Ford nieuws | Duits autoblad kondigt einde samenwerking Ford met Volkswagen aan

Er is nog geen origineel bericht van Ford zelf naar buiten gekomen over de vermeende breuk. Maar geruchten blijken ‘vaak’ toch waar te zijn, vandaar dat we dit nieuws toch willen delen.

Lees hier het bericht dat Ford het nieuws presenteerde te gaan samenwerken met Volkswagen

Volgens Jalopnik.com:

Het verhaal komt van de Duitse Automobilwoche via Automotive News. MEB zou Ford twee jaar ontwikkelingswerk hebben bespaard, dus het is niet zo dat Dearborn niets uit de samenwerking heeft kunnen halen. We hebben geen van de op VW gebaseerde EV’s volledig gezien – één werd pas vorige maand teased – maar de eerste zou in maart moeten debuteren.

Volkswagen AG and-
Ford Motor Company Launch Global Alliance will be ended?

De eerste op MEB gebaseerde Ford EV wordt in maart onthuld en zal qua grootte vergelijkbaar zijn met de VW ID4-crossover. Ford omschrijft de tweede elektrische auto als een ‘sport-crossover’. Welke gaat volgend jaar in productie in de fabriek in Keulen.

Ford is ook van plan om later dit decennium zijn fabriek in Valencia, Spanje, om te bouwen om softwaregedefinieerde elektrische auto’s te bouwen op een nieuwe elektrische architectuur. De fabriek bouwt momenteel de compacte crossover Kuga en de grotere mini-vans Galaxy en S-Max.

Martin Sanders Fords e-car development manager Europa

De nieuwe elektrische auto’s EV’s die in Valencia worden gebouwd, zullen de MEB-architectuur van VW niet gebruiken.

“We zullen een puur elektrisch platform gebruiken in Valencia. Op dit moment is het echter nog niet bekend wanneer dit zal gebeuren en welke modellen we daar gaan bouwen”, aldus Martin Sanders Fords e-car development manager in Europa.

New 2023 Ford EV coming in March

Naast de fabriek in Valencia zal ook de Ford-fabriek in Keulen, Duitsland, de voormalige thuisbasis van de Fiesta, worden omgebouwd om deze MEB-auto’s uit te pompen. Het was misschien een kortstondige samenwerking, maar net zoals Honda’s samenwerking met GM voor de op Ultium gebaseerde Prologue en Acura ZDX, is het noodzakelijk om Ford een stabiele basis te geven in een markt waar het geen aanbod van geëlektrificeerde voertuigen heeft. De Mach-E’s presteerden tot nu toe goed in de regio, maar de F-150 Lightning zal het daar duidelijk niet redden.

Via Bron | jalopnik.com

Gerelateerd nieuws over de nieuwe Ford EV

Reacties zijn gesloten.