairste compacte, sportieve hatchback in Europa; dit model sleepte meer dan 20 prijzen in de wacht tijdens dat eerste verkoopjaar. De Fiesta ST heeft een 182 pk 1.6-liter EcoBoost-motor en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 6,9 seconden. In heel Europa zijn nu meer dan 30.000 Fiesta ST’s verkocht, en voor later dit jaar staat meer nieuws over de Fiesta ST gepland.

All new Ford GT in France

All new Ford GT in France

De ultieme auto

De eerste geheel nieuwe Ford GT-supercars gaan eind 2016 in productie voor een beperkt aantal klanten in Europa.

De Ford GT is uitgerust met de krachtigste Ford EcoBoost-productiemotor ooit en levert een vermogen van meer dan 600 pk, is opvallend zuinig en beschikt over een transmissie met schakelpeddels en zeven versnellingen. Dit is een supercar die gezien kan worden als showmodel voor de prestaties en innovatie van Ford EcoBoost op het gebied van aerodynamica en lichtgewicht koolstofvezelconstructie.

* IHS Automotive global registration data includes all registrations in the IHS global sport segment, January-June 2015.
** Sales figures quoted for Ford’s 20 European main markets where it is represented through National Sales Companies.  The Euro 20 markets are: Austria, Belgium, Britain, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Spain, Romania, Sweden and Switzerland.
*** The declared Fuel/Energy Consumptions, CO2 emissions and electric range are measured according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EC) 692/2008 as last amended. Fuel consumption and CO2 emissions are specified for a vehicle variant and not for a single car. The applied standard test procedure enables comparison between different vehicle types and different manufacturers. In addition to the fuel efficiency of a car, driving behaviour as well as other non-technical factors play a role in determining a car’s fuel/energy consumption, CO2 emissions and electric range. CO2 is the main greenhouse gas responsible for global warming.

 

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.