Elektrificeren kost slachtoffers, het doek valt voor de Ford Fiesta. Farewell Ford Fiesta

In oktober 2022 bracht Ford het nieuws naar buiten dat de Ford Fiesta geen toekomst meer zou hebben en gisteren was het dan zover, de allerlaatste Ford Fiesta’ s rolden van de productieband in Keulen, Duitsland.

De aankondiging over het einde van de Ford Fiesta nog eens lezen, klik hier

Weer een heel mooi stukje Ford geschiedenis komt hiermee aan zijn einde. Na 47 jaar komt de Fiesta mede door het elektrificeren van de huidige traditionele modellen aan zijn einde. Eerder stopte Ford ook al met de productie van de Ford Mondeo.

Het volgende slachtoffer de Ford Focus zal medio juni 2025 ook voor het laatst van de band rollen in de fabriek in Saarlouis eveneens in Duitsland. In tegenstelling van de Fiesta mag de Focus maar 27 jaar worden. En bestaat officieel dit jaar dus 25 jaar!

Goodbye Ford Fiesta 1976 – 2023

Klik hier voor het betreffende bericht over het einde van de Ford Focus

Alle reviews van 46 jaar Ford Fiesta op rij, een zeer uitgebreid artikel voor de liefhebber

De plannen voor de Focus fabriek zijn op het moment nog steeds niet helemaal duidelijk, wilde Ford deze eerst in de verkoop doen, blijkt nu dat ze het plan hebben bijgesteld, maar met de komst van een grote investeerder de fabriek toch te willen blijven houden. Wat de plannen daarmee zijn is ook nog onduidelijk.

Goodbye Ford Fiesta 1976 – 2023

Lees hier het bericht over de investeerder van eergisteren.

Bij de eerste geruchten dat ook de Fiesta aan zijn laatste jaren was begonnen, sprongen de redacteuren van AutoExpress.co.uk in de pen (of beter gezegd op het toetsenbord), en maakten een heel mooi overzicht van de 47 dienstjaren van de Ford Fiesta, die we eerder al met jullie deelden.

De Fiesta is al tientallen jaren een van Fords meest populaire auto’s bij Britse kopers, met meer dan 4,8 miljoen exemplaren die een eigenaar hebben gevonden in Engeland en ongeveer 1,5 miljoen Fiesta’ s van alle generaties die momenteel zijn geregistreerd voor gebruik op de weg.

De Fiesta, die voor het eerst werd onthuld in 1976, heeft wereldwijd 22 miljoen verkopen opgeleverd, maar nu wordt hij geschrapt nu Ford zich voorbereidt op de lancering van een volledig nieuwe elektrische cross-over als instapmodel.

Aldus AutoExpress.co.uk

Ook in ons land is de Ford Fiesta populair.

Goodbye Ford Fiesta 1976 – 2023

Reacties zijn gesloten.