Ford introduceert Adaptive Steering

Ford introduceert Adaptive Steering voor eenvoudiger manoeuvreren en nog meer rijplezier

  • Ford Adaptive Steering – een nieuwe generatie stuurtechnologie – komt binnen 12 maanden op de markt
  • Nieuwe technologie verbetert stuurgevoel bij elke snelheid en verhoogt manoeuvreerbaarheid en rijplezier
  • Nieuwste technologie van Ford bevindt zich volledig in het stuur en assisteert onder alle omstandigheden

Ford Motor Company brengt binnenkort Adaptive Steering op de markt. Hiermee wordt het gemakkelijker om bij lage snelheid en in beperkte ruimten met een auto te manoeuvreren. Bij hogere snelheden wordt de auto wendbaarder en neemt het rijplezier toe.

“Ford is volgens velen de benchmark op het gebied van rijkwaliteit,” zegt Raj Nair, vice-president Global Product Development van de Ford-groep. “Met deze nieuwe stuurtechnologie worden onze modellen nog eenvoudiger manoeuvreerbaar en hebben de bestuurders nog meer rijplezier.”

Met Adaptive Steering verandert de verhouding tussen het stuurgedrag van de bestuurder – het aantal keren dat er wordt gedraaid – en de mate waarin de voorwielen draaien. In traditionele auto’s is dit een vaste stuuroverbrengingsverhouding. Ford
Adaptive Steering zorgt ervoor dat deze overbrengingsverhouding, afhankelijk van de rijsnelheid, constant verandert. Zo wordt de stuurrespons in alle omstandigheden geoptimaliseerd.

Adaptive Steering

Bij een lagere snelheid, zoals tijdens het inparkeren of het manoeuvreren in een beperkte ruimte, zorgt het nieuwe systeem voor meer wendbaarheid en gemak bij het keren omdat de wielen responsiever reageren op het stuurgedrag. Voor elke manoeuvre die bij lage snelheid wordt uitgevoerd, hoeft er minder aan het stuur te worden gedraaid.

Bij hogere snelheden, bijvoorbeeld op de snelweg, optimaliseert het systeem de stuurrespons nog meer en reageert de auto nog nauwkeuriger op de bestuurder.

Het systeem maakt gebruik van een precisiegestuurde regeleenheid die in het stuurwiel is gemonteerd. Hierdoor hoeft het traditionele stuursysteem niet te worden aangepast. De regeleenheid, bestaande uit een elektromotor en een versnellingssysteem, is in staat om stuurinputs te versterken of te reduceren. Het resultaat is een betere rijervaring bij elke snelheid en ongeacht de grootte van de auto.

Adaptive Steering komt begin volgend jaar beschikbaar in een select aantal modellen. Ford heeft het systeem ontwikkeld in samenwerking met Takata, een toonaangevende leverancier van stuur- en veiligheidssystemen voor de auto-industrie en Ford Aligned Business Framework-partner.

Bron | Ford Nederland

 

Reacties zijn gesloten.