Ford Europa investeert € 2,6 miljoen om jonge automobilisten te trainen

Ford Europa investeert € 2,6 miljoen om jonge automobilisten te trainen met Ford Driving Skills for Life

Ford further invests in Driving Skills for Life Programme

  • Ford investeert in 2015 € 2,6 miljoen om nog eens 5.000 jonge Europese automobilisten te trainen; totale investering voor Ford Driving Skills for Life (DSFL) in deze regio nu € 6,7 miljoen sinds de start in 2013
  • Het DSFL-programma van Ford wordt dit jaar uitgebreid naar elf landen, waarbij voor het eerst ook trainingen worden verzorgd in Denemarken, Nederland en Turkije
  • In Europa zijn auto-ongelukken de belangrijkste doodsoorzaak onder 18- tot 24-jarigen; Ford trainde de afgelopen twee jaar meer dan 6.100 jonge automobilisten in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Roemenië, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk
  • Ford DSFL is een gratis, praktische training in het herkennen van gevaren, rijvaardigheid, snelheids- en ruimtebeleid en het voorkomen van afleiding
  • In de training wordt ook aandacht besteed aan afleidingen als telefoons, social media en aan rijden onder invloed; het speciale ‘dronkenschapspak’ laat de deelnemers ervaren wat de invloed van alcohol is op de rijvaardigheid
  • Sinds de introductie elf jaar geleden in de Verenigde Staten heeft Ford DSFL wereldwijd al voor meer dan 500.000 jonge bestuurders trainingen verzorgd

Driving Skills for Life-03

Ford Motor Company heeft vandaag bekendgemaakt dat het in 2015 € 2,6 miljoen extra investeert in zijn gratis trainingsprogramma, zodat nog eens 5.000 automobilisten in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in heel Europa de training kunnen volgen.

Ford Europa heeft sinds 2013 al € 6,7 miljoen geïnvesteerd in het bekroonde Ford Driving Skills for Life[A1]  (DSFL)-programma. Dit jaar verzorgt Ford voor het eerst gratis trainingen in Denemarken, Nederland en Turkije. Tegelijkertijd worden de succesvolle trainingsprogramma’s in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Roemenië, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk voortgezet.

Ford kreeg zeer positieve reacties van de meer dan 6.100 18- tot 24-jarigen die in heel Europa de praktische Ford DSFL-training volgden. Auto-ongelukken zijn in Europa de belangrijkste doodsoorzaak in deze leeftijdsgroep.* In de gratis praktijktraining van Ford wordt aandacht besteed aan het herkennen van gevaren, rijvaardigheid en snelheids- en ruimtebeleid. Het programma behandelt ook de risico’s van afleidingen als sms’en tijdens het rijden en selfies maken achter het stuur, evenals de gevaren van rijden onder invloed.

“Veel te veel jonge volwassenen verongelukken door een combinatie van een gebrek aan ervaring en het maken van verkeerde keuzes”, zegt Jim Graham, manager van Ford DSFL. “Met deze nieuwe investering van € 2,6 miljoen in 2015 kunnen we nog eens 5.000 jonge automobilisten de kennis en vaardigheden bijbrengen die hen het leven kunnen redden.”

Ford was de eerste autofabrikant met een gratis uitgebreide praktijktraining voor automobilisten die net hun rijbewijs hebben. Sinds de introductie elf jaar geleden in de Verenigde Staten heeft Ford DSFL wereldwijd al meer dan 500.000 mensen getraind.

Driving Skills for Life-01

Voor DSFL werkt Ford samen met toonaangevende veiligheidsorganisaties, zoals de Association Prévention Routière in Frankrijk, de Deutscher Verkehrssicherheitsrat in Duitsland, de Italiaanse ACI, Road Safety Russia in Rusland, de Spaanse Dirección General de Tràfico en de Royal Society for the Prevention of Accidents en de AA Driving School in het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan enkele van de belangrijkste oorzaken van ongevallen met jonge automobilisten. Zo leren de cursisten hoe ze de auto weer onder controle krijgen na een slippartij en hoe ze gevaren op de weg kunnen herkennen. Ook moeten de deelnemers met lage snelheid manoeuvreren op een afgesloten terrein en ondertussen hun mobiele telefoon gebruiken. Zo merken ze hoe moeilijk het is om op deze manier te rijden.

Vorig jaar introduceerde Ford een training die specifiek is gericht op de gevaren van het nemen van selfies en het gebruik van social media achter het stuur. Ook wordt er een speciaal ‘dronkenschapspak’ gebruikt om te laten zien welke invloed alcohol heeft op de rijvaardigheid.

Het dronkenschapspak bestaat uit een zichtbeperkende bril, oorbeschermers, pols- en enkelgewichten en vulling bij de ellebogen, nek en knieën. Zelfs eenvoudige handelingen als het lopen in een rechte lijn zijn daardoor al veel moeilijker, waardoor heel duidelijk wordt wat het nuttigen van alcohol betekent voor een complexe activiteit als autorijden.

In 2014 publiceerde Ford ook de resultaten van twee onderzoeken. Uit het eerste blijkt dat meer dan één op de vier jonge mensen wel eens een selfie heeft gemaakt tijdens het rijden**. Het tweede toont aan dat de meeste jonge automobilisten in Europa zelf wel eens met een slok op achter het stuur hebben gezeten of hebben gezien dat vrienden dit deden***.

Er zijn al 133 Ford DSFL-trainingen gehouden op 27 locaties in acht verschillende landen. Vrijwel alle deelnemers zeiden dat ze zich na afloop zelfverzekerder voelden en dat ze het programma zouden aanbevelen bij vrienden.

“Mensen die net hun rijbewijs hebben, moeten nog heel veel leren over veiligheid op de weg”, zegt Graham. “We raden alle jonge automobilisten dus aan om de Ford DSFL-training te volgen. Het is leuk, gratis, informatief en altijd relevant, omdat we de inhoud van de training voortdurend evalueren.”

Het Ford Driving Skills For Life-programma komt in oktober dit jaar naar Nederland. Meer informatie is binnenkort beschikbaar op www.ford.nl. Daar is is ook te lezen hoe men zich t.z.t. kan aanmelden voor de gratis Ford DSFL training.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.