Ford Focus RS 350 pk nog geen Ringrecord

2016 Ford Focus RS 350 pk, (nog) geen Ringrecord,

De nieuwe Ford Focus RS haalt rond de 350 pk uit zijn 2,3-liter turbomotor. Dat bleek echter niet voldoende om het ronde record op de Nordschleife van de Nürburgring af te pakken van de Honda Civic Type R.

Dat zegt Pim van der Jagt, managing director van Fords Research Center in Aken in een interview met BNR Nieuwsradio. Ford communiceerde tot nu toe dat de hot hatch ‘meer dan 320 pk’ zou krijgen, afkomstig uit de 2,3-liter Ecoboost-viercilinder, een flink aangepaste versie van het blok uit de Mustang. Volgens Van der Jagt is dat ‘meer dan’ 5 tot 10 procent. Dat zou  betekenen dat het uiteindelijke vermogen rond de 350 pk uitkomt.

New Ford Focus RS 2016-01

Volgens Van der Jagt is Ford nog aan het kijken wat er maximaal uit het blok gehaald kan worden zonder dat-ie kapot gaat. “Je wilt natuurlijk niet hebben dat de klanten elke 20.000 kilometer een nieuwe motor nodig hebben.”

Omdat de Focus RS vierwielaandrijving heeft, had Ford ‘m volgens Van der Jagt ook met 500 pk ‘goed rijdbaar’ kunnen krijgen maar dat zou ‘iets te exotisch’ worden. Hij geeft aan dat Ford bij het bepalen van het vermogen wel degelijk kijkt naar wat de concurrentie (zoals de Audi RS3 Sportback met 367 pk en Mercedes A 45 AMG met 360 pk) doet.

Ford heeft inmiddels al geprobeerd het Ringrecord voor hot hatches af te pakken van de Honda Civic Type R maar dat is de Focus RS niet gelukt. Hoeveel seconden hij tekort kwam op de tijd van de voorwielaangedreven Japanner (7:50,63), zegt Van der Jagt niet. Hij geeft aan dat het gewicht van de Focus RS iets te hoog is om de tijd te kunnen verbeteren.

Bron | Autoweek.nl

Reacties zijn gesloten.