Onthulling Speciale Forza Ford GT & Focus RS tijdens Gamecom, incl. video

Ford GT en speciale Forza Focus RS worden geïntroduceerd tijdens Gamescom; The Stig van Top Gear onthult uniek ontwerp

  • Aangepaste nieuwe Focus RS met unieke uitrusting, ontworpen door spelers van Forza Motorsport voor Xbox, onthuld vóór aanvang 2015 Gamescom-beurs in Keulen
  • The Stig van Top Gear van Britse televisiezender BBC rijdt in de Forza Focus RS naar evenement vóór de show
  • Bezoekers van Gamescom, de grootste interactieve gamebeurs van Europa, kunnen de nieuwste Ford GT-supercar bewonderen
Forza Focus RS

Forza Focus RS

Vlak voor aanvang van de internationale Gamescom-beurs in Keulen is vandaag op een speciaal Microsoft-evenement een unieke nieuwe Ford Focus RS onthuld. Het lakwerk van deze RS is ontworpen door spelers van Forza Motorsport voor Xbox.

De speciale Forza Focus RS werd naar het evenement gereden en begeleid door The Stig van het tv-programma Top Gear. The Stig speelt een belangrijke rol in de nieuwe game Forza Motorsport 6 voor de Xbox One-console van Microsoft.

Forza Focus RS

Forza Focus RS

De nieuwste Focus RS is de derde generatie Focus RS, waarvan de eerdere modellen zijn geïntroduceerd in 2002 en 2009. De Focus RS is ontwikkeld door een wereldwijd Ford Performance-team en beschikt over een 2.3-liter EcoBoost-motor met een vermogen van 350 pk.

Bovendien is de auto voorzien van het innovatieve Ford Performance All-Wheel-Drive-systeem. Deze RS is de eerste auto in de branche met diverse aandrijfmodi, waaronder een driftmodus en Launch Control.

Forza Focus RS

Forza Focus RS

Ook heeft Ford samen met Microsoft gewerkt aan de introductie van de spectaculaire Ford GT-supercar in Forza Motorsport 6, de nieuwste titel van de veelgeprezen racesimulatiefranchise voor de Xbox.

Forza Motorsport 6 maakt zijn Europese debuut op Gamescom voordat de game later dit jaar op de markt komt. Bezoekers van Gamescom kunnen de Ford GT, die tevens op de cover van de game staat, op de beurs bewonderen. Gamescom, de grootste beurs voor interactieve games van Europa, vindt plaats van 5 t/m 9 augustus.

Forza Focus RS

Forza Focus RS

Het paradepaardje van de Ford Performance line-up, de Ford GT, maakt gebruik van een aerodynamische carrosserie van koolstofvezels en een twin-turbo V6 EcoBoost-motor voor één van de beste kracht-gewichtsverhouding die een productieauto kan hebben.

Het ultramoderne chassis van de Ford GT heeft een actieve torsiestaaf in racestijl en pushrod veersysteem, met verstelbare rijhoogte en koolstof/keramische remschijven. De nieuwe GT is een van de meest exclusieve Ford’s ooit, en de wereldwijde oplage zal beperkt blijven.

Forza Focus RS

Forza Focus RS

“In Forza Motorsport 6 kunnen race- en gameliefhebbers over de hele wereld als eerste kennismaken met de Ford GT, de spectaculaire supercar van Ford,” aldus Dan Greenawalt, creative director bij Turn 10 Studio’s in Redmond, Washington, VS. “We staan te popelen om de nieuwe uitvoering van de Focus RS met een speciaal door de Forza-community ontworpen lakschema tentoon te stellen in Keulen.

Tijdens Gamescom kunnen gamers de auto die op de cover van de game Forza Motorsport 6 staat, de Ford GT, in het echt bekijken.”

Het unieke ontwerp van het lakwerk van de Focus RS was het winnende ontwerp van een wedstrijd voor spelers van de openworld-racegame Forza Horizon 2, georganiseerd door de wereldwijd bekende gamingwebsite IGN.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.