Ford Europe verhoogt productie diverse modellen

Ford of Europe verhoogt de productie van de Fiesta, Focus, C-MAX en Grand C-MAX om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

  • Ford verhoogt productie in de Duitse assemblagefabrieken in Saarlouis en Keulen, om aan de groeiende vraag van de klant te voldoen
  • Ford Fiesta productie in Keulen wordt in februari verhoogd met 300 eenheden per dag tot 1.850 voertuigen, en worden er extra weekenddiensten gepland
  • Ford Focus, C-MAX en Grand C-MAX productie worden Saarlouis met 240 eenheden per dag verhoogd tot 1.770 voertuigen
  • In 2014, Europese marktaandeel van Ford steeg met 0,2 procentpunt tot 8,0 procent in 2014, het hoogste niveau sinds 2011

Ford verhoogd de productie bij zijn assemblagefabrieken in Saarlouis en Keulen (Duitsland), om aan de groeiende vraag naar verschillende top-selling voertuigen voldoen.

Fiesta Production

Vanaf de volgende week, start Ford het verhogen van de productie van de Focus, C-MAX en Grand C-MAX in de fabriek in Saarlouis met 240 eenheden per dag tot 1.770 voertuigen. De Ford Focus en C-MAX zijn tweede en derde best verkochte auto’s van Ford in Europa.

In februari gaat in de fabriek van Ford Keulen de productie van de Ford Fiesta naar 1.850 voertuigen per dag (300 eenheden meer dan voorheen), ook zijn zes extra weekend-diensten gepland in januari en februari. De Fiesta is Ford’s No.1 best verkochte auto in Europa, en ligt op schema om Europa’s nummer 1 best verkopende kleine auto voor 2014 het derde achtereenvolgende jaar, te worden.

New Ford Focus

“We voeren de productie van een aantal van onze best verkopende modellen op om aan de groeiende vraag van zowel Ford klanten en de normale industrie omzetstijging in de eerste helft van het jaar te kunnen voldoen”, zegt Jeff Wood, vice-president, Manufacturing, Ford Europa.

Ford meldde vorige week dat de omzet in 2014 * steeg met 7,3 procent ten opzichte van 2013, sneller dan de totale groei van de industrie. Met het totale aandeel op de markt voor voertuigen steeg het merk van 0,2 procentpunt tot 8,0 procent het hoogste niveau sinds 2011. En bleef Ford Europa’s No.2 best verkopende automerk.

New Ford Focus

Dit jaar zal één van de drukste jaren ooit worden voor Ford Europa door de introductie van diverse nieuwe modellen. In aanvulling op de volledige uitrol van de nieuwe Focus en geheel nieuwe Mondeo, zal Ford de nieuwe versies van de Galaxy, S-MAX, C-MAX, Grand C-MAX, C-MAX Energi plug-in hybride, Focus ST  en Focus ST diesel lanceren. Maar ook de Mustang fastback en cabriolet, en verfriste versies van de EcoSport, Ranger, Transit Connect en Tourneo Connect. De geheel nieuwe Edge SUV zal in het najaar van 2015 in productie gaan.

Ford-C-MAX-02

* Ford of Europe reports its sales for the 20 European main markets where it is represented through National Sales Companies. The Euro 20 markets are: Austria, Belgium, Britain, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Spain, Romania, Sweden and Switzerland.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.