Ford SuperVan 4.2 debuteerde in de legendarische ‘Pikes Peak International Hillclimb 2023’

De Race naar de wolken – Ford SuperVan versus Pikes Peak

Bij autosportfans bekend als ‘The Race to the Clouds’, neemt de legendarische Pikes Peak International Hillclimb de deelnemers over 20 kilometer kronkelende bergweggetjes met dreigende namen als Bottomless Pit, Ragged Edge en the Devil’s Playground.

Ford SuperVan 4.2 on 2023 Pikes Peak Hill Climb

We racen met onze voertuigen naar de top van Pikes Peak in de Rocky Mountains, Colorado VS, sinds het eerste georganiseerde evenement in 1916 – maar voor de 101e editie eerder dit jaar besloten we een compleet nieuwe richting in te slaan met de Ford SuperVan.

Ford SuperVan 4.2 on 2023 Pikes Peak Hill Climb

Leuk weetje:
Onze eigen Max Verstappen heeft eerder dit jaar ook al mogen rijden in de Ford SuperVan

Dit bericht bekijken klik op de link hieronder.

Ford keert terug in de Formule 1 als technische partner van Red Bull Racing 

Ford SuperVan 4.2 on 2023 Pikes Peak Hill Climb

 

We stapten in een Transit-busje.

De SuperVan 4.2 is een wild bergbeklimmonster dat 1.400 pk hightech elektrisch vermogen heeft, waarvan één uit drie elektromotoren, gecombineert met een carrosserie die is geïnspireerd op de nieuwste E-Transit Custom bestelwagen van Ford Pro.

En dat ziet er dan zo uit:

 

Het is een update van de publieksverbluffende Ford Pro Electric SuperVan 4.0 die debuteerde op het Goodwood Festival of Speed 2022, maar vers van een gewichtsvermindering van 400 kg en supergeladen met een verbeterde batterij en elektromotoren. Hij heeft ook een aerodynamisch herontwerp ondergaan om bij 240 km/u twee ton neerwaartse kracht te creëren voor maximale grip in de bochten.

Meer over de Ford SuperVan klik HIER

Via bron | fordeurope.blogspot.com

Ford SuperVan 4.2 on 2023 Pikes Peak Hill Climb

Reacties zijn gesloten.