Ford nieuws vanaf de AutoRai 2015

Ford presenteert op AutoRAI 2015 vier Nederlandse primeurs, actueel modelprogramma en innovatieve technologieën

 • Voor het eerst in Nederland: nieuwe Focus RS, nieuwe C-MAX, nieuwe S-MAX en nieuwe Edge
 • Ford toont 14 modellen, inclusief de nieuwe Ford Mustang
 • Thema van Ford op AutoRAI: Innovatieve Technologieën
 • Active Park Assist en Active City Stop in praktijk te ervaren op buitenterrein en door 3D-bril op de Ford-stand
 • Innovatieve testritten voor bezoekers in Focus, C-MAX Plug-In Hybrid en Mondeo Hybrid
 • Ford ook vertegenwoordigd in Klassiekerhal met drie klassieke modellen

Na enkele jaren van afwezigheid vindt van 17 t/m 26 april in Neerlands grootste beursgebouw, de RAI in Amsterdam, wederom de AutoRAI plaats. Traditioneel het belangrijkste en grootste auto-evenement van Nederland. Ford is uiteraard aanwezig en presenteert in Amsterdam naast de gangbare modellen maar liefst vier Nederlandse primeurs.

Tevens kunnen de bezoekers zowel op de Ford-stand als op het buitenterrein (Buitenpark) kennismaken met diverse geavanceerde technologieën en bestaat de mogelijkheid een proefrit te maken in een C-MAX Plug-In Hybrid en een Mondeo Hybrid.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

AutoRAI
Ford Nederland is blij dat de AutoRAI weer op de tentoonstellingskalender is verschenen. “Uiteraard is het promotie- en presentatielandschap in de autobranche de laatste jaren enorm geëvolueerd dankzij social media en digitale informatieverstrekking. Maar als bij weinig andere producten vormen ook ‘look and feel’ bij auto’s een belangrijk aankoopmotief. Zeker voor de privérijder die bij de aanschaf van een nieuwe auto gevoelsbeleving ook een rol laat spelen naast ‘value for money’.

Dan is een autoshow zoals de AutoRAI een uitstekende plek om een idee te krijgen voor de aanschaf van een nieuwe auto,” aldus Gerard Bolder, Managing Director van Ford Nederland B.V. “Door de nieuwe opzet is de aantrekkingskracht van de AutoRAI aanzienlijk vergroot, niet alleen vanwege de mogelijkheid om diverse modellen met elkaar te kunnen vergelijken en proefritten in een mogelijke nieuwe auto te maken. Maar ook om weg te dromen bij exclusieve modellen zoals de nieuwe Ford Mustang en kennis te maken met innovatieve technologieën die nu al verkrijgbaar zijn, zeker bij Ford.”

Nederlandse primeurs
Ford toont op haar stand vier Nederlandse primeurs: de nieuwe Focus RS, de nieuwe C-MAX, de nieuwe S-MAX en de nieuwe Edge.

2015 Ford Edge

De nieuwe Focus RS, een high-performance straatauto, heeft inmiddels veel opzien gebaard onder de internationale autopers, en deze opzienbarende Focus is nu voor het eerst in Nederland te zien, op de AutoRAI. In deze nieuwste RS beleeft het innovatieve Ford Performance All-Wheel-Drive zijn debuut.

Dit geavanceerde systeem maakt ongekende bochtsnelheden mogelijk en zorgt voor ongeëvenaard rijplezier. De Focus RS wordt aangedreven door de befaamde 2.3-liter EcoBoost-motor die speciaal voor de RS is doorontwikkeld met technische aanpassingen en goed is voor meer dan 320 pk. Het opvallende design zorgt voor een betere aerodynamica en koeling, en baart opzien op de openbare weg.

De nieuwe Ford C-MAX heeft een nog gestroomlijnder exterieur dat is voorzien van de karakteristieke grille in de vorm van een omgekeerd trapezium, nieuw vormgegeven koplampen en langere, rechthoekige mistlampen. De nieuwe C-MAX en Grand C-MAX zijn leverbaar met innovatieve technologieën zoals de handsfree bedienbare achterklep en Ford SYNC 2. De C-MAX is voor het eerst ook leverbaar met de nieuwe 1.5-liter Ford EcoBoost-benzinemotor en de 1.5-liter TDCi ECOnetic-dieselmotor met een vermogen van 105 pk en een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km.

??????????

De nieuwe S-MAX blijft trouw aan de uitstraling van de oorspronkelijke versie en biedt een stijlvol uiterlijk, veel rijplezier en innovatieve technologieën zonder in te boeten aan ruimte, flexibiliteit en een laag brandstofverbruik. De S-MAX is als eerste model uitgerust met Ford Adaptive Steering. Op basis van de snelheid verandert dit systeem continu de verhouding tussen stuurgedrag en de wielen. Het resultaat is puur rijplezier op bochtige wegen.

Voor de aandrijving zijn een reeks nieuwe, krachtbronnen beschikbaar, waaronder de nieuwe 160 pk sterke 1.5-liter en de 240 pk sterke 2.0-liter EcoBoost-motoren. Dieselrijders kunnen kiezen uit een 120 pk en herziene versies van de 150 pk en de 180 pk sterke 2.0-liter TDCi-motor. Voor het eerst is nu voor de S-MAX ook Ford Intelligent All-Wheel Drive leverbaar. De nieuwe S-MAX biedt 32 mogelijkheden voor het indelen van de zitplaatsen en de laadruimte.

FordGeneva2015 S-MAX

De nieuwe Edge completeert het ruime SUV aanbod van Ford in Europa dat voldoet aan de toenemende vraag vanuit dit snelstgroeiende marktsegment. De Edge is uitgerust met Adaptive Steering, waardoor de auto makkelijker manoeuvreerbaar is en meer rijcomfort biedt. De Edge biedt daarnaast twee andere nieuwe technologieën: Active Noise Cancellation en Front Split View Camera.

In Europa levert Ford de Edge met twee versies van de 2.0-liter Duratorq TDCi-dieselmotor: een 180 pk sterke versie met een koppel van 400 Nm en een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen, en een 210 pk sterke versie met een koppel van 450 Nm en een automatische PowerShift transmissie met zes versnellingen en schakelpaddles. De technologisch geavanceerde Edge wordt het vlaggenschip van het Europese Ford SUV-assortiment, naast de middelgrote Kuga en de compacte EcoSport.

Andere modellen op de Ford-stand zijn: Fiesta, B-MAX, C-MAX Plug-in Hybrid, Focus 5drs, Focus Wagon, Mondeo 5drs, Mondeo Wagon, EcoSport, Kuga en Mustang.

????????????????????

Thema op de AutoRAI: Ford Innovatieve Technologieën
Ford staat als geen ander bekend om het aanbod van zijn innovatieve technologieën in reguliere productiemodellen. Met het thema ‘Innovatieve Technologieën’ besteedt Ford op de stand én op het Buitenpark aandacht aan enkele van deze geavanceerde systemen. Op de Ford-stand kan de bezoeker met een Oculus Rift 3D bril een Virtual Reality Testdrive maken en de Ford-technologieën ondervinden.

Om de dynamische technologieën in werkelijkheid te ervaren, kan de bezoeker op het Buitenpark Active Park Assist en Active City Stop in het echt ervaren in een Ford Focus en de nieuwe Ford Mondeo. Daarnaast kunnen bezoekers op het Buitenpark persoonlijk kennismaken met de bijtellingsvriendelijke C-MAX Plug-in Hybrid en de Mondeo Hybrid, tijdens een inspirerende testrit.

Andere toonaangevende technologieën van Ford voor meer comfort, gemak en veiligheid, waarmee op de AutoRAI kennisgemaakt kan worden, zijn:

 • Adaptieve LED-koplamptechnologie, waarbij de LED-koplampen, gecombineerd met Ford Adaptive Front Lighting, het zicht van de bestuurder op de rij-omgeving aanzienlijk verbeteren
 • Park-Out Assist voor uit-parkeren uit fileparkeerplekken
 • Side Parking Aid waarschuwt de bestuurder voor obstakels opzij van de auto, en voor en achter de auto.
 • Opblaasbare veiligheidsgordels achterin, een unicum in de autobranche. Bij een ongeluk zet de gordel snel uit om de krachten van de botsing te verdelen over een lichaamsgebied dat vijfmaal groter is dan bij het gebruik van een gewone veiligheidsgordel.
 • Een elektrisch verstelbare, van een geheugen voorziene stuurkolom
 • Ford Multi-Contour Seats met unieke Active Motion-massagefunctie
 • SYNC 2-connectiviteitssysteem. Met dit systeem kan de bestuurder belangrijke in-car systemen bedienen met eenvoudige gesproken opdrachten.
 • Active Park Assist, helpt bij parkeren in strakke parallelle en loodrechte parkeerplaatsen
 • SYNC met Voice Control, speelt muziek af en maakt handsfree bellen mogelijk via eenvoudige spraakopdrachten
 • Active City Stop, helpt botsingen te voorkomen in langzaam rijdend verkeer, door automatisch te remmen
 • Ford Keyless Entry met Power-button, ontgrendelt de deur wanneer de handgreep wordt vastgepakt en start de auto met één druk op een knop
 • SYNC met SMS voorleesfunctie, leest uw sms’jes hardop voor
 • MyKey geeft de mogelijkheid om een aantal functionaliteiten (bijv. de maximumsnelheid en het muziekvolume) te beperken wanneer de auto wordt uitgeleend aan anderen
 • Traffic Sign Recognition, toont verkeersborden die wellicht zijn gemist
 • Airbag in de veiligheidsgordel

Ford Mondeo 2016-

Ford Klassiekers op AutoRAI Klassiek
Ford is een automerk met een enorme geschiedenis, zowel in de Verenigde Staten van Amerika als in Europa. In de Klassiekerhal van de AutoRAI staan drie prachtige klassiekers van Ford opgesteld: een Ford Mustang uit 1964, een Transit FK, en een Capri.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.