Ford Focus Line-up met Focus Active crossover en extra luxueuze Focus Vignale

De geheel nieuwe Ford Focus biedt meer stijl, ruimte en geavanceerde rij-technologie dan ooit te voren in zijn segment. Het is de technologisch meest vooruitstrevende Focus ooit.

2018 Ford Focus Wagon Vignale

De ontwikkeling van de diverse uitvoeringen van de nieuwe Focus vijfdeurs en de nog praktischer Focus Wagon ging in nauwe samenspraak met klanten. Elke versie heeft daardoor een sterke eigen persoonlijkheid gekregen – waaronder de stijlvolle Focus Titanium, sportieve Focus ST-Line en de topuitvoering Focus Vignale. De Focus Active crossover heeft daarbij een krachtige op een SUV gebaseerde styling dankzij een grotere bodemvrijheid, hogere zitpositie, dakrails en de extra carrosseriepanelen.

Download hier je favoriete Wallpaper van de geheel nieuwe Ford Focus

2018 Ford Focus Active

Nieuwe technologieën maken rijden in stoppend en optrekkend fileverkeer relaxter, zorgen voor beter zicht in het donker, maken het inparkeren met slechts één druk op de knop makkelijker en helpen aanrijdingen te voorkomen.

“Onze geheel nieuwe Ford Focus biedt het summum van technologie en rijgenot in zijn segment”, zegt Joe Bakaj, vicepresident Product Development bij Ford Europe. “Het komt maar zelden voor dat we de ontwikkeling van een model starten met een blanco vel papier. We hebben deze kans met beide handen aangegrepen om de best mogelijke gezinsauto te ontwikkelen.”

2018 Ford Focus Wagon Vignale

Sportief en ruim

De nieuwe Ford Focus heeft het meest aerodynamische silhouet in zijn klasse. Hij oogt atletisch en dynamisch met een in verhouding lange motorkap en gespierd ogende C-stijlen, waarbij elke modelversie unieke elementen heeft zoals satijnglanzende aluminium details bij de Vignale, een grote spoiler en grotere luchtinlaten in het front bij de ST-Line en contrasterende zilverkleurige skidplates vóór en achter bij de Focus Active.

2018 Ford Focus Active

Strakke, duidelijke lijnen, expressieve materialen en naadloos op elkaar aansluitende vlakken kenmerken het interieur en zorgen ervoor dat elke rit in de nieuwe Focus aangenaam en relaxt is. De panelen van de voorportieren gaan met hun vorm vloeiend over in die van het dashboard. Het interieur omarmt als het ware de inzittenden met het visuele ruimtelijke en hoogwaardige effect van een model uit een hoger segment. De bovenzijde van het dashboard en de deurpanelen zijn bekleed met zacht aanvoelend materiaal.

2018 Ford Focus Active

Chique, sierlijke elementen reflecteren tijdloos high-end productdesign, met gepolijst glas en geborsteld aluminium afwerking. Enkele unieke designelementen en materialen zijn onder meer afgewerkt met verfijnd houtfineer en premium lederen bekleding voor de Vignale, sportief carbon en rood stiksel voor de ST-Line en meer robuuste, uitgesproken materialen en bekleding voor de Active.

De nieuwe Focus biedt meer ruimte voor inzittenden en bagage. Dankzij een 5 centimeter vergrote wielbasis is het nieuwe model met de knieruimte voor achterpassagiers toonaangevend in zijn klasse. Alle inzittenden ervaren bovendien een breder interieur dankzij een toename van 6 centimeter op schouderhoogte. De beleving van ruimte wordt nog eens extra versterkt door de ruiten van de achterportieren verder naar achteren door te trekken. Ook een feature als het elektrisch te openen panoramische dak draagt aan die beleving bij.

2018 Ford Focus Active

De bagageruimte is ongekend omvangrijk en opmerkelijk goed bereikbaar. Onder meer doordat de achterklep automatisch is te openen door een simpele voetbeweging onder langs de bumper. Het neerklappen van de achterbank gaat eenvoudig met een hendel in de bagageruimte.

