Ford Capri keert mogelijk terug naar Europa als Explorer EV Sibling?

Ford is van plan om tegen 2024 zeven nieuwe volledig elektrische modellen in Europa te lanceren, waarbij het volledige assortiment personenauto’s tegen 2030 zal overgaan op elektrische voertuigen.

Een van die modellen de onlangs onthulde volledig elektrische Ford Explorer en een nog niet onthuld model op het MEB-platform van Volkswagen, maar ook een groot aantal nieuwe Transit EV-modellen die zich bij hen zullen voegen, samen met een Puma EV.

Het nieuwe model de Explorer-naam geven is logisch omdat de autofabrikant zich wil concentreren op het elektrificeren van zijn “iconen” en bedrijfsvoertuigen, en nu lijkt het erop dat een andere knaller uit het verleden – de Ford Capri – ook een comeback zou kunnen maken als de broer van de Explorer EV, volgens The Sun.

De Ford Capri past zeker als een Blue Oval-icoon, aangezien hij decennia lang de Europese versie van de Ford Mustang was, met bijna twee miljoen verkochte exemplaren. Eind 2019 gaf Ford Europe Design Head Amko Leenarts toe dat de Ford Capri op de een of andere manier zou kunnen worden teruggebracht, en in december 2021 diende de autofabrikant een aanvraag in bij handelsmerk “Capri” in Australië, Nieuw-Zeeland en de Europese Unie ook.

Klik hier het artikel uit 2019 met divers ontwerpen

Volgens dit nieuwe rapport zal de naam Capri inderdaad een comeback maken als de tegenhanger van de mysterieuze Explorer EV, wat best logisch is gezien de huidige strategie van de autofabrikant en de aantrekkingskracht van dat specifieke naamplaatje. De Capri EV zal naar verluidt ongeveer £ 40.000 ($ 49k USD) kosten, tot 500 kilometer kunnen worden opgeladen en van 0-100 in 6,4 seconden rijden, met 300 pk afkomstig van zijn elektromotor(en).

Bovendien zal de Capri EV blijkbaar viervoudige koplampen hebben – net als het origineel – en ook worden aangeboden in een configuratie met achterwielaandrijving. Het interieur zou echter veel luxer zijn dan zijn voorganger, met massagestoelen, draadloos opladen van telefoons en een 15-inch infotainmentscherm.

Voorlopig blijft FoMoCo echter stil over deze mogelijkheid. “We speculeren niet over toekomstige producten, maar Ford is op een missie om elektrisch iconisch te maken”, vertelde een woordvoerder aan The Sun.

Via Fordauthority.com

Een Ford icoon die menig hart sneller doet kloppen  incl.Video

Reacties zijn gesloten.