Ford schrapt zo’n 1000 banen in Keulen tijdens de transitie naar elektrische voertuigen

Er vallen bij alle reorganisaties altijd onaangename klappen, dat moge duidelijk zijn. Ook nu blijkt dit ten koste te gaan aan het aantal werknemers in de Duitse Ford fabriek in Keulen. Waar momenteel nog zo’n 14.000 mensen werken.

Lees verder in onderstaand bericht van Fordauthority.com:

Ford Cologne Electrification Center

In Europa streeft Ford ernaar om tegen 2030 volledig elektrisch te gaan met zijn assortiment personenauto’s en wil tegen 2026 jaarlijks 600.000 EV’s gaan produceren.

Als zodanig heeft het de Ford Fiesta en Focus al stopgezet en voegt zeven nieuwe volledig elektrische modellen toe tegen 2024, een lijst met twee nieuwe cross-overs die op het MEB-platform van Volkswagen rijden, waarvan er één de Explorer Sport zal heten, hoewel het ook instapmodellen van welke soort dan ook uitsluit.

Er is echter één specifiek nadeel aan deze overgang: elektrische auto’s hebben niet zoveel arbeid nodig om te produceren als ICE-voertuigen, en dat is precies de reden waarom Ford naar verluidt meer dan 1.000 banen zal schrappen in de assemblagefabriek in Keulen, volgens de Duitse publicatie Automobilwoche, zo meldt Reuters.

Ford Cologne Electrification Center

Volgens het rapport heeft FoMoCo een vergadering belegd in de fabriek in Keulen, waar momenteel 14.000 mensen werken. De autofabrikant geeft echter nog geen commentaar op de zaak.

“We hebben geen commentaar op de huidige speculaties over een mogelijke herstructurering bij Ford in Europa”, zei een woordvoerder van het bedrijf in een schriftelijke verklaring. “De transformatie naar een volledig elektrisch portfolio, vereist een aanzienlijke verandering in de manier waarop we bij Ford voertuigen ontwikkelen, bouwen en verkopen, en dat zal gevolgen hebben voor onze organisatiestructuur, talent en vaardigheden die we in de toekomst nodig zullen hebben.

Meer details zullen worden gedeeld zodra onze plannen definitief zijn en we eerst onze medewerkers hebben geïnformeerd.”

Ford is bezig met een investering van $2 miljard in zijn assemblagefabriek in Keulen bij de overgang naar het Electrificatiecentrum in Keulen voor de productie van volledig elektrische voertuigen. Momenteel bouwt de fabriek nog steeds de Fiesta, maar zal hiermee binnen kort stoppen nu het model eruit gaat.

In de toekomst zal de fabriek in Keulen beide bovengenoemde MEB-crossovers produceren, samen met de aanstaande Puma EV. Ford opende onlangs ook een nieuwe onderzoekslocatie voor elektrische motoren in de nabijgelegen motorenfabriek Keulen-Niehl, waar haarspeld-statoren worden ontwikkeld – een van de belangrijkste componenten die in toekomstige elektrische motoren worden gebruikt.

Bron | fordauthority.com

Reacties zijn gesloten.