Ford Mustang Mania in Europa

Mustang-gekte in Europa, al meer dan 2.700 orders voordat de auto bij de Ford Stores te zien is

  • Ford Mustang ‘s werelds meest populaire voertuig op Facebook (meer dan 8 miljoen likes)
  • Ford Mustang bereikt in bochten een G-kracht van niet minder dan 0.97

In Europa woedt een ware Ford Mustang-mania, nu de auto hier na vijftig jaar te koop is. Al vanaf het moment van de bekendmaking van de mogelijkheid om Ford Mustang- eigenaar te kunnen worden, leidde dit tot een onafgebroken stroom aan verzoeken om informatie én, in het verlengde daarvan, een stormloop aan orders.

In totaal hebben klanten nu al meer dan 2.700 fastback (coupé) en convertible (cabriolet) modellen besteld. Deze stormloop aan orders is zeker te danken aan de fameuze prestaties en iconische vormgeving van de Mustang. De nieuwe Ford Mustang sprint van 0-100 km/h in minder dan vijf seconden dankzij een 5.0 liter V8-motor. De 2.3 liter EcoBoost-motor heeft hier net geen zes seconden voor nodig.

Wie ooit de auto op het circuit mag ervaren, kan gebruik maken van de Circuit Apps, om nauwgezet de topprestaties te definiëren die van de auto verlangd worden. De nieuwe Ford Mustang drukt je diep in de rugleuning, vergezeld van een opwindende soundtrack van de motor. Bestuurders van de Ford Mustang met 5.0-liter V8 motor kunnen door middel van Launch Control, de snelst mogelijke acceleratie creëren. De Mustang bereikt in bochten een G-kracht van niet minder dan 0.97.

Bill Clinton bekende Mustang-eigenaar
De Mustang is wereldwijd uitgegroeid tot een van de symbolen voor ‘the American Way of Life’. Veel ontwerpers, regisseurs, social media-influencers gebruiken de auto dan ook om hun boodschap kracht bij te zetten. Niet voor niets is de Ford Mustang ‘s werelds meest populaire voertuig op Facebook (meer dan acht miljoen likes). Daarnaast is de auto sinds zijn debuut meer dan 9.000 keer onderdeel van TV-programma’s, popsongs of videogames.

Op het witte doek schittert de auto tezamen met Hollywood-sterren als Will Smith, Nicholas Cage, Tom Cruise. Misschien wel de meest memorabele is Steve McQueen – in 1960 – in de cult film Bullitt. Bekende Ford Mustang-eigenaren zijn onder meer: Bill Clinton, Jim Morrison, Jay Leno en Kelly Clarkson. In totaal zijn er meer dan negen miljoen Ford Mustangs wereldwijd verkocht sinds het eerste model in 1964 werd gelanceerd.

Mustang op hoogste gebouw ter wereld
“De nieuwe Mustang is een van de meest langverwachte auto’s ooit, we zijn dan ook zeer verheugd dat consumenten in Europa de kans krijgen om het ‘Mustang-gevoel’ te ervaren,” zegt Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford Europa .De lancering van de eerste generatie Mustang destijds werd op spectaculaire wijze ingeluid door de auto in 1965 bovenop de top van het Empire State Building te plaatsen, destijds het hoogste gebouw ter wereld.

Hiervoor moest de Mustang allereerst worden gedemonteerd, in delen vervoerd met de lift en opnieuw op de top in elkaar worden gezet. Ford herhaalde de truc met de nieuwe Ford Mustang, op de top van wat nu als het hoogste gebouw ter wereld geldt: de Burj Khalifa in Dubai.

Bill Ford Mustang 2015-8

Stijlvol
De auto is verkrijgbaar in tien opvallende kleuren, waaronder het exclusieve Competition Orange en Triple Yellow. De nieuwe Ford Mustang appelleert aan zijn eigen iconische karakter dankzij het design vól klassieke elementen, zoals de langwerpige sterk geaccentueerde motorkap en korte achterkant. Het textielen dak van de convertible levert, nadat dit is neergeklapt, een sportief stoer profiel op en openbaart vanbinnen een prettig stijlvol en tegelijkertijd rustig vormgegeven interieur.

 in Middle East

Berijders van de Ford Mustang kunnen de prestaties van de auto aanpassen aan hun persoonlijke wensen en de rijomstandigheden, door middel van Selectable Drive Modes. Zo is bij de nadering van een kronkelige weg één simpele beweging van de tuimelschakelaars voldoende voor aanpassing van de motor, transmissie en elektronische stabiliteitscontrole. Keuzemogelijkheden bestaan hierbij uit ‘Normal’, ‘Sport’ en ‘Track’. Indien glibberige omstandigheden zich voordoen is er ook een zogenaamde Sneeuw/Regen-instelling voor handen.

Deze technisch meest geavanceerde Mustang ooit, heeft een nieuw chassis met onafhankelijke voor- en achterwielophanging. De combinatie van beide zorgt tijdens het rijden voor een nieuwe benchmark in de Mustang-geschiedenis: een ongekende mix van stabiliteit, responsiviteit en plezier. De nieuwe Ford Mustang levert ook hypermoderne technologie die de bestuurder tijdens de rit volop gemak opleveren. Een voorbeeld is SYNC 2. Met dit nieuwe connectiviteitssysteem kunnen bestuurders hun in-car-systemen (waaronder klimaatregeling, navigatie en entertainment) en mobiele apparaten bedienen met behulp van eenvoudige, natuurlijke spraakopdrachten.

De nieuwe Mustang wordt in juli bij de Nederlandse FordStores verwacht en is per direct te bestellen vanaf € 47.600,=

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.