Focus behoudt verkooppositie

Focus behoudt wereldwijd zijn sterke verkooppositie.

Focus-sales-03

Ford Focus ook in de eerste helft van 2013 de bestverkochte auto ter wereld

  • Ford Focus behoudt positie als bestverkochte auto ter wereld, volgens Polk-registratiegegevens van eerste helft van 2013.
  • Aantal wereldwijd verkochte Focus-exemplaren in de eerste helft van 2013 met 20% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Ford Fiesta op drie na bestverkochte auto en ’s werelds bestverkochte ‘subcompact’ per juni 2013.
  • Ford is het enige merk met twee modellen bij de vijf bestverkochte auto’s ter wereld.

De Ford Focus was de bestverkochte auto ter wereld in 2012 en heeft deze positie in de eerste helft van 2013 weten te behouden.

2014 Ford Focus

Verder is de Ford Fiesta de op drie na bestverkochte auto, waarmee Ford het enige merk is met twee modellen bij de vijf bestverkochte auto’s ter wereld. Dit blijkt uit een Ford-analyse van de Polk-registratiegegevens.

In de eerste helft van 2013 steeg het aantal verkochte Ford Focus-exemplaren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 20% tot 589.709 geregistreerde voertuigen. Dit is vooral te danken aan de toenemende vraag in China en andere Aziatische landen. In China groeide de Focus sinds 2012 met 137% tot een totaal van 202.380 voertuigen. Daarmee is China de grootste afzetmarkt van de auto, met een derde van de Focus-verkopen.

Ook in andere Aziatische landen reageren klanten positief op de Focus. Per september meldt Ford een stijging van de Focus-verkoop met 193% in Indonesië, 72% in zowel de Filipijnen als in Vietnam en 42% in Thailand.

Ford Stretches Market Lead with Increased Sales and Share in Jun

Ook de Fiesta is een bestseller
Net als de Focus is ook de Ford Fiesta een van de vijf bestverkochte auto’s ter wereld. Bovendien is de Fiesta de bestverkochte ‘subcompact’ ter wereld, met 356.434 geregistreerde auto’s in de eerste helft van 2013.

“De Fiesta kende een geweldige start en de Focus blijft het fantastisch doen, vooral in China”, zegt Jim Farley, executive vice president van Ford voor Global Marketing, Sales and Service and Lincoln. “Dit is One Ford op zijn best: mooie, zuinige auto’s van topkwaliteit met de beste technologie en de inmiddels befaamde eigenschappen.”

In totaal zijn er wereldwijd in de eerste zes maanden 946.143 compacte auto’s van Ford geregistreerd (Fiesta and Focus). Dat is een toename van 8%.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.