Elektrische Modellen | Heeft Ford spijt zich alleen te concentreren op grotere EV modellen?

Dit zou je denken als je onderstaand artikel hebt gelezen.

‘Ford denkt na over kleine auto’s voor Europa’

Steeds meer autofabrikanten komen in moeilijkheden door de stagnerende verkoop van EV’s en zien hun winst verdampen. Dan blijft er niet veel over om terug te gaan naar de basis en het ‘elektrisch rijden’, even op een zijspoor zet. En je te concentreren op waar de kopers liever voor gaan.

Zo blijkt uit de vele reviews die je hier en daar op het web leest, dat de hybride uitvoeringen vaker een nieuwe eigenaar vinden dan een volledig elektrische auto. Ook de autowereld staat op z’n kop vanwege een plan wat waarschijnlijk niet eens haalbaar is. Tevens komen er steeds meer ‘geluiden’, dat EV’s helemaal niet zo groen zijn zoals men beweerd.

En ja, dat maakt de koper onzeker en terecht. Als je bijna zeker weet dat volledig elektrisch het toch niet helemaal is, ga je als koper liever voor de middenweg wel zo veilig, en kom je terecht bij een hybride uitvoering.

Bovendien schijnen de Europeanen helemaal geen Crossover of SUV te willen en komt ook Ford waarschijnlijk ook tot die conclusie, terug naar de wat kleiner modellen. Daar waar ze vroeger veel eer en winst mee wisten te behalen, daar waar ze echt goed in waren en om bekend stonden!

Wanneer ze deze kleinere modellen alleen volledig elektrisch zouden maken, lijkt ons de markt nog steeds te maken krijgt met ‘aarzelende kopers’. Een gok om deze modellen ook als hybrides aan te bieden, heeft naar onze mening een grotere kans van slagen.

En onder het mom ‘Het oog wil wat’, de meeste mensen willen helemaal niet zo’n futuristisch uitziende auto. De een nog erger dan de ander, hou het wat conventioneler, het hoeft niet zo overheersend. Maar goed wie zijn wij……

Verslag van Fordauthority.com:

‘Ford denkt na over kleine auto’s voor Europa’

Terwijl Ford zich in de VS richt op kleinere, goedkopere elektrische voertuigen, is Ford al klaar om er een paar in Europa te lanceren zoals de Ford Explorer EV deze zomer, die zal worden gevolgd door een andere (mogelijk de Capri genoemd) die op het MEB-platform van Volkswagen rijdt.

Juni 2023 stopte Ford met de productie van de Fiesta

Het leek er echter ook op dat The Blue Oval niet geïnteresseerd was in het maken van volledig elektrische versies van zijn bestaande kleine auto’s, aangezien het de Ford Fiesta al heeft geannuleerd en een volledig elektrische versie van dat langlopende model heeft uitgesloten, terwijl de geruchten dat de Ford Focus die in 2025 zal worden stopgezet, wordt overwogen als onderdeel van de EV-spil van de autofabrikant. Nu blijven deze gemengde signalen bestaan, zoals Martin Sander, algemeen directeur van Ford Model E Europe, onlangs aan Autocar vertelde dat FoMoCo toch aan kleinere auto’s voor die regio denkt.

“Er zijn waarden die ons de afgelopen jaren succesvol hebben gemaakt, zoals solide kwaliteit en waar voor je geld”, zei Sander toen hem werd gevraagd of er in de toekomst ruimte is in het Europese aanbod van Ford voor kleine auto’s. “Wij lopen hier niet voor weg. Dit zijn fundamentele fundamentele waarden die Ford wereldwijd al vele jaren hanteert. Je zult andere kwaliteit zien op het gebied van design, interieur, prestaties en uitrusting.”

Sander merkte op dat hij gelooft dat Ford in de toekomst nog steeds Europese klanten zal bedienen die geen crossover of SUV willen, en voegde eraan toe dat de Explorer EV een pasvorm en afwerking heeft die op “een ander niveau ligt dan je eerder van Ford zou hebben gezien.” en voegt eraan toe “Dit is wat het merk verdient. Het merk is zo rijk en zo krachtig, en we moeten de kracht van het merk beter in onze producten in Europa inbouwen.”

Tegelijkertijd wees Sander erop dat Ford “geen beslissing heeft genomen over toekomstige producten na de twee MEB-producten die we nu lanceren”, verwijzend naar de Explorer EV en Capri, wat betekent dat het niet bijzonder lijkt te zijn ook bijna op het punt om een dergelijk product te debuteren.

Via Bron | Fordauthority.com

Reacties zijn gesloten.