Ford beperkt beschikbaarheid van de Focus & Fiesta in Europa vanwege productieachterstand

Europese klanten kunnen de Ford Fiesta of Focus niet langer ‘op maat’ bestellen. In plaats daarvan zullen ze moeten kiezen uit vooraf gespecificeerde modellen vanwege productieachterstanden.

“Vanwege de vraag van klanten, maar ook vanwege de productiesituatie, hebben we momenteel levertijden van soms tot 12 maanden voor verschillende modelseries”, vertelde een Ford-woordvoerder onlangs aan Automobilwoche.

Ford Focus Wagon Mk4

Als gevolg hiervan sluit de automaker de beschikbaarheid van bestellingen onder andere de Focus en Fiesta, waarin klanten hun eigen voertuig kunnen specificeren dat in de fabriek wordt gemaakt, een stijl die populair is in Europa.

Het bedrijf biedt in plaats daarvan “het beschikbare productievolume aan onze dealers aan in de vorm van vooraf gespecificeerde eenheden op basis van de vraag van de klant.” De maatregel werd bevestigd door Markus Thal, het hoofd van de vakbond die toezicht houdt op de Ford-fabriek in Saarlouis, Duitsland waar de Focus wordt gemaakt.

2022 Ford Focus ST-Line X

Thal voegde eraan toe dat de bestellingen die momenteel door de fabriek worden ontvangen, tot 2023 zouden lopen en dat het momenteel niet mogelijk zou zijn om een ​​Focus vóór volgend voorjaar te leveren als er vandaag een bestelling zou worden geplaatst.

Werknemersvertegenwoordigers van de fabriek zeiden dat Ford dit jaar slechts 117.000 Focussen verwacht te kunnen bouwen, in tegenstelling tot de 195.000 die oorspronkelijk gepland waren. Hoewel het volgend jaar beter zou moeten worden, verwacht de automaker er in 2023 nog steeds slechts 143.000 te maken.

Ford Focus fabriek in Saarlouis Duitsland

Nu de leveringen van onderdelen nog steeds verstoort zijn en de Europese energiemarkt in beweging is, is het onduidelijk of Ford deze schattingen wel waar kan maken.

De aankondiging is slechts een signaal dat de autoproductie in 2022 extreem lastig blijft.

Via Bron | Carscoops.com

Reacties zijn gesloten.