Ford China is er nog niet helemaal uit wat het nou precies wil met de Ford Focus

Ford blijft schuiven met de Focus

Ford lijkt niet helemaal te weten wat het met de Focus aan moet. Althans, in China. Niet lang geleden kreeg het model er een front aangemeten dat volledig afweek van dat van het Europese equivalent. Daarop komt het merk terug, zo lijkt het.

De Zuid-Amerikaanse Jeep Renegade die zojuist op AutoWeek.nl verscheen, blijft niet het enige voorbeeld van een auto die er elders in de wereld net even anders uitziet dan in Europa. In dit artikel komt namelijk de Chinese Ford Focus aan bod. Ford past hem aan zodat hij juist weer wat meer op de hier bekende versie lijkt.

Ford Focus 2022-2020 China only

Even terugspoelen naar 2020. In dat jaar voerde Ford een opmerkelijke facelift door op de Chinese varianten van de Focus Wagon en Focus Sedan. Hoewel de hatchback er niet noemenswaardig werd vernieuwd, gaf Ford de stationwagon en de in Nederland niet geleverde sedan op basis van de actuele Focus in China een geheel eigen front met een lager in de neus geplaatste grille en erboven gehuisveste koplampunits. Die units werden visueel met elkaar werden verbonden door een chroomstrip.

Ford Focus Hatchback Facelift II China (2022)

Ford Focus Sedan Facelift II China (2022)

Wereldschokkend? Welnee, maar opvallend. Zeker omdat Ford eind 2021 in Europa ook een facelift op de Focus doorvoerde die de auto niet bepaald dichter bij zijn Chinese broertje bracht. De verschillen lijken Ford nu toch te groot geworden.

Uit de database van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatie Technologie heeft AutoWeek namelijk afbeeldingen gevonden van een wederom gewijzigde Chinese Focus. Inderdaad, nog geen 1,5 jaar nadat de Chinese uitvoeringen een eigen gezicht kregen, krijgen de Focus-snuitjes er al een aanpassing. Daarbij valt op dat de Chinese Focus nu sterker lijkt op zijn Europese broer.

Ford Focus Sedan facelift I China (2020-2022)

Ford Focus Sedan facelift I China (2020-2022)

De vorm van de koplampen is gelijk en ook de vorm van de grille komt overeen met die van de hier geleverde Focus. Wel smelten de koplampen en de grille uiterlijk enigszins samen, al wordt die illusie bewerkstelligd door niets meer dan een donker stukje kunststof tussen de lichtunit en de rand van de grille. Een slimme designtruc, zo wordt de Chinese designtaal van Ford gecombineerd met de Europese stijl van het merk. Opvallend is ook dat Ford de Chinese Focus hatchback ditmaal wél visueel bijwerkt. Beeld van de aangepaste Chinese Ford Focus stationwagon hebben we nog niet.

Bron | Autoweek.nl – Editor | Lars Krijgsman

Reacties zijn gesloten.