Ford Pro zet volgende stap in elektrificatie met de onthulling nieuwe Ford E-Transit Custom

Ford Pro onthult de nieuwe, volledig elektrische E-Transit Custom

  • Ford Pro zet volgende stap in elektrificatie met de onthulling nieuwe Ford E-Transit Custom: volledig elektrische opvolger van Europa’s bestverkochte bedrijfswagen
  • Maximale productiviteit en ongeëvenaarde klantervaring dankzij software en unieke onestopshop-mogelijkheden van Ford Pro
  • Compromisloze, volledig elektrische bedrijfswagen met 380 kilometer actieradius (WLTP), een volledig trekgewicht en DC-snelladen, inclusief unieke Pro-Power Onboard-functie
  • Verdere details volgen in september, productiestart in 2023 in de Ford Otosan-fabriek in Turkije

Ford zet een belangrijke stap in zijn elektrificatietraject door de eerste details vrij te geven van de geheel nieuwe, volledig elektrische Ford E-Transit Custom. Deze elektrische bedrijfswagen moet de benchmark worden in het 1-tons bedrijfswagensegment en is aangekondigd door Ford Pro, de businessunit van Ford die zich richt op klanten van Ford Bedrijfswagens.

Ford-Pro-onthult de nieuwe volledig elektrische-E-Transit Custom

De Ford E-Transit Custom komt in navolging van zijn grote broer, de eveneens volledig elektrische E-Transit waarvan de productie afgelopen maart is gestart. De E-Transit Custom is de eerste van vier volledig elektrische bedrijfswagens die Ford Pro voor 2024 zal introduceren. Ford heeft zijn nieuwste model zodanig ontworpen dat bedrijven moeiteloos kunnen overstappen naar de elektrisch aangedreven variant.

Ford-Pro-onthult de nieuwe volledig elektrische-E-Transit Custom

Van de grond af aan opgebouwd

De volledig elektrische opvolger van Europa’s bestverkochte bedrijfswagen1,2 is van de grond af aan nieuw opgebouwd om naadloos te kunnen aansluiten bij de productiviteitsverhogende en waarde toevoegende bedrijfsoplossingen van Ford Pro. De E-Transit Custom wordt via een uitgebreid platform ondersteund door software en laad-, service- en financieringsoplossingen van Ford Pro om op die manier de inzetbaarheid te verhogen en bedrijfskosten te verlagen.

Ford-Pro-onthult de nieuwe volledig elektrische-E-Transit Custom

Het nieuwste lid van Ford Pro’s geëlektrificeerde line-up is een belangrijk onderdeel van de doelstelling van Ford om tegen 2035 een volledig emissievrije autoverkoop in Europa te realiseren.

Ford-Pro-onthult de nieuwe volledig elektrische-E-Transit Custom

Rijbereik tot 380 kilometer

De compromisloze en volledig elektrische aandrijflijn van de Ford E-Transit Custom is goed voor een rijbereik tot 380 kilometer3 (WLTP), is geschikt voor DC-snelladen en doet geen concessies ten aanzien van het trekgewicht. Bovendien brengt de bedrijfswagen met behulp van geavanceerde connectiviteit de productiviteit op een hoger plan.

Ford-Pro-onthult de nieuwe volledig elektrische-E-Transit Custom

“Dit is een keerpunt voor exploitanten van commerciële voertuigen in Europa en opnieuw een belangrijk onderdeel van onze ambities met Ford Pro”, vertelt Hans Schep, General Manager Ford Pro, Ford Europa. “De bestverkochte bedrijfswagen van Europa is volledig elektrisch geworden. Dit – ondersteund door de unieke onestopshop-mogelijkheden van Ford Pro – biedt operationele voordelen die niet kunnen worden onderschat.”

Ford-Pro-onthult de nieuwe volledig elektrische-E-Transit Custom

Elektrisch vermogen binnen handbereik

Om ervoor te zorgen dat de E-Transit Custom een ongeëvenaarde klantervaring biedt, is veelvuldig gebruikgemaakt van de feedback en inzichten van gebruikers van bedrijfswagens. Tot de klantgerichte functionaliteiten behoort ProPower Onboard-technologie die stroom kan leveren aan gereedschappen, verlichting en apparaten op locatie.

Ford-Pro-onthult de nieuwe volledig elektrische-E-Transit Custom

De Ford E-Transit Custom heeft een nieuw expressief design met uitgebalanceerde proporties. Met zijn krachtige en onderscheidende uitstraling en volledige ledverlichting zet de bedrijfswagen de nieuwe designstandaard in zijn segment.

Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat tegen 2024 de 2-tons E-Transit gezelschap krijgt van vier nieuwe, volledig elektrische bedrijfswagens als onderdeel van de iconische Transit-familie. Daartoe behoren ook de Transit Custom en Transit Courier, evenals de personenversies Tourneo Custom en Tourneo Courier.

Ford-Pro-onthult de nieuwe volledig elektrische-E-Transit Custom

De volledig elektrische Ford E-Transit Custom gaat naar verwachting in de tweede helft van 2023 in productie en maakt dan deel uit van het meest uitgebreide Transit Custom-aanbod in Europa ooit. Verdere productdetails worden in september van dit jaar vrijgegeven.

Alle varianten van de Ford Transit Custom worden geproduceerd door Ford Otosan, een joint venture van Ford in de Turkse provincie Kocaeli. Dit is de thuisbasis van de Europese productie van de Transit. De productiestart is onderdeel van de eerder aangekondigde investering van € 2 miljard van Ford Otosan in zijn faciliteiten.

 

Ford, SK On Co., Ltd. en Koç Holding ondertekenden onlangs ook een memorandum van overeenstemming voor een toonaangevende joint venture om een van Europa’s grootste batterijproductiefaciliteiten voor bedrijfswagens te realiseren. Het doel is om in 2025 te beginnen met de productie met een jaarlijkse capaciteit van 30 tot 45 gigawatuur.

1 Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Turkije.

2 Gebaseerd op data van S&P Global New Registrations 2021.

3 Officieel gehomologeerde energie-efficiëntiecijfers worden dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd. Gerichte actieradius en laadtijd op basis van door de fabrikant geteste waarden en berekening volgens de WLTP-cyclus. Het werkelijke bereik is afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals rijgedrag, voertuigonderhoud en de staat en leeftijd van de lithium-ion batterij.

Het opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese verordeningen (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals recent gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten.

Bron| Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.