Ford Duitsland schiet overstromingsslachtoffers te hulp met diverse voertuigen

Ford schiet op uitgebreide schaal slachtoffers van de recente overstromingen te hulp in Duitsland. Dat doet het met auto’s, maar ook met mankracht.

Het in Keulen gevestigde Ford stelt om te beginnen allerlei voertuigen beschikbaar, want daar is het uiteraard het beste in. De fabrikant levert onder meer Transits en Rangers aan het Duitse Rode Kruis.

Ford Duitsland stelt een hulppakket samen voor overstromingslachtoffers

Daarnaast hebben Ford-dealers samen ook 150 voertuigen beschikbaar gesteld aan mensen wiens Ford door de watersnood is verloren gegaan. Uiteraard wordt er ook geld gedoneerd aan het Duitse Rode Kruis. Ook andere hulporganisaties krijgen Ford bedrijfswagens toegeschoven: de komende dagen gaan er nog eens 40 auto’s naar hulptroepen in het getroffen gebied.

Ford Duitsland stelt een hulppakket samen voor overstromingslachtoffers

Behalve vierwielers stelt Ford echter ook mensen beschikbaar. Medewerkers van het bedrijf in Duitsland kunnen twee dagen betaald verlof nemen om vrijwilligerswerk te doen in het overstromingsgebied. Van deze mogelijkheid wordt gretig gebruikgemaakt, meldt het merk.

Ford Duitsland stelt een hulppakket samen voor overstromingslachtoffers

Van de drie getroffen landen kreeg Duitsland het bij de recente overstromingen het zwaarst te verduren. In het gebied in en rond de Eifel, niet ver van Fords Europese thuisbasis, vielen meer dan 150 slachtoffers, zijn nog altijd mensen vermist en is de materiële schade enorm.

Bron | Autoweek.nl

Reacties zijn gesloten.