Focus Facelift gespot

VerAstonmartinde Ford Focus facelift op pad:

Focus-Facelift-01 Focus-Facelift-02

De Focus is er in z’n huidige gedaante nog niet zo lang, maar desondanks denkt Ford alweer verder vooruit. Vandaar dat het merk inmiddels al rondrijdt met prototypes van de gefacelifte Focus, inclusief Aston Martin-trekjes.
De belangrijkste wijziging vinden we aan de voorzijde: de ‘Aston Martin-grille’. Die is onderdeel van Fords nieuwe familiegezicht en deed z’n intrede al op de Fiesta.

Focus-Facelift-03 Focus-Facelift-04

Technisch gezien verwachten we niet al te veel veranderingen. Waarschijnlijk maakt de 1,6-liter Ecoboost plaats voor de nieuwe 1,5-liter Ecoboost. Ford heeft die motor niet alleen om z’n lagere verbruik ontwikkeld, ook speelt mee dat een motor met een cilinderinhoud van 1,5 liter of kleiner fiscaal voordeel oplevert in bijvoorbeeld China.

Voor de ST verwachten we technisch geen wijzigingen, dus dat betekent gewoon weer een 2,0-liter turbomotor onder de kap, goed voor een vermogen van 250 pk.

De huidige Focus kwam in 2011 op de markt en meestal komt een facelift pas na ongeveer vier jaar. We verwachten de gefacelifte Focus dus op z’n vroegst eind 2014, maar het zou ook zomaar 2015 kunnen worden.

Focus-Facelift-06 Focus-Facelift-05

-Tot zover het verhaal van Autoweek-

Wij denken dat een facelift niet extreem vroeg komt (kijk naar de Focus 1 en 2), vergeet niet dat we de Focus in zijn huidige vorm, al ruim van te voren te zien kregen en Ford al snel zelf met foto’s kwam, zelfs al ver voor welke autoshow dan ook.

Ook de zogenaamde ‘Verastonmartinde’ look is niet zo heel verrassend, dit was al te zien op de eerste lading foto’s waarbij ook ’tekentafel’ schetsen werden getoond. En zit nu al op de nieuwe Fiesta en Focus Electric. Gezien de reacties op de huidige ‘grote bek’ zoals wij dit geregeld om ons heen horen, is een Verastonmartinde neusje volgens ons een zeer goede keuze. Het geeft hem net een wat chiquere/sportievere uitstraling.

Voor alle details over het huidige model, klik je hier:  www.focus-mania.com

Focus-Facelift-09 Focus-Facelift-07

Reacties zijn gesloten.