Engineered to perform, the 2020 Ford Focus ST with ESLD

Ultieme rijprestatie voor Focus ST dankzij Performance technologieën

  • Nieuwe Ford Focus ST accelereert in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u
  • Dankzij 2.3-liter EcoBoost-benzinemotor snellere tussenacceleratie dan vorige generatie Focus RS
  • Innovatieve technologieën zoals twin-scroll turbotechnologie en Launch Control
  • Elektronisch sperdifferentieel, adaptieve dempers en elektrische rembekrachtiging zorgen voor dynamische rijbeleving en ultiem remvermogen

De nieuwe Ford Focus ST is maar liefst twaalf procent krachtiger en sneller dan de Focus RS van de vorige generatie. Hij accelereert in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Dat is 0,8 seconden sneller dan het vorige model.

Engineered to perform, the 2020 Ford Focus ST with ESLD

Dankzij de 205 kW (280 pk) sterke 2.3-liter EcoBoost-benzinemotor – 22 kW (30 pk) sterker dan de vorige generatie Focus ST– heeft de nieuwe Focus ST zelfs een snellere tussenacceleratie dan de vorige generatie Focus RS. De 2.3-liter EcoBoost-benzinemotor produceert met behulp van twin-scroll turbotechnologie een indrukwekkende 420 Nm koppel. De innovatieve anti-lag-technologie zorgt voor een directe, lineaire vermogensafgifte. De flat-shift-schakeltechnologie en Launch Control dragen ook bij aan de bliksemsnelle acceleratie.

Engineered to perform, the 2020 Ford Focus ST with ESLD

“Het feit dat de nieuwe Focus ST de legendarische Focus RS op de sprint kan evenaren, is de kroon op ons werk. Het onderstreept de enorme stappen die het Ford Performance team de afgelopen vier jaar heeft gemaakt”, aldus Nederlander Leo Roeks, directeur Ford Performance, Ford Europa. “We haalden inspiratie uit de Ford GT, de F150 Raptor, de Mustang en de Fiesta ST. Modellen die je – net als de Focus ST – verbluffen met hun indrukwekkende krachtexplosie.”

Engineered to perform, the 2020 Ford Focus ST with ESLD

Twin-scroll turbotechnologie
De twin-scroll turbo benut uitlaatgassen effectiever dankzij een geoptimaliseerde luchtstroom richting het schoepenwiel. Daardoor wordt sneller turbodruk opgebouwd en vermogen gegenereerd. Separate uitlaatkanalen minimaliseren de onderlinge interventie van de verschillende gaspulsen tussen de vier cilinders, voor een constante luchtstroom.

Anti-lag
Innovatieve ‘anti-lag’-technologie houdt de gasklep drie seconden open wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat, zodat de turbo niet wordt afgeremd door een terugkerende luchtstroom. Hierdoor is de turbokracht sneller opnieuw beschikbaar. Deze technologie werkt eveneens wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat om op te schakelen. Zo blijft de maximale turbodruk behouden. Verder toont de schakelindicator het ideale schakelmoment. De Launch Control zorgt voor maximale grip bij acceleraties vanuit stilstand.

Engineered to perform, the 2020 Ford Focus ST with ESLD

Elektronisch sperdifferentieel
De rijbeleving wordt verder versterkt door de eLSD-technologie. Dit systeem is geïntegreerd in de zesversnellingsbak en gebruikt hydraulisch bediende koppelingen om tot wel 100 procent van de aandrijfkracht naar het wiel met de meeste tractie te sturen, waardoor wielspin wordt onderdrukt en de acceleratie uit bochten verbetert. De door Borg Warner ontwikkelde techniek werkt sneller en preciezer dan een traditioneel, mechanisch sperdifferentieel. Het systeem omvat sensoren en kan vroegtijdig ingrijpen om wielspin te voorkomen.

Engineered to perform, the 2020 Ford Focus ST with ESLD

Adaptieve dempers
Continuously Controlled Damping (CCD) is optioneel op de vijfdeurs Focus ST-variant. De CCD-technologie monitort elke 2 milliseconden de bewegingen van de carrosserie, de besturing en het remgedrag en past de demping daarop aan voor optimale rijdynamiek. Met drie programma’s kan de demping aangepast worden aan de omstandigheden op de weg. Eén programma voor de rijmodi Slippery/Wet en Normal, één voor de rijmodus Sport en de laatste voor de rijmodus Track. In de Track modus zijn de dempers twee keer stugger dan in de Sport modus.

0,7 G remkracht
Het remsysteem van de nieuwe Focus ST biedt meer remkracht dan dat van de vorige generatie van de Focus RS, met 330 mm remschijven vóór en remklauwen met ieder twee 44 mm diameter zuigers.

Het remsysteem is uitgerust met een elektronische rembekrachtiger (EBB). De technologie bouwt de remdruk sneller op, wat onder uiteenlopende omstandigheden zorgt voor een vertrouwd en consistent gevoel van het rempedaal. Bovendien wordt het remgedrag aangepast op basis van de gekozen rijmodus. In de rijmodus ‘Track’ genereert het remsysteem maar liefst 0,7 G remkracht.

Engineered to perform, the 2020 Ford Focus ST with ESLD

Automatische zeventrapstransmissie
De nieuwe Ford Focus ST is verkrijgbaar als vijfdeurs Hatchback en als Wagon. De Focus ST is voorzien van een 205 kW (280 pk) sterke 2.3 EcoBoost-benzinemotor. In Nederland is de Focus ST leverbaar in de meest complete ST-3 uitvoering.

* In vierde versnelling

Het vermelde brandstof- en energieverbruik, de CO2-uitstoot en elektrische actieradius zijn gemeten volgens technische reglementen en specificaties van het Europese reglement (EC 715/2007 en (EC) 692/2008. Het brandstofverbruik en de CO2-emissies zijn voor een specifieke modelvariant bepaald. De betreffende testprocedure vergelijkt verschillende automerken en modellen. Naast het brandstofverbruik spelen ook het rijgedrag en andere non-technische factoren een rol bij het bepalen van de testresultaten. CO2 broeikasgas is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

Engineered to perform, the 2020 Ford Focus ST with ESLD

Vanaf 1 september 2017 wordt de uitstoot en het verbruik van nieuwe voertuigen getest volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) vastgesteld door de (EU) 2017/1151. De WLTP is een meer realistische testprocedure voor het meten van uitstoot en CO2-emissies. Vanaf 1 september 2018 vervangt de WLTP de New European Drive Cycle (NEDC) volledig. Tijdens de uitfasering van NEDC worden de WLTP meetresultaten gecorreleerd aan de NEDC. Daardoor kan het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot bij de twee testprocedures afwijken. Dezelfde auto kan volgens de twee testmethoden afwijkende resultaten behalen.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.