Ford heroverweegt zijn wereldwijde aanbod op grote schaal, en gaat van een agressieve EV-gerichte strategie naar een meer evenwichtigere aanpak

Door dit bericht lijkt Ford in te zien dat ze niet helemaal goed bezig zijn als autofabrikant, te snel rigoureuze beslissingen maken, komt men vaak later (te laat), achter. Zo zagen we het in dit geval ook gebeuren bij Ford.

Maar, een gerucht blijkt steeds vaker waarheid te worden, keert het gezonde verstand dan eindelijk terug bij de Blue Oval?

We kunnen alleen maar hopen dat Ford weer wordt zoals je van ze kan verwachten, leuke sportieve auto’s voor de gewone (en ongewone) mensen. Het is misschien nog net niet te laat de ontwikkeling van de Ford Focus waarvan ze de productie in november dit jaar stoppen, nieuw leven in te blazen.

Daar maken ze een hoop mensen blij mee en worden er zelf ook weer ‘beter’ van, wij zeggen doen!

Klik op onderstaande foto voor het artikel dat Ford stopt met de Ford Focus

Ford zou instapmodellen over de hele wereld opnieuw kunnen introduceren

Ford heroverweegt momenteel zijn wereldwijde aanbod op grote schaal, en gaat van een agressieve EV-gerichte strategie naar een meer evenwichtigere aanpak. Deze verschuiving komt nadat de autofabrikant de Ford Fiesta in 2023 heeft stopgezet en de productiestop van de Ford Focus in 2025 staat gepland. Op basis van recente opmerkingen van Ford-CEO Jim Farley is het echter goed mogelijk dat het bedrijf zijn koers corrigeert en ten minste één instapmodel introduceert dat kan worden verkocht in regio’s waar Ford zijn positie kan herwinnen.

Klik op onderstaande foto voor het artikel ‘einde productie Ford Fiesta in 2023

Tijdens zijn toespraak op de Bernstein Strategic Decisions Conference in 2024 zegt de directeur van Ford dat het bedrijf erover nadenkt om uit te breiden in regio’s waar het bedrijf de afgelopen jaren financieel een omslag heeft gemaakt, en dat die voertuigen zich hoogstwaarschijnlijk aan de goedkopere kant van het spectrum zouden bevinden.

2024 Ford Focus ST

“Ik zou zeggen dat de echt interessante vraag is: in Zuid-Amerika, Afrika en Zuid-Afrika, specifiek voor ons, in Thailand, waar we twee fabrieken hebben en een groeiende Ranger-activiteiten, al die plaatsen die we dramatisch hebben geherstructureerd om winstgevend te zijn. Waar we nu zeer winstgevend mee zijn. En toch komen ook daar de Chinese concurrenten met ICE-voertuigen binnen. En we hebben de keuze tussen groeien we en hoe winstgevend is die groei? Of blijven we waar we zijn?”, zei Farley.

Ford Ka aka Ford Figo

“We denken dat we dat het bedrijf toekomstbestendigheidsplan moeten maken. We denken dat alleen maar blijven waar we zijn met Ranger en Everest een risico kan zijn. We zijn van mening dat de concurrenten die we nu op al deze markten zien, erg fit zijn en we willen voor Ford niet doen wat er op vele markten is gebeurd. Daarom moeten we aan de onderkant concurreren en moeten we de markt toekomstbestendig maken, dus elektrificatie van deze producten. En we zullen het slim moeten doen waar we geld kunnen verdienen en zullen nadenken over partnerschappen”, voegde hij eraan toe.

Ford Focus Sedan China

Farley maakte zijn opmerkingen niet lang nadat het vertrekkende hoofd personenauto’s van Ford Europa suggereerde dat het bedrijf overweegt aan een nieuwe generatie kleine auto’s te werken. De autofabrikant heeft zich de afgelopen jaren teruggetrokken uit kleinere segmenten omdat het zijn mondiale productievoetafdruk rationaliseerde. In plaats daarvan schakelde Ford over op een exportgerichte strategie voor Zuid-Amerika, waar nu de Ford Bronco en Ford Maverick met elkaar concurreren. Op dit moment is het niet duidelijk of het bedrijf nadenkt over een spirituele opvolger van de Ford Ka, een instapmodel dat op de wereldmarkt werd verkocht, maar het lijkt erop dat Ford de haalbaarheid evalueert van producten met een vergelijkbare missie.

2024 Ford Focus ST-02

Ford zou in wezen gedwongen kunnen worden om in goedkopere segmenten te concurreren als gevolg van de verspreiding van goedkope Chinese elektrische voertuigen over de hele wereld. Zoals Ford Authority eerder meldde, is het bedrijf van plan om tegen 2027 een EV van 26.000 dollar voor de Noord-Amerikaanse markt te introduceren, die ook ontworpen is om wereldwijd te concurreren. Ford overweegt ook India opnieuw te betreden om ook een nieuwe productie-aanwezigheid in het bedrijf op te zetten.

In Europa behoorde de Ford Focus in 2023 tot de top 50 van best verkochte voertuigen op het continent, ondanks dat hij met annulering te maken kreeg.

Via Bron | Fordauthority.com

Reacties zijn gesloten.