Ford ‘patent’ brengt je auto terug naar de dealer als je de aflossing nog niet hebt voldaan

Dit gaat wel heel erg ver, nee echt veel te ver, raakt Ford de realiteit een beetje kwijt? Dit is zelfs niet het enige plan.

Alleen het idee al, eerste gedachten is ‘waar bemoeid Ford zich mee’, en hoe zit het met je privacy? Een hoop vragen, maar geen antwoorden. En, mag dit zo maar?

In ons land (bijna) ondenkbaar dat Ford (maar ook andere auto merken), dit ook in de EU willen gaan toepassen. En vragen wij ons af hoe de gemiddelde Ford rijder over een dergelijke regeling denkt!

Je mening kan je kwijt op onze  Facebook  of  Twitter pagina

RTL Nieuws zegt er het volgende over:

Ford-patent, auto rijdt bij betaalachterstand zelf terug naar de dealer

Ford heeft een systeem bedacht waarbij auto’s zichzelf terug naar de dealer rijden als de klant een te grote betaalachterstand heeft.

In de toekomst kunnen Ford-rijders die achterlopen met de afbetalingen hun auto ineens zien wegrijden, omdat ‘ie zichzelf terug naar de dealer rijdt om daar in beslag genomen te worden. Ford heeft daarvoor een systeem bedacht, blijkt uit een vorige week gepubliceerde patentaanvraag.

Daarin beschrijft Ford een model waarbij de auto autonoom naar een dealer, of de schroothoop, rijdt als de eigenaar te lang niet heeft gereageerd op berichten over achterstallige betalingen.

2023 Mustang Mach-E

Airco uit en niet rijden in het weekend

Het systeem probeert eerst op andere manieren de eigenaar over te halen om toch te betalen. Zo worden als straf ‘comfortfuncties’ in de auto op afstand uitgeschakeld, zoals het infotainmentsysteem en de airco. Ook kan de auto vervelende geluiden afspelen tijdens het rijden.

Ford kan ook beperken waar en wanneer de auto is te gebruiken. Zo zou een wanbetaler wel doordeweeks naar zijn werk kunnen rijden, om zo geld te verdienen, maar in het weekend geen toegang tot de wagen meer krijgen, totdat hij de openstaande rekeningen betaalt.

2023 Mustang Mach-E

Terug naar de autodealer

Als er na een tijdje nog steeds niet wordt betaald, kan de fabrikant de laatste fase activeren: een zelfrijdende functie waarmee de auto autonoom terug naar de dealer rijdt. Daar wordt de wagen dan in beslag genomen. Als de auto een te hoge kilometerstand heeft, zou hij volgens de patentaanvraag ook zelf naar de schroothoop kunnen rijden om gerecycled te worden.

Ford heeft op het ‘inbeslagnamesysteem’ een octrooi aangevraagd, maar het is nog niet bekend of en wanneer het Amerikaanse bedrijf deze technologie echt zal inzetten. “Het is een normale gang van zaken dat we patenten aanvragen op onze nieuwe uitvindingen”, zegt een woordvoerder.

Klik hier om het Patent bekijken:  23-02-2023 Ford Patent

Veel meer inbeslagnames

Het aantal inbeslagnames van auto’s is in de VS de afgelopen tijd flink gestegen door de hogere rentetarieven, schrijven Amerikaanse media. Consumenten in de VS kochten volgens experts de laatste jaren soms auto’s die ze eigenlijk niet konden betalen, doordat ze te hoge kredietscores hadden gekregen.

Bron | rtlnieuws.nl

Reacties zijn gesloten.