Ford en laadnetwerkbeheerder Allego plaatsen snellaadpunten bij Europese dealers

Honderden Ford-dealers in heel Europa krijgen Allego-snellaadstations voor hun locaties

  • Toegang tot snellaadinfrastructuur met maximaal 400 kW garandeert het snel opladen van elektrische auto’s en ondersteunt de verwezenlijking van de Europese doelstellingen op het gebied van elektromobiliteit
  • De bouw van de Allego-laadstations zal dit jaar beginnen en zal een aanvulling vormen op de meer dan 600.000 laadstations in de openbare laaddienst van Ford: het BlueOval Charging Network

In een pan-Europees initiatief om elektrische mobiliteit te bevorderen zijn Ford en Allego, een toonaangevende leverancier van snellaad-infrastructuur, een strategisch partnerschap aangegaan. Dit partnerschap omvat de installatie van honderden laadstations bij Ford-dealerlocaties om eigenaren van elektrische voertuigen snelle, betrouwbare en gemakkelijke oplaadopties te bieden.

Door deze samenwerking zullen Ford-klanten en bestuurders van elektrische voertuigen, inclusief eigenaren van de nieuwe Ford Explorer, profiteren van de modernste laadinfrastructuur die de kortst mogelijke oplaadtijden mogelijk maakt.

Klanten kunnen de compacte SUV, ontwikkeld in Europa en geproduceerd in het Keulse Electric Vehicle Center, nu bestellen bij hun Ford-dealer. De autofabrikant wil in 2035 een 100 procent elektrisch productaanbod van personen- en bedrijfsvoertuigen in Europa aanbieden.

De nieuwe Allego-laadstations bieden een laadvermogen tot 400 kW en zijn 24 uur per dag toegankelijk. Ze zijn ook compatibel met alle elektrische voertuigen die CCS ondersteunen, ongeacht de fabrikant.

Joerg Hofmeister, hoofd Charging & Energy bij Ford Model e in Europa, benadrukt: “Een uitgebreide en krachtige laadinfrastructuur is cruciaal om het vertrouwen van klanten in elektrische voertuigen te vergroten.

Onze samenwerking met Allego belooft niet alleen het netwerk van snellaad-mogelijkheden te verdichten, maar versterkt ook de rol van onze dealers als centrale aanspreekpunten voor mobiliteitsoplossingen. Dit zal een positief effect hebben op de acceptatie van elektromobiliteit.”

Mathieu Bonnet, CEO van Allego, legt uit: “Door ons netwerk uit te breiden spelen we in op de toenemende vraag naar elektromobiliteit. De samenwerking met Ford, een fabrikant die een groeiend assortiment elektrische voertuigen aanbiedt, maakt de transitie naar elektrische mobiliteit in heel Europa eenvoudiger.”

“De Allego-snellaadstations zullen deel uitmaken van het BlueOval-laadaanbod van Ford, dat toegang biedt tot meer dan 600.000 laadpunten¹ in Europa. “Ford-klanten genieten van gunstige energieprijzen en het extra voordeel van Plug & Charge-technologie voor een ongecompliceerde oplaadervaring”, legt Oliver Adrian uit, hoofd Charging & Energy Strategy en Go-to Market bij Ford Model e Europe. Daarnaast is betalen op de Allego-stations ook mogelijk met standaard pin- of creditcards.

Deze samenwerking tussen Ford en Allego markeert een cruciale stap voorwaarts in het ondersteunen van een duurzame, geëlektrificeerde toekomst en onderstreept de inzet van beide bedrijven om de elektrische mobiliteit in Europa te bevorderen.

¹ Aantal laadpunten in 36 Europese landen.Allego is een toonaangevende leverancier van oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen en streeft ernaar de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen met 100% hernieuwbare energie. Allego heeft een uitgebreid portfolio van innovatieve laadinfrastructuur en eigen software ontwikkeld, waaronder de Allamo- en EV Cloud-softwareplatforms. Met een netwerk van 35.000 oplaadpunten (en er komen er nog steeds) in 16 landen, levert Allego onafhankelijke, betrouwbare en veilige oplaadoplossingen, ongeacht het voertuigmodel of de netwerkverbinding. Allego is opgericht in 2013 en zal in 2022 genoteerd worden aan de NYSE. Tegenwoordig heeft het bedrijf een team van 200 mensen in dienst die zich elke dag inzetten om opladen voor iedereen toegankelijk, duurzaam en plezierig te maken. Meer informatie vindt u op www.allego.eu

Bron | Ford Duitsland – Foto’s Ford Duitsland

Reacties zijn gesloten.