Vertrouwenwekkende technologie

Geavanceerde rijders-assistentietechnologie maakt rijden met de Ford Focus op snelwegen, in stoppen en optrekkend verkeer en in de stad makkelijker dan ooit tevoren. Alle systemen zijn ontwikkeld om rijden comfortabeler, minder vermoeiend en veiliger te maken.

2018 Ford Focus Active

Adaptive Cruise Control (ACC), dat helpt om een veilige afstand te bewaren met voorliggers, is nu aangevuld met:

  • Stop & Go, waarmee de Focus automatisch tot aan stilstand wordt afgeremd in stoppen en optrekkend verkeer. Komt dat binnen 3 seconden weer in beweging dan zet het systeem de auto weer in beweging. Na 3 seconden volstaat een druk op de cruise control-schakelaar op het stuur of een licht indrukken van het gaspedaal.
  • Speed Sign Recognition, dat de snelheid automatisch aan de geldende maximum snelheid kan aanpassen via monitoring van verkeersborden of op basis van informatie in het navigatiesysteem.
  • Lane-Centring, dat bijdraagt aan meer ontspannen rijden door de auto op het midden van de rijbaan te houden.

Fords Adaptive Front Lighting System met voorspellende bochtverlichting en verkeersbordherkenning wordt voor het eerst toegepast. Het systeem stelt de koplampbundels in voor maximaal zicht bij nadering van een bocht, kruising of rotonde. Het systeem maakt gebruik van de frontcamera om wegmarkeringen tot op 65 meter afstand te monitoren.

2018 Ford Focus Active

De verlichtingstechnologie omvat ook Glare-free grootlicht dat het verblinden van tegenliggers voorkomt en tegelijk zorgt voor beter licht op de weg als het donker is. De Focus is ook de eerste Ford in Europa met een Head-up display (HUD), een van de helderste en grootste die er op dit moment zijn. De rijder kan de ogen beter op de weg en het verkeer houden. Alle benodigde informatie wordt immers in het blikveld van de bestuurder geprojecteerd.

2018 Ford Focus Active

Active Park Assist 2 maakt parkeren nog gemakkelijker. Het kan de auto volledig zelfstandig in een parkeervak parallel of dwars op de rijrichting manoeuvreren door de daarvoor bestemde knop ingedrukt te houden. Het systeem neemt de bediening van de automaat, het gaspedaal, de remmen en het stuurwiel over en kan de Focus in een ruimte manoeuvreren die 110 centimeter langer is dan de auto. Met Park-out Assist is het mogelijk de auto zelfstandig en veilig te laten wegrijden uit een vak parallel aan de rijrichting.

Aanvullende technologieën die rijders helpen om aanrijdingen te voorkomen zijn Pre-Collision Assist with Pedestrian and Cyclist Detection, Evasive Steering Assist, Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, Rear wide-view camera, Wrong Way Alert en Post-Collision Braking.

2018 Ford Focus Wagon Vignale

“Denk nog maar eens terug aan het rijexamen en hoe zeer je je moest concentreren. Rijden is zeker niet minder veeleisend geworden – we zijn echter gewend geraakt aan de druk. Technologieën zoals Stop & Go en Lane-Centring neemt wat last van de schouders weg, zodat autorijders ontspannender en met meer vertrouwen achter het stuur zitten”, aldus Helmut Reder, global vehicle line director C-car bij Ford Europe.

2018 Ford Focus Wagon Vignale

Energiek en levendig

De nieuwe Focus levert het meeste rijplezier in zijn segment. De onafhankelijke achterwielophanging is nu voor het eerst leverbaar met Fords CCD-technologie (Continuously Controlled Damping). Dit systeem monitort elke 2 milliseconde de bewegingen van wielophanging, carrosserie, besturing en reminput om de demping aan te passen voor een exceptionele rijkwaliteit. Deze technologie is ook bijzonder effectief bij een kuil in het asfalt.

Het systeem past de schokdemper zeer snel aan en voorkomt daarmee een te verre wieluitslag in de kuil en een harde, oncomfortabele confrontatie van de band op de rand van de kuil. Alle versies van de Focus hebben nu Drive Modes die de veerkarakteristiek aanpassen aan verschillende rij-omstandigheden.

2018 Ford Focus Wagon Vignale

Kopers kunnen kiezen uit de volgende motorvarianten:

  • Fords veelvuldig gelauwerde 1.0 EcoBoost benzinemotor in versies met 63, 74 en 92 kW (85, 100 en 125 pk) vermogen. Verder verbeterd om een brandstofverbruik te bieden van 4,7 l/100 km en 107 g/km CO2*
  • De nieuwe 1.5 EcoBoost-motor is er in vermogensvarianten van 110 en 134 kW (150 en 182 pk). Met een verbruik vanaf 3,5 l/100 km en 121 g/km CO2
  • De nieuwe 1.5 EcoBlue diesel is er in twee vermogensvarianten: 70 en 88 kW (95 en 120 pk), die beide een maximumkoppel hebben van 300 Nm en een verbruik van 3,5 l/100 km en 91 g/km CO2
  •  Fords krachtige 2.0 EcoBlue diesel met 110 kW (150 pk), goed voor 4,4 l/100 km brandstofverbruik en 114 g/km CO2

Verder is te kiezen uit een handgeschakelde zesbak of een nieuwe achttraps automaat, die zich aanpast aan de rijstijl van de bestuurder voor zo soepel mogelijk schakelen op het best mogelijke moment.

2018 Ford Focus Wagon Vignale

Connected en comfortabel

De Focus introduceert FordPass Connect modemtechnologie in Europa. Dat maakt van de auto een rijdende 4G WiFi hotspot waarmee tot aan tien apparaten geconnect kunnen worden. Ford Pass Connect biedt ookt Live Traffic updates voor het navigatiesysteem. En door FordPass mobiele app zijn features mogelijk om de auto sneller terug te vinden in een volle parkeergarage, op afstand deuren te vergrendelen en zelfs de motor te starten voor Focus-uitvoeringen met de achttraps automaat.

2018 Ford Focus Wagon Vignale

Nieuw is ook het oplaadpad onderin de middenconsole om draadloos de smartphone op te laden. Het paneel detecteert automatisch of de smartphone compatibel is voor deze vorm van laden. Bluetooth verzorgt connectiviteit met Fords SYNC 3 infotainment systeem bij gebruik van draadloos laden.

2018 Ford Focus Vignale

Bediening gaat via een 8-inch kleuren-touchscreen met aanwijs- en swipe bewegingen. Navigatie, climate control en verbonden smartphones zijn ook te bedienen met gesproken commando’s. SYNC 3 is compatibel met Apple CarPlayTM en Android Auto™.

Een nieuw B&O PLAY soundsysteem laat de inzittenden optimaal genieten van de gestreamde muziek via FordPass Connect of de smartphone.

2018 Ford Focus Vignale

“De Focus is al twee decennia het belangrijkste model voor ons in Europa. Hij is in onze range toonaangevend voor design, technologie en rijplezier. Hij heeft alles wat onze klanten zo waarderen bij Ford”, aldus Steven Armstrong, group vice president and president, Europe Middle East and Africa, Ford Motor Company. “De Focus is belangrijk voor onze onderneming en onze klanten. Daarom hebben we zoveel energie gestoken in het ontwikkelen van het nieuwe model, die tot beste auto’s behoort die we ooit hebben geproduceerd.”

De nieuwe Focus staat vanaf nu bij de Nederlandse Ford-dealers en is te bestellen vanaf  € 23.765.

De volledige prijslijst & brochure van de nieuwe Ford Focus zijn hier te bekijken of te downloaden.

2018 Ford Focus Vignale

Bron | Ford NL

Reacties zijn gesloten.