Ford Nederland levert de eerste 3 test Ford Kuga’s in politie tenue aan het Nederlandse korps, maar wat klopt hier niet?

Wij dachten het ook al te zien, Top Gear Nederland zag het dus ook!

Dit is de eerste Ford Kuga van de Nederlandse politie, maar er is iets geks aan de hand’

Begin volgend jaar gaat als de testen goed gaan met de Ford Kuga in Nederland patrouilleren.

De hoge bazen bij de politie vinden het tijd dat de Mercedes B-klassen worden ingeruild voor nieuw spul. Daarom is er een onderzoek gestart naar welke andere auto’s gebruikt kunnen worden als dienstauto. Uit een analyse is naar voren gekomen dat de Ford Kuga en BMW X1 de nieuwe dienstauto’s gaan worden.

Nu begint de Nederlandse politie met de laatste tests van de Ford Kuga, maar daar is iets mis mee.

De Nederlandse politie heeft voor de proef drie Kuga’s bij Ford besteld. De auto’s zijn voorzien van al het materiaal dat een politieauto nodig heeft. Denk aan sirenes en een zwaailicht, maar ook de juiste bestickering en side-steps. Mocht de proef goed gaan, dan wordt de Kuga in januari 2025 een echte politieauto. En met dé Kuga bedoelen we niet de auto op de foto hierboven.

Klik HIER om alle Politie uitvoeringen van de Ford Focus terug te kunnen zien

Dit is niet de Ford Kuga van de Nederlandse politie

Als je bekend bent met de nieuwe Ford Kuga, zie je meteen wat er loos is. De Kuga’s zijn de versies van vóór de facelift. ‘Oké, de politie krijgt niet de nieuwste Kuga’s, so what?’, kun je denken. Dat is dus niet het geval. Ford Nederland bevestigt tijdens de presentatie van de gefacelifte Kuga dat dit vernieuwde model de auto is die door de politie gebruikt zal worden.

Waarom oefent de politie dan nu met de oude Kuga? Die vraag legden we voor aan Ford Nederland. ‘De uiteindelijke levering zal inderdaad de vernieuwde Kuga zijn. Om het proces niet te vertragen, zijn deze testvoertuigen nog van het pre-facelift type’, zegt Ford. Oftewel, de geüpdatete Kuga is nog niet gereed om de straat op te gaan, waardoor er nu met de oudere versie wordt getest.

Klik HIER voor een eerder bericht over dit onderwerp.

Begin volgend jaar mag de politie gaan rijden met een Kuga hybride die hier normaal niet wordt geleverd. Nederlandse klanten kunnen alleen de 2,5-liter plug-in hybride aandrijflijn krijgen. Deze heeft een andere versnellingsbak, net als de FHEV van de volgende generatie. Overigens hebben de test-Kuga’s wel dezelfde motor en transmissie als de toekomstige politieauto’s.

Via bron | topgear.nl

Reacties zijn gesloten.