Eerste Nederlands Ford garage gerenoveerd door projectontwikkelaar

Niet alleen antieke auto’s zijn in trek, ook oudere panden zijn geliefd.

Zo kwam de eigenaar, van vastgoedbedrijf Dogan Projects, (een groot auto liefhebber) bij het appartement op de Prinsengracht 514 terecht. Waar voorheen nog een grote maten kledingwinkel in had gezeten, maar bleek het pand interessante verrassingen te hebben.

First Ford garage 1912 in Amsterdam renovated by a real estate company – before and after

Buiten dat het pand onder rijksmonumenten valt, gaat de geschiedenis verder.

Van 1912 t/m 1925 was daar n.l. de allereerste Ford garage van Nederland gevestigd en liep het pand nog door naar de Lange Leidse.

First Ford garage 1912 in Amsterdam renovated by a real estate company

En kwamen er bij de werkzaamheden zoveel oudheden naar voren, dat het de projectontwikkelaar het een goed plan leek Ford Nederland op de hoogte te brengen van zijn vondst. Maar helaas, Ford Nederland wilde er niets mee doen.

Een gemiste kans, betekend de historie dan niets voor ze?

De projectontwikkelaar liet zich niet weerhouden, hij had tenslotte zijn best gedaan en vond het zonde dat het niet werd opgepakt, en heeft het toch in ere te hersteld en hoe.

First Ford garage 1912 in Amsterdam renovated by a real estate company

In krap een half jaar, werd het pand vanaf de sloop hersteld, met alle tegenslagen die je kunt verwachten bij een dergelijk pand.

En je er eigenlijk niet omheen kunt, het is namelijk ‘meer dan in ere hersteld’, dit mag je wat ons betreft gerust een ‘Masterpiece’ noemen.

Ook de gevel is opgefrist maar nog steeds herkenbaar als, zelfs de Ford bordjes hangen er nog, ook is er een muurschildering gemaakt door de getalenteerde Marcus Debie van GOMAD Graffix. De enorme muurschildering is aangebracht in de patio tussen 2 schuifdeuren en lijkt het net of er een Ford Model T in de garage staat.

First Ford garage 1912 in Amsterdam renovated by a real estate company

Dat de prijs er ook naar is, zal niemand verbazen n.l. €1.950.000
Er is een gegadigde, maar blijken de partijen nog niet tot een overeenkomst te zijn gekomen.

Over belangstelling heeft Dogan Projects BV overigens niets te klagen, behalve diverse bladen en sites (o.a. FM) zijn behoorlijk onder de indruk van dit zeer fraaie project, maar ook vanuit de UK is belangstelling getoond en heeft de BBC er een docu over gemaakt.

De projectontwikkelaar bezit zelf geen Ford, maar wat niet is kan nog komen.

First Ford garage 1912 in Amsterdam renovated by a real estate company

Quote Dogan Projects

Met grote trots presenteert Dogan Projects B.V. wederom een afgerond high-end prestige project aan de Prinsengracht te Amsterdam.

Het pand op eigen grond is een rijksmonument met historie.
Dit pand was van 1912 tot 1925 de eerste Ford garage van Nederland. Toen liep het pand nog door naar de Lange Leidse. Het Leidseplein is op loopafstand alsmede het Museumkwartier.

First Ford garage 1912 in Amsterdam renovated by a real estate company

Ook is het pand opgenomen in het KLM huisjes collectie nr. 42.

Met veel liefde, passie, aandacht en respect voor de monumentale onderdelen is het dubbel benedenhuis van 192m² ontwikkeld tot een weelde van luxe en gemak zonder op geen enkel onderdeel te bezuinigen.

Tevens beschikt de woning over een patio van 15m² met koperen deklijsten en HWA en een professionele muurschildering van een historische T-Ford gemaakt door Marcus Debie van GOMAD graphix.

Dit dus met een knipoog naar de vroegere bestemming van het pand.

Met dank aan: Dogan Projects BV

Reacties zijn gesloten.