Europees Compact Ford EV gebouwd op VW’s MEB-platform | 1e Spy shots

Een groot deel van de nieuwe samenwerking tussen Ford en Volkswagen is de gezamenlijke ontwikkeling van een aantal nieuwe voertuigen, waaronder een compacte Europese Ford EV gebouwd op VW’s MEB-platform – hetzelfde platform dat ten grondslag ligt aan de Volkswagen ID.3, ID.4 en talrijke andere geplande elektrische voertuigen.

Het nieuws over deze nieuwe Europese Ford EV vernamen we vorig jaar zomer, en nu hebben we een paar foto’s van een prototype, undercover maar gedeeltelijk blootgelegd.

European 2023 Ford Compact EV Spy Shots by Fordauthority.com

Aan het onderste gedeelte van de nieuwe EV zien we inclusief de aerodynamische wieldoppen en de onderste carrosseriebekledingen bedekt met tape. De strakke hoes geeft echter een goed zicht op de vorm van het nieuwe model, dat enigszins lijkt op een hatchback en crossover-mashup.

Zoals eerder vermeld, is de EV vergelijkbaar in grootte met de Ford Mustang Mach-E, maar heeft hij een lagere rijhoogte en zal hij een volledig uniek ontwerp hebben.

European 2023 Ford Compact EV Spy Shots by Fordauthority.com

Ook zijn er uitgebouwde wielkasten van de EV te zien, samen met de achterspatborden die iets verder uitsteken om een gespierder body te creëren.

De voorkant ziet er nogal gebeiteld uit, wat nogal afwijkt van de “ei-achtige” vorm die veel traditionele elektrische voertuigen dragen. Deze ontwerpkenmerken onderscheiden de Ford EV van de onlangs uitgebrachte Volkswagen ID.4, die zachtere, vloeiendere lijnen heeft.

European 2023 Ford Compact EV Spy Shots by Fordauthority.com

Ga hier naar alle Ford EV nieuws klik!

De Europese Ford EV zal naar verwachting in 2023 in productie gaan in de Ford-assemblagefabriek in Keulen in Duitsland. Ford kondigde onlangs aan dat het $ 1 miljard zal investeren in de fabriek in Keulen om deze om te vormen tot het Ford Cologne Electrification Center voor de productie van elektrische voertuigen, waar nu nog modellen zoals de Fiesta worden gebouwd.

European 2023 Ford Compact EV Spy Shots by Fordauthority.com

Naast de nieuwe MEB-gebaseerde Ford EV, zullen Ford en VW’s samenwerking een middelgrote Ford Ranger-pick-up voortbrengen, een full-size bestelwagen gebaseerd op de volgende generatie Ford Transit, en een kleine bestelwagen die de volgende generatie Ford Transit Connect zal inluiden.

Via | Fordauthority.com

Reacties zijn gesloten.