Focus 1.0 EcoBoost 1.600 km op volle tank

23-09-2013

Ford Focus 1.0 EcoBoost rijdt 1.600 km op één tank benzine.

  • Noorse chauffeurs Knut Wilthil en Henrik Borchgrevink bereiken in Ford Focus 1.0 EcoBoost gemiddeld brandstofverbruik van 3,3 l/100 km tijdens 1.600 km lange tocht door Noorwegen, Zweden en Finland
  • Ford 1.0 EcoBoost-motor – in 2012 én 2013 uitgeroepen tot International Engine of the Year – is leverbaar in Ford Fiesta, B-MAX, C-MAX en Grand C-MAX

Eco-Drivers in Ford Focus 1.0-litre EcoBoost Travel 1,600 km (1,

Een door de meervoudig bekroonde 1.0 EcoBoost-motor aangedreven Ford Focus heeft meer dan 1.600 kilometer afgelegd op één tank benzine; de Noorse “ecoureurs” Knut Wilthil en Henrik Borchgrevink claimen deze prestatie als een nieuwe benchmark.

Het duo reed met een 92 kW (125 pk) Focus 1.0-liter EcoBoost 1.619 kilometer door Noorwegen, Finland en Zweden. Volgens hen hebben zij met een brandstofverbruik van gemiddeld 3,3 l/100 km ook een nieuw ijkpunt bereikt.

Voor geen van beide prestaties worden officiële records bijgehouden, maar zij zijn ervan overtuigd dat er sprake is van een nieuw ijkpunt.

“Deze mannen zijn tot het uiterste gegaan om te laten zien waartoe deze compacte 1.0 EcoBoost-motor in staat is. En dit mag met recht een nieuw ijkpunt worden genoemd,” zegt Barb Samardzich, Vice President, Product Development, Ford Europa. “Het bewijst eens te meer de impact die Ford Ecoboost-technologie kan hebben op het brandstofverbruik.”

Wilthil en Borchgrevink begonnen hun tocht in Kautokeino, 400 km noordelijk van de poolcirkel, en reden vervolgens in twee dagen 28 uur lang tot uiteindelijk in de Noorse hoofdstad Oslo de benzinetank leeg was. De milieubewuste chauffeurs bereikten optimale zuinigheid door een snelheid aan te houden van ongeveer 60 km/u en zo min mogelijk te remmen of de airconditioning te gebruiken, hoewel de tempratuur varieerde van 22o C tot net boven het vriespunt. Gedurende de tocht hield de Noorse politie een oogje in het zeil.

“Wanneer we rendieren tegenkwamen moesten we remmen, maar meestal hebben we zo zuinig mogelijk gereden,” aldus Wilthil. “De voornaamste reden dat we de Focus hebben gekozen was deze fantastische 1.0 EcoBoost-motor en het is een gouden greep gebleken.”

De 1.0 EcoBoost-motor, International Engine of the Year in 2012 én 2013, is zo compact dat hij in de handbagageruimte van een vliegtuig past. Toch zijn in deze motor directe inspuiting, turbocompressor en variabele kleptiming gecombineerd met een lager brandstofverbruik zonder dat dit ten koste is gegaan van het vermogen. De Focus 92kW (125pk) sterke Focus 1.0 EcoBoost verbruikt gemiddeld 5 liter brandstof per 100 km. Daarnaast biedt Ford ook een 74kW (100 pk) sterke versie met een brandstofverbruik van 4,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 109 g/km. Volgend jaar brengt Ford een nieuwe Focus 1.0 EcoBoost-variant op de markt, de eerste niet-hybride gezinsauto in Europa die op benzine rijdt en een CO2-uitstoot heeft van 99 g/km*.

Focus-1.0-EcoBoost-03

# # #

*Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 van het Europees Parlement en de Raad. MPG-resultaten komen ook overeen met deze Europese rijcyclus en zijn uitgedrukt in imperial gallons. De resultaten kunnen afwijken van brandstofverbruikcijfers in andere regio’s in de wereld doordat in deze markten andere rijcycli en voorschriften van toepassing zijn

Alle vermelde verbruikscijfers zijn in overeenstemming met richtlijn 93/116/EG. De verbruikscijfers zijn berekend volgens de testcyclus die wordt gebruikt voor de officiële uitlaatgasemissiemetingen. Voorts zijn de op de www.ford.nl vermelde verbruikscijfers in overeenstemming met bijlage 3 van het Besluit etikettering energieverbruik personenauto’s van 3 november 2000.

De cijfers met betrekking tot het brandstofverbruik van een voertuig kunnen verschillen van de cijfers die zijn verkregen in de testprocedure, afhankelijk van rijtechniek, weg- en verkeersomstandigheden, omgevingsfactoren en de staat van het voertuig. In geval van twijfel dient u contact op te nemen met uw Ford dealer.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.