Ford Focus RS keert terug in BTCC 2018

Team Shredded Wheat Racing & Gallagher onthulde vorige week hun nieuwe auto’s voor het Dunlop MSA British Touring Car Championship 2018, met het door de Motorbase gerunde team en in eigen huis ontworpen en gebouwde Ford Focus RS op de Autosport International-show 11 januari j.l.

Het werken aan deze gloednieuwe uitdaging heeft plaatsgevonden tijdens de off-season, samenwerkend met technische partners Mountune en Pro Alloy om de twee machines op tijd te kunnen leveren voor de officiële onthulling.

“Ik ben heel blij met de nieuwe look”, aldus Teambaas David Bartrum. “De auto’s zijn in de winter periode opgewaardeerd naar een RS, waardoor de Focus er nog beter uit ziet. En zoals het er nu uit ziet, kunnen we tegen het einde van het seizoen tevreden zijn.’

Team Shredded Wheat Racing with Gallagher announces iconic RS return to the BTCC

Na 25 jaar afwezigheid wordt verwacht dat het nieuws over de terugkeer van de iconische RS-badge naar het BTCC met grote belangstelling wordt ontvangen.

De Sierra Cosworth RS500 domineerde eind jaren tachtig het kampioenschap en veroverde de voormalige Klasse A-titel met Robb Gravett in 1990.

Team Shredded Wheat Racing with Gallagher announces iconic RS return to the BTCC

“Ik ben door en door Ford-fan”, voegde de teambaas eraan toe. “De RS zit in mijn DNA van toen ik zelf de RS Cosworth reed, dus ik ben dolgelukkig ze terug te kunnen brengen naar het BTCC als onderdeel van de Motorbase-stal.

“De RS-styling past zo goed bij de BTCC-carrosserie, de styling is echt agressief en heeft de Focus een geheel nieuw uiterlijk gegeven. Het team heeft uitstekend werk geleverd afgelopen winter, het is niet alleen een kwestie van een paar bumpers updaten, er is veel ontwikkelingswerk aan vooraf gegaan en zijn ervan overtuigd dat deze verbeteringen zich op de baan zullen bewijzen.”

Team Shredded Wheat Racing with Gallagher announces iconic RS return to the BTCC

“Met de nieuwe auto en coureur line-up die we voor 2018 hebben, kan ik niet wachten tot het seizoen begint.”

De nieuwe BTCC Ford Focus RS zal in zijn net zo nieuwe race outfit op het circuit rijden, in zijn opvallende rode en gele Shredded Wheat & Gallagher Insurance kleuren.

Team Shredded Wheat Racing with Gallagher announces iconic RS return to the BTCC

De nieuwe BTCC Focus RS zal de volgende maand voor het eerst in een pre-season ronde op het circuit in Spanje rijden.

De wagens worden bestuurd door Mat Jackson en Tom Chilton.

Het seizoen start op Donington Park op 27 maart 2018

Reacties zijn gesloten.