Ford komt in 2019 met nieuwe generatie Mondeo-Fusion Hybrid, inclusief een Hybrid Wagon

Ford heeft de Mondeo Hybrid sterk verbeterd en voor het eerst komt er een praktische en ruime stationwagon beschikbaar. De introductie vindt plaats in 2019.

UPDATE | 22-02-2019 Prijzen Nieuwe Ford MondeoUPDATE 19-01-2019 Nieuwe Mondeo Wagon Hybrid onthuld

De nieuwe Mondeo Hybrid Wagon is puur voor de Europese markt ontwikkeld. Ford mikt hiermee op klanten die veel ruimte en tegelijk een hoge mate van efficiency wensen. De benzine-elektrische aandrijflijn blinkt namelijk uit in verfijning en biedt de mogelijkheid korte afstanden volledig elektrisch te overbruggen. Samen met de benzinekrachtbron is een riante actieradius verzekerd.

The 2019 Fusion sedan – the first Ford vehicle globally with standard new state-of-the-art Co-Pilot360™ driver-assist technology, plus sleeker styling for all models and greater projected all-electric driving range for the plug-in hybrid Fusion Energi.

Ford maakt de nadere specificaties en prijzen in een later stadium bekend. De hybride aandrijflijn staat in elk geval borg voor een lager verbruik en minder CO2-emissie. De Hybrid-versies van de Mondeo zijn daarmee een aantrekkelijk alternatief voor diesel. Tot dusver is de Mondeo Hybrid er alleen als sedan met een vloeiende coupé-achtige daklijn. Hij is er in drie uitvoeringen inclusief de zeer luxe Vignale.

“Veel kopers willen echter een stationwagon in dit segment. We zijn erg blij dat we deze doelgroep volgend jaar de nieuwe Mondeo Hybrid Wagon kunnen aanbieden”, aldus Roelant de Waard, vice president Marketing, Sales & Service, Ford Europe. “Elektrische aandrijving speelt een sleutelrol in ons Europese modellengamma. Ford investeert meer dan 11 miljard dollar in de ontwikkeling hiervan en wil in 2022 wereldwijd veertig geëlektrificeerde voertuigen kunnen aanbieden, waarvan zestien volledig elektrisch aangedreven zijn.”

2019 Ford Fusion-Mondeo SE Appearance Package

De Ford Mondeo Hybrid heeft een elektromotor die de speciaal voor dit model ontwikkelde 2,0-liter Atkinson-benzinemotor ondersteunt. Een generator zorgt voor het terugwinnen van remenergie om de batterij van 1,4 kWh bij te laden. Tot wel 90 procent van de remkracht is zo om te zetten in elektriciteit.

2019 Ford Fusion-Mondeo Energy Titanium

De Mondeo Hybrid kan gedurende korte tijd en over korte afstanden volledig elektrisch rijden. Dat komt vooral van pas bij rijden in de stad en in fileverkeer. De hybride aandrijflijn is goed voor een systeemvermogen van 140 kW (187pk). De door Ford ontworpen continu variabele automatische transmissie zorgt daarbij voor een zo laag mogelijk verbruik.*

Meer info op Ford NL  of kijk op Ford.com

2019 Ford Fusion-Mondeo Titanium

Ook andere technologische oplossingen zijn aan boord om de efficiency te verhogen. Voorbeelden hiervan zijn Fords Smartgauge-interface om brandstof- en stroomverbruik te monitoren, elektrische stuurbekrachtiging en elektrisch aangedreven airco, waterpomp en vacuüm rembekrachtiging om de benzinemotor te ontlasten en zo efficiënt mogelijk te rijden.

2019 Ford Fusion V6 Sport

Beschikbare veiligheidssystemen zijn onder meer Active City Stop, Active Park Assist, airbags in de veiligheidsgordels, stemgestuurde SYNC 3 met 8-inch touchscreen en Fords Adaptive Front Lighting System met dynamische LED-koplampen.

Ford gaat de nieuwe generatie Mondeo Hybrid in de moderne fabriek in Valencia produceren, waar nu al de benzine- en dieselversies van de Mondeo van de band rollen.

2019 Ford Fusion-Mondeo Titanium Energi

# # #

*De vierdeurs Ford Mondeo Hybrid heeft een benzineverbruik van 4,4 l/100 km en een CO2-emissie van 101 g/km.
Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad.

Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaard testprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde.

Bron | Ford Nederland

Note:
De afbeeldingen zijn van het Amerikaans 2019 Ford Fusion Hybride model, deze kunnen afwijken van het Europees 2019 Ford Mondeo model, waarvan de beelden nog niet zijn vrijgegeven.

Reacties zijn gesloten.