Ford schrapt de Focus, in 2025 komt de favoriete auto van veel mensen aan zijn einde, hij mag maar 27 jaar worden

Zoals wordt beschreven in onderstaand artikel van Motor1.com ligt de schuld bij het Sync-4 systeem die in Oekraïne gebouwd wordt. Een slap excuus, want alle autofabrikanten hebben hiermee te kampen.

Maar het is een mooie manier om van de auto zoals wij die kennen, af te komen en vol te gaan voor EV’s

Stukje Saarlouis geschiedenis:

Vóór de Focus werd daar jaren lang de Ford Escort, Orion, C-Max, Kuga maar ook de Fiesta werd er korte tijd gebouwd.

Wij zijn lamgeslagen door dit nieuws, ondanks alle geruchten hadden we gehoopt dat het bij geruchten zou blijven. Dan komt dit nieuws bij ons als fan van het eerste uur, heel hard aan.

Dit alles zou ook kunnen betekenen dat Focusmania.com dan geen toekomst meer heeft….


In een eerder artikel van eind mei 2021 zou er wel eens cross-over,  SUV achtige Ford Focus kunnen komen, de afbeelding hiervan gebruiken we nogmaals in dit artikel.

Maar wil je het oudere bericht toch nog even lezen, klik dan hier.

The End of a Era

Lees meer in onderstaand verhaal:

Officieel | Productie Ford Focus stopt in 2025

The Blue Oval is geïnteresseerd in de verkoop van de fabriek in Saarlouis waar het compacte model wordt gebouwd.

Op 4 april assembleerde Ford de laatste Mondeo in zijn fabriek in Valencia, na vijf generaties en drie decennia van continue productie. Het duurde niet lang voordat de berichten twijfels begonnen te zaaien over de toekomst van de Focus, waarbij Automotive News Europe’s zustertijdschrift Automobilwoche zei dat de productie na 29 augustus sterk zou worden verminderd. Waarom? Nou, je kunt je buren de schuld geven van het kopen van al die cross-overs ten koste van traditionele auto’s.

Het blijkt dat het veel erger is dan dat voor de Volkswagen Golf-rivaal is, aangezien het compacte model in 2025 helemaal zal worden stopgezet. Het betekent in feite dat de gefacelifte Mk4 de laatste van zijn ras is, aangezien er geen plannen zijn voor een mogelijke heropleving van de ooit enorm populaire naam in het EV-tijdperk. De Focus werd in het Mk3-tijdperk ook als elektrische hatchback aangeboden.

Klik hier voor alle artikelen over de Ford Focus Electric

In een interview vandaag met journalisten bevestigde Stuart Rowley, de baas van Ford Europa, de geplande ondergang van de Focus. Het lijkt erop dat de toekomst van de fabriek in Saarlouis in Duitsland onzeker is, aangezien de Blue Oval toegeeft dat het geen oplossing heeft gevonden om de fabriek draaiende te houden na de beëindiging van de auto over ongeveer drie jaar:

“We zijn op zoek naar andere alternatieve mogelijkheden voor de productie van voertuigen in Saarlouis, inclusief verkopen aan andere fabrikanten. We hebben in onze planningscyclus geen extra model dat naar Saarlouis gaat.”

Let wel, zowel de Mondeo als de Focus worden ook in China gebouwd voor de lokale markt. In feite is het middelgrote model onlangs overgegaan op een nieuwe generatie, wat betekent dat het voor een lange tijd beschikbaar zal zijn in de Volksrepubliek. Wat neer komt op dat de Focus daar voorlopig nog zal blijven bestaan.

Inmiddels is de wereldwijde Focus hard getroffen door de aanvoertekorten, waardoor de wachttijden de 12 maanden overtroffen. Een van de belangrijkste problemen komt voort uit het SYNC4-infotainmentsysteem dat is gemaakt in het door oorlog getroffen Oekraïne, waardoor enorme vertragingen zijn ontstaan.

Stuart Rowley gaf toe dat er  een “aanzienlijk” aantal banen zullen worden geschrapt in Saarlouis, er werken  momenteel 4.600 mensen.

Reacties zijn gesloten.