Ford biedt Power of Choice

Ford biedt Power of Choice – introduceert tussen nu en 2014 gamma geëlektrificeerde auto´s in Europese markt.

 • Tussen nu en eind 2014 introduceert Ford drie geëlektrificeerde auto’s in Europa
 • Volgend jaar introduceert Ford de C-MAX Energi ‘plug-in’-hybride en de Mondeo Hybrid; de Focus Electric is deze zomer in productie genomen en is nu leverbaar
 • Een enquête die in opdracht van Ford is uitgevoerd, laat zien dat de meeste Europeanen  zich zorgen maken over het milieu, maar dat velen niet goed weten hoe zij milieubewuster kunnen zijn
 • Uit deze opiniepeiling blijkt dat 54 procent van mening is dat klimaatverandering het grootste probleem is waar de wereld mee te kampen heeft; 52 procent zegt het niet zonder auto te kunnen stellen; 38 procent weet niet zeker hoe zij milieubewuster kunnen leven
 • Verder blijkt uit het onderzoek dat 72 procent vindt dat geëlektrificeerde auto’s beter zijn voor het milieu en dat 28 procent de aanschaf van zo’n auto zou overwegen 

Ford-POC-Range

Ford Motor Company meldt dat het bedrijf tussen nu en eind 2014 in Europa drie verschillende geëlektrificeerde auto’s zal introduceren. Dit is een aanvulling op het aanbod aan ultrazuinige Ford modellen met geavanceerde benzine- en dieselmotoren.

Volgend jaar komen de nieuwe C-MAX Energi ‘plug-in’- hybride en de Mondeo Hybrid op de markt. Zij zullen worden gevoegd bij de Ford Focus Electric, een door een accu aangedreven geëlektrificeerde auto die in Duitsland (Saarlouis) wordt geproduceerd en die nu in Europa wordt verkocht.

“Om de klant een brede en aantrekkelijke keuze te bieden, maken wij voor de introductie van een reeks geëlektrificeerde auto’s gebruik van onze wereldwijde ervaring en expertise,” zegt Barb Samardzich, Vice President, Product Development, Ford Europa. “Europese klanten maken zich oprecht zorgen om het milieu en zien steeds vaker een geëlektrificeerde auto als milieubewuste keuze.”

Ford is de op één na grootste producent van hybride auto’s ter wereld en in de V.S. is het marktaandeel voor geëlektrificeerde auto’s het afgelopen jaar verviervoudigd. Ford meldde onlangs dat het bedrijf op de Amerikaanse markt dit jaar tot en met juni ongeveer 46.000 geëlektrificeerde auto’s heeft verkocht. Vergeleken met vorig jaar is dit een toename van 400 procent.

De reeks Europese geëlektrificeerde auto’s van Ford zal bestaan uit:

 • De Focus Electric die is uitgerust met een geavanceerde geëlektrificeerde motor en een lithium-ionaccu met een vermogen van 142 pk, een maximumsnelheid van 137 km/u en een bereik van 162 km. Indien aangesloten op een 32-ampère netaansluiting* kan de volledig geïntegreerde 6,6 kW-lader de vloeistofgekoelde 23 kWh lithium-ion accu in 3-4 uur opladen.
 • De C-MAX Energi, de eerste door Ford geproduceerde ‘plug-in’-hybride, combineert hybride elektronicatechnologie met een krachtige 7,6 kWh lithium-ionaccu. Deze moet een CO2-uitstoot van nog geen 50 g/km produceren en voor meer dan 30 km puur geëlektrificeerde aandrijving zorgen. Aangesloten op een laadstation is de accu in nog geen 3 uur weer volledig opgeladen.
 • De Fusion Hybrid, waarin een verbrandingsmotor is gecombineerd met een geëlektrificeerde motor en accu, is in staat om puur op elektriciteit een topsnelheid van 136 km/u te halen. De verbrandingsmotor wordt gebruikt bij zwaardere inspanningen en voor het opladen van de accu. Voor starten en bij lagere snelheid wordt elektriciteit gebruikt. De Fusion Hybrid zal in Europa als de Mondeo Hybrid op de markt komen. Het brandstofverbruik moet lager zijn dan 4,5 l/100 km en de CO2-uitstoot minder dan 99/km.

Focus-Electric-12

De Ford Focus Electric en de C-MAX Energi ‘plug-in’-hybride zijn reeds geïntegreerd in de transportinfrastructuur van Keulen. Zij ondersteunen het €13,2 miljoen kostende onderzoeksproject “colognE-mobil” dat mogelijk een sjabloon kan bieden voor de potentiële roll-out van op geëlektrificeerde auto’s gebaseerde infrastructuren in andere Duitse steden.

De geëlektrificeerde auto’s van Ford voor de Europese markt zullen een aanvulling vormen op de reeks toonaangevende, zuinige benzine- en dieselversies die bestaat uit:

 • De Focus 1.6 TDCi met een verbruik van 3,4 l/100 km en 88 g/km** CO2-uitstoot
 • De Focus 1.0 EcoBoost 74kW (100 pk), die begin volgend jaar op de markt komt en die een verbruik zal hebben van 4,3 liter/100 en een CO2-uitstoot van 99 g/km
 • Zeven Fiesta-aandrijflijnen met een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km

Focus-Electric_14

De krachtige 1.0-liter EcoBoost-motor, International Engine of the Year in 2012 en 2013, combineert directe inspuiting, turbocharger en variabele kleptiming met een lager brandstofverbruik zonder dat dit ten koste gaat van het vermogen.

Uit een door een in opdracht van Ford uitgevoerde opiniepeiling blijkt dat de meeste Europeanen zich zorgen maken om het milieu en klimaatverandering nu als het grootste probleem voor de wereld beschouwen. Echter, het onder 6000 Europeanen uit verschillende landen gehouden onderzoek liet ook zien dat velen niet goed weten hoe zij milieubewuster moeten leven, dat de meesten een auto willen hebben en dat een meerderheid geëlektrificeerde auto’s als milieuvriendelijker beschouwt.

De enquête werd in opdracht van Ford uitgevoerd door “The Futures Company,” *** een toonaangevend adviesbureau. Ford wilde meer inzicht krijgen in hoe het publiek over een reeks mobiliteitskwesties denkt. Uit de resultaten blijkt dat:

 • 72 procent meent dat geëlektrificeerde auto’s beter zijn voor het milieu
 • 54 procent van mening is dat klimaatverandering het grootste probleem is waar de wereld mee te kampen heeft
 • 52 procent zich geen leven zonder hun auto kan voorstellen
 • 38 procent niet zeker weet hoe zij milieubewuster zouden kunnen leven
 • 28 procent zou overwegen om een auto met geëlektrificeerde aandrijving aan te schaffen
 • 23 procent hun toekomstige reisgedrag wil veranderen om milieuvriendelijker te zijn

Electr-Fusion-Hybrid-01

Precies 100 jaar geleden bouwde Ford voor het eerst een geëlektrificeerde auto, een versie van de Ford Model T die niet in productie is genomen. Het gezamenlijke project van de oprichter van de Ford Motor Company, Henry Ford en de uitvinder Thomas Edison, had als doel “een goedkope en praktische geëlektrificeerde auto” te ontwikkelen, maar werd destijds gehinderd door de toen beperkte accutechnologie.

“Ford kent een rijke traditie als het gaat om innovatieve technologie binnen het bereik te brengen van zoveel mogelijk consumenten. Binnen de industrie heeft Ford het grootste aanbod aan modellen die minder dan 100g/km CO2 uitstoten en dat tegelijkertijd zo gevarieerd en flexibel is dat het in de eisen van al onze Europese klanten voorziet,” aldus Samardzich.

Focus-Electric_13

 • De oplaadtijden verschillen afhankelijk van het autogebruik en de omgevingsomstandigheden. De oplaadtijden zijn bij benadering en gebaseerd op externe factoren, zoals rijstijl, het laden van accessoires, oplaadstatus van de accu en temperatuur. De oplaadtijden verschillen afhankelijk van de beschikbare geëlektrificeerde aansluiting. * Het vermelde kilometerbereik van geëlektrificeerde auto’s is gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en de recentste versie van VN/ECE-reglement nr. 101. De resultaten kunnen afwijken van energie-/brandstofverbruikcijfers in andere regio’s in de wereld doordat in deze markten andere rijcycli en voorschriften van toepassing zijn.
 • Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 van het Europees Parlement en de Raad. MPG-resultaten komen ook overeen met deze Europese rijcyclus en zijn uitgedrukt in ‘imperial gallons’. De resultaten kunnen afwijken van brandstofverbruikcijfers in andere regio’s in de wereld doordat in deze markten andere rijcycli en voorschriften van toepassing zijn.
 • Enquête in juli en augustus uitgevoerd door The Futures Company. In Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hebben in totaal 6028 mensen deelgenomen.

Bron | Ford Nederland

04-09-2013

Reacties zijn gesloten.