Ford Focus RS 500x per maand over de toonbank in de U.S.

De Amerikanen zijn maar wat blij met de komst van de Ford Focus RS op de Amerikaanse markt, dat is terug te zien aan de verkoopcijfers. Ford klaagt dan ook zeker niet, want normaal zakt de verkoop in de wintermaanden in, maar daar hebben ze deze winter niet veel van gemerkt.

Which color do you want on your Ford Focus RS?

De feiten op een rijtje:

  • Sinds de introductie in de zomer van 2016 heeft Ford meer dan 3500 Focus RS-modellen verkocht in de Verenigde Staten, gemiddeld meer dan 500 voertuigen per maand, dit is een behoorlijke omzet stijging.
  • Populariteit ligt verspreid over het land. De Focus RS is het meest populair in Californië daar werden 627 exemplaren verkocht. Tweede is Michigan (256), derde is Texas (244), vierde is Florida (230) en vijfde Pennsylvania (192).
  • Klanten gaan voor het meest volledige optie pakket. De gemiddelde transactieprijs voor een Focus RS in de Verenigde Staten is $ 42,351 sinds de verkoop startte in de zomer van 2016. Dit is meer dan $ 6000 boven de basisprijs voor de auto.

Which color do you want on your Ford Focus RS?

  • Kopers kiezen massaal voor het ‘RS2 pakket, beschikbaar voor $ 2,785 in de VS – inclusief met leer beklede Recaro stoelen met een 8-weg elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, verwarmde buitenspiegels bestuurder- en bijrijderstoel en stuurwiel en Ford’s Voice-Activated navigatiesysteem – wat werd gekozen door meer dan 62% van de kopers tot nu toe.
  • Grijs is het nieuwe zwart. Stealth Gray is de meest populaire kleur in de VS en werd gekozen door 32% van de kopers, op de voet gevolgd door Nitrous Blue (30%), daarna de Shadow Black (20%) en als laatste Frozen White (18%).

“De omzet stijging door de Focus RS is ongelooflijk in de Verenigde Staten voor de eerste zes maanden”, zegt Jessica Bishop, Focus marketing manager, Ford Noord-Amerika. “Uniek voor een performance voertuig, dit hebben we niet eerder gezien, geen omzetdaling tijdens de wintermaanden.

Which color do you want on your Ford Focus RS?

Source | Media Ford

Reacties zijn gesloten.