Ford Mustang GT3 teaser voorafgaand aan de onthulling op 9 juni a.s.

Mustang GT3-racer op basis van de eveneens nieuwe S650-generatie ponycar. Deze nieuwe raceauto werd opnieuw getoond vóór het officiële debuut van de S650, en tijdens die onthulling onthulde de autofabrikant ook dat hij een hele nieuwe lijn Mustangs aan het uitrollen was die speciaal voor het circuit was gebouwd en dat de nieuwe Ford Mustang GT3 zal worden deelnemen aan de 24 uur van Le Mans 2024!

2024 Ford Mustang GT3 teaser

2024 Ford Mustang GT3 teaser

Ford CEO Jim Farley vroeg later of Ford een straatversie van de GT3 moest bouwen, en NASCAR-coureur Austin Cindric gaf toe dat hij verbaasd was nadat hij hem in actie had gezien. Nu geeft Ford opnieuw een foto vrij van de nieuwe raceauto in de aanloop naar zijn aanstaande debuut.

2024 Ford Mustang GT3 teaser

2024 Ford Mustang GT3 teaser

In onderstaand korte video zien we fabrieks-Ford-coureur en officiële tester Joey Hand een paar hete rondjes rijden achter het stuur van de nieuwe Ford Mustang GT3, waardoor we tenminste een goed beeld krijgen van de Spartaanse cabine van de auto.

Misschien nog belangrijker is dat de auto geweldig klinkt, en zoals CEO Jim Farley opmerkt, zal hij volledig worden onthuld tijdens de 24 uur van Le Mans op 9 juni.

We hebben de nieuwe Mustang GT3 – die is ontwikkeld in samenwerking met Multimatic Motorsports – al heel wat gezien vanuit alle hoeken, dankzij de eerdere testsessie in Sebring, maar we kennen nog niet alle verleidelijke details over de auto.

2024 Ford Mustang GT3 teaser

2024 Ford Mustang GT3 teaser

We weten wel dat hij wordt aangedreven door een speciaal aangepaste versie van de Ford 5.0L Coyote V8-krachtbron die is getweakt door M-Sport, hoewel het niet lang meer zal duren voordat we alles te weten komen over het voertuig dat Ford. voor het eerst in jaren terugkeert naar Le Mans.

Via Bron | Fordauthority.com

Reacties zijn gesloten.