Ford nieuws Autosalon Genève

Ford heeft het een stuk minder spannend gemaakt door alle nieuws vóór de Autoshow, bekend te maken. Hier alles op een rijtje wat we van The Blue Oval kunnen verwachten.

Focus-2015-08

Showdebuut voor nieuwe Focus, Mustang, Edge Concept en C-MAX Solar Concept

  • Europees debuut voor nieuwe modellen, conceptcars en geavanceerde technologieën van Ford
  • Nieuwe Focus met nieuw design en vernieuwd, hoogwaardig afgewerkt interieur met intuïtiever dashboard; nog meer geavanceerde technologie en nieuwe, zuinige motoren
  • Nieuwe Ford Mustang, met geavanceerde technologie en krachtige motoren
  • Ford Edge Concept is voorbode van grote nieuwe SUV met geavanceerde technologie, een dynamisch design en hoogwaardige afwerking
  • C-MAX Solar Energi Concept, eerste ´zonneauto´ ter wereld in zijn soort, biedt blik op toekomst
  • Rally Ranger, net terug van Dakar-rally, ’s werelds zwaarste autosportevenement
  • SYNC 2-systeem van Ford met nieuw 8-inch touchscreen en geavanceerde, spraakgestuurde voorzieningen

Ford Motor Company toont tijdens het Autosalon van Genève een groot aantal nieuwe modellen, conceptcars en technologieën.

Focus-2015-01

De nieuwe Focus is vanaf het vierde kwartaal van 2014 te koop; de nieuwe Mustang komt in 2015 op de Europese markt; met het nieuwe Ford Edge Concept geeft het concern duidelijk aan welke richting het heeft gekozen voor de technologie, het design en de afwerking van de nieuwe grote SUV voor de Europese markt. Deze 3 nieuwe modellen zijn slechts een greep uit de meer dan 25 nieuwe auto’s die Ford in een tijdsbestek van vijf jaar introduceert.

Ford toont in Europa voor het eerst het C-MAX Solar Energi Concept, de eerste ´zonneauto´ ter wereld in zijn soort en de Ford Ranger van de Dakar Rally. Daarnaast is in Genève de voor Europa nieuwe SYNC 2-technologie te bewonderen waarmee bestuurders hun in-car-systemen kunnen bedienen met behulp van eenvoudige, natuurlijke spraakopdrachten. Verder heeft het systeem een nieuw 8-inch touchscreen met hoge resolutie.

“In september 2012 beloofden we onze business in Europa te zullen veranderen op basis van onze One Ford-strategie,” aldus Stephen Odell, president van Ford Europa, Midden-Oosten en Afrika. “We streefden ernaar de productontwikkeling te versnellen en meer auto’s en technologieën naar de klant te brengen, in plaats van ons in te graven en het einde van de recessie af te wachten. We beloofden in vijf jaar tijd minstens 25 nieuwe modellen te introduceren. Tot nu toe zijn dat er 11 en alleen al in 2014 komen daar nog tien bij.”

Focus-2015-03

De nieuwe Ford Focus:

De nieuwe Ford Focus, met zijn fraaie design en het verder verfijnde interieur, is de eerste Ford die de nieuwe handsfree-technologie voor loodrecht inparkeren biedt, waarmee bestuurders in parkeervakken tussen andere auto’s achteruit kunnen rijden. Cross Traffic Alert waarschuwt de bestuurder bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats voor naderende auto’s. Park-Out Assist helpt bestuurders bij het wegrijden vanaf een parallelle parkeerplaats.

Het sportieve karakter en de befaamde rijkwaliteit worden geaccentueerd door een geheel nieuw, dynamisch front en een op een cockpit geïnspireerd interieur. De nieuwe Focus is leverbaar met SYNC 2, Fords geavanceerde infotainmentsysteem, en de nieuwe 1,5-liter EcoBoost-benzinemotor en de 1.5 TDCi-dieselmotor. Daarnaast is er een 1.0- liter EcoBoost-motor met een uitstoot van 99 g/km CO2.*

De nieuwe Focus is ook de eerste Ford in Europa met een verbeterde versie van het ‘collision avoidance’-systeem Active City Stop, dat werkt bij snelheden tot 50 km/u. Pre-Collision Assist werkt op dezelfde wijze als Active City Stop maar heeft een veel
groter voertuigdetectiebereik. Het ondersteunt de bestuurder bij hogere snelheden. Ook wordt de nieuwe Focus voor het eerst uitgerust met de MyKey-technologie van Ford.

Ford Reveals New Mustang for Europe; Delivers Sleek Design, Adva

Onmiskenbaar Mustang:

De nieuwe Ford Mustang komt na bijna 50 jaar productie nu ook in Europa op de markt en belooft uitzonderlijke prestaties en raffinement, zonder dat er iets verloren gaat van een halve eeuw aan erfgoed en van de status van de Mustang, waarvan er wereldwijd negen miljoen zijn verkocht.

De Mustang is verkrijgbaar met een krachtige nieuwe 2,3-liter EcoBoost-motor en een 5,0-liter V8. Het nieuwe model is voorzien van een groot aantal geavanceerde technologieën ten behoeve van het rijgemak en de rijondersteuning, inclusief SYNC 2 en een adaptief systeem waarmee de besturing, de motorrespons, de transmissie en het elektronische stabiliteitssysteem kan worden aangepast aan de rijstijl.

Ford Reveals New Mustang for Europe; Delivers Sleek Design, Adva

In het geheel nieuw ontwikkelde ontwerp van de in Europa verkrijgbare Ford Mustang-fastback en -cabriolet blijven belangrijke designelementen van de klassieke Mustang herkenbaar voor autofanaten in Europa en over de hele wereld.

Ford Edge Concept

Ford Edge Concept herkenbaar door gestroomlijnd ontwerp:

Het nieuwe Ford Edge Concept geeft duidelijk aan welke richting het bedrijf heeft gekozen voor de technologie, het design en de afwerking van de nieuwe grote SUV voor de Europese markt.

Het concept omvat geavanceerde technologieën, zoals een prototype van een parkeerfunctie waarmee klanten hun auto op afstand kunnen parkeren, zowel in als buiten de auto, en de ‘obstacle avoidance’-systemen die momenteel door Ford worden
ontwikkeld.

Ford Edge Concept

De fraaie vormen van het gestroomlijnde design van Fords eerste grote luxe SUV in Europa straalt sportiviteit, vertrouwen en kracht uit, terwijl de vakkundige afwerking van het interieur met hoogwaardige materialen ongekend is binnen het
segment.

Ford C-MAX Solar Energi Concept

C-MAX Solar Energi Concept:

De Ford C-MAX Solar Energi Concept is de eerste ´zonneauto´ in zijn soort waarbij door middel van een speciale contractor met de werking van een vergrootglas zonlicht tot intense stralen wordt gebundeld en op het zonnepaneel op het dak van de auto

wordt gericht. Zo staat het dagelijkse gebruik van zonlicht borg voor dezelfde prestaties als die van de conventionele ‘plug-in’ hybride C-MAX Energi.

Ford schat dat de gemiddelde bestuurder 75% van alle ritten op zonne-energie kan rijden en dat het C-MAX Solar Energi Concept de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen van de doorsnee eigenaar met vier ton kan verminderen. Met één dag
lading aan zonlicht kan de auto meer dan 30 kilometer rijden**, wat een gemiddelde Europese klant een brandstofbesparing van € 1.000 per jaar kan opleveren.***

Op de Autosalon van Genève is voor het eerst ook de Ford Dakar Ranger te zien, net terug van zijn debuut in de Dakar Rally. De auto is gebaseerd op de Ford Ranger met 4×4-aandrijving en dubbele cabine en werd aangepast door Neil Woolridge Motorsport, bijgestaan door het Global Product Development Team van Ford. De Dakar Ranger is voorzien van een geheel van composiet vervaardigde carrosserie, hoogwaardige lichtgewicht componenten en een 5,0-liter V8-motor, goed voor een vermogen van 350 pk.

Ford-SYNC2-01

SYNC-2 met touchscreen- en spraakbesturing:

Met SYNC 2 van Ford kunnen bestuurders in Europa voor het eerst hun navigatiesysteem, klimaatbeheersing, telefoon en entertainment regelen met behulp van eenvoudige, natuurlijke spraakopdrachten en een nieuw high-resolution 8-inc touchscreen.

Met een simpele druk op de spraakbesturingsknop, en de woorden ‘Ik heb honger’ geeft het systeem een lijst van plaatselijke restaurants. Bestemmingen kunnen worden ingevoerd door in één keer het volledige adres te zeggen.

Het nieuwe SYNC 2 is voorzien van meerdere connectiviteitsopties, waaronder twee USB-poorten. Op het gesplitste scherm van het navigatiesysteem worden oriëntatiepunten en belangrijke kruispunten in 3D weergegeven. Daarnaast is het
systeem uitgebreid met de Michelin-gids en de groene gids van Michelin.

Ford-SYNC2-02

* Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en (EG) nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gespecificeerd voor een autovariant en niet voor één auto. De gebruikte standaard testprocedure voorziet in een vergelijking tussen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten. Naast het brandstofverbruik van een auto hebben het rijgedrag en andere niet-technische factoren invloed op het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Het broeikasgas CO2 wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde. MPG-resultaten komen ook overeen met deze Europese rijcyclus en zijn uitgedrukt in ‘imperial gallons’. De resultaten kunnen afwijken van brandstofverbruikcijfers in andere regio’s in de wereld doordat in deze markten andere rijcycli en voorschriften van toepassing zijn.

** Schattingen van brandstofverbruik, luchtkwaliteit en uitstoot van broeikasgassen zijn bedoeld als richtsnoer en zijn afkomstig van de U.S. Environmental Protection Agency – Office of Transportation and Air Quality.

*** Gebaseerd op brandstofkosten van € 1,50 per liter.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.