Eerste Ford Focus EcoBoost uit Hybride serie rolt van de lopende band in Saarlouis

De fabrieksvakantie is voorbij, de productie in de Ford-fabriek in Saarlouis draait weer op volle toeren en er rolt een nieuw model van de lopende band, de Ford Focus EcoBoost Hybride.

Zijn geëlektrificeerde aandrijflijn combineert een volwaardig 48-volt mild hybride-technologie batterij met de meermaals bekroonde 1,0-liter EcoBoost driecilinder benzinemotor. De hybride EcoBoost-modellen zijn verkrijgbaar in twee verschillende vermogensniveaus, met 92 kW (125 pk)* of 114 kW (155 pk)*.

Jürgen Schäfer, Werkleiter Ford Saarlouis (re.), und der Betriebsratsvorsitzende Markus Thal posieren mit dem Ford Focus EcoBoost Hybrid, bevor das neue Modell im Ford-Werk Saarlouis vom Montageband rollt. Foto: Ford

  • De serieproductie van de nieuwe Ford Focus EcoBoost Hybride start in de Ford-fabriek in Saarlouis
  • Door de aandrijflijn te elektrificeren, bereikt de mild hybride versie van de Ford Focus een brandstofbesparing van 17 procent in vergelijking met de vergelijkbare benzinemotor
  • Saarlouis maakt deel uit van de elektrificatie strategie van Ford: in de toekomst moet in elke serie ten minste één model worden geëlektrificeerd

Vergeleken met de huidige Ford Focus met de 1.5 liter EcoBoost-motor en een vermogen van 110 kW (150 pk), de 114 kW / 155 pk milde hybride-versie bespaart ongeveer 17 procent op het brandstofverbruik. De nieuwe EcoBoost-hybride aandrijving is beschikbaar in alle negen uitrustingsniveaus van de Ford Focus; de verkoopprijzen start bij 22.774 euro. (let op prijzen specificaties Duitsland)

Bekijk hier het artikel over de Ford Focus Hybride van 14-05-2020

Sinds de fabriek in 1970 werd geopend, zijn in Saarlouis meer dan 15 miljoen Ford-modellen van de productielijn gerold. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de fabriek begin dit jaar, begint een belangrijke nieuwe met de start van de serieproductie van de Ford Focus EcoBoost Hybride.

Ein Ford-Mitarbeiter bringt im Ford-Werk Saarlouis am Heck des neuen Ford Focus EcoBoost Hybrid die Plakette an.
Foto: Ford

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Ford. Met het nieuwe model draagt ​​Saarlouis bij tot de elektrificatie strategie van Ford, in de toekomst zou er in elke Ford-serie minstens één geëlektrificeerd model moeten zijn. Ford zal tegen eind 2021 18 geëlektrificeerde modellen in Europa op de markt brengen. En tegen eind 2022 zou meer dan de helft van alle Ford-voertuigen die in Europa worden verkocht, elektrisch moeten zijn.

“De productiestart van de Ford Focus EcoBoost Hybrid is een zeer belangrijke stap voor ons”, benadrukt fabrieks manager Jürgen Schäfer. “We elektrificeren zo onze serie met de hoogste verkopen in Europa en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de elektrificatie strategie van Ford.”

 

Ford was zijn tijd ver vooruit

De Ford Focus EcoBoost Hybrid is niet het eerste geëlektrificeerde model dat Ford in Saarlouis produceert. De Ford Focus Electric rolde hier al in 2013 van de productielijn – het eerste volledig elektrische model dat ooit in Duitsland werd gebouwd.

Het verkoopsucces van het e-model was destijds echter beperkt en daarom stopte Ford de productie van de Focus Electric in 2018 met de lancering van de huidige en vierde Ford Focus-generatie.

Jürgen Schäfer, Werkleiter Ford Saarlouis, fährt den neuen Ford Focus EcoBoost Hybrid im Ford-Werk Saarlouis vom Montageband.
Foto: Ford

“We hebben al bewezen dat we in Saarlouis geëlektrificeerde auto’s kunnen bouwen en profiteren er nu van de
competenties die we de afgelopen jaren hebben kunnen opbouwen”, zei Jürgen Schäfer. ‘We waren toen misschien net iets te vroeg. Maar inmiddels zijn veel klanten ecologisch bewuster geworden, en dat geldt ook voor interesse van alternatieve aandrijvingen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de nieuwe Ford Focus EcoBoost Hybrid door de kopers goed zal worden ontvangen.

Meer informatie en technische details van de Ford Focus EcoBoost Hybrid:

* Brandstofverbruik van de Ford Focus (sedan, 5-deurs) in l / 100 km: 5,9 – 3,5 (gecombineerd); CO2-uitstoot in g /
km: 134 – 92 (gecombineerd), CO2-efficiëntieklasse: C / B – A + **

* Brandstofverbruik van de Ford Focus (toernooi) in l / 100 km: 5,9 – 3,5 (gecombineerd); CO2-emissie in g / km: 135-93
(gecombineerd), CO2-efficiëntieklasse: C / B – A + **

** De vermelde waarden zijn verkregen volgens de voorgeschreven meetmethode (paragraaf 2 nrs. 5, 6, 6a Pkw-EnVKV in
huidige geldige versie).

Sinds 1 september 2017 zijn bepaalde nieuwe voertuigen getest volgens de wereldwijd testprocedure voor Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (World Harmonized Light Vehicle Test Procedure, WLTP), een nieuwe,
meer realistische testmethoden voor het meten van brandstofverbruik en CO2-emissies, typegoedkeuring. sinds
Op 1 september 2018 heeft de WLTP de nieuwe Europese rijcyclus (NEDC) aangenomen, de huidige testprocedure,
vervangen. Vanwege de meer realistische testomstandigheden zijn het brandstofverbruik en de brandstofverbruikwaarden gemeten volgens de WLTP. In veel gevallen zijn de CO2-emissiewaarden hoger dan gemeten volgens de NEDC.

De opgegeven waarden voor dit voertuigtype zijn al bepaald en goedgekeurd volgens de nieuwe WