Ford Focus RS voor dit jaar al uitverkocht

Als warme broodjes.

2016 Ford Focus RS uitverkocht

2016 Ford Focus RS uitverkocht

Op het moment dat Ford in het Duitse Saarlouis de eerste Focus RS bouwt, moet de importeur mededelen dat het aantal voor de Nederlandse markt bestemde Focus RS-en is vergeven. In heel Europa zijn al meer dan 3.100 orders voor de ‘hot hatch’ genoteerd.

Ford Nederland heeft 60 auto’s toegewezen gekregen, een fors aantal aangezien van de vorige Focus RS over zijn hele levenscyclus 61 stuks werden verkocht. De importeur voert op dit moment onderhandelingen met de fabriek om meer auto’s te krijgen. Een lastig verhaal aangezien de vraag momenteel al de productiecapaciteit overschrijdt. Hoeveel auto’s dat er dit jaar zijn, is niet bekend.

Ford doet geheimzinnig over het totale productievolume voor 2016. Het deel voor alleen de Amerikaanse markt zou al uit enkele duizenden stuks bestaan, waarbij de aantallen variëren van 2.000 tot 8.000 exemplaren. De autobouwer claimt dat het zichzelf geen restricties oplegt als het om de productievolumes gaat. In Saarlouis worden echter wel alle exemplaren voor de wereldmarkt geproduceerd, dus ook de auto’s voor de Amerikanen.

2016 Ford Focus RS uitverkocht

2016 Ford Focus RS uitverkocht

Bruut
De Focus RS werd alweer twee jaar terug voor het eerst getoond. De fabrikant maakte van de presentatie een waar spektakel. Temidden van oudere RS-types uit de Ford-familie werd de hot hatch geshowd. De specificaties hield Ford op dat moment nog even voor zich, maar alle details zijn in de periode van onthulling en productiestart gepresenteerd.

De technici van Ford hebben van de vijfdeurs hatchback -andere carrosserievarianten zijn en komen er niet- een bruut aangeklede ‘hot hatch’ gemaakt, voorzien van een verlaagd onderstel, grote achtervleugel en agressief ogende neus. Onder de motorkap ligt een 2,3 liter viercilinder met een vermogen van 350 pk. De turbomotor maakt van de Focus RS de snelste accelererende RS in de rijke historie van Ford.

De Focus RS doet over de sprint 0-100 km/h slechts 4,7 seconden

2016 Ford Focus RS uitverkocht

2016 Ford Focus RS uitverkocht

Aanbod
De RS is een van de twaalf sportieve modellen die Ford tussen 2015 en 2020 op de markt brengt. De GT en Mustang Shelby behoren eveneens tot het productoffensief. De fabrikant verwacht dit jaar 41.000 Performance-auto’s te verkopen. Afgelopen jaar waren dat er nog 29.000, inclusief de Fiesta ST, Focus ST en Mustang.

Bron | Autovisie.nl

Reacties zijn gesloten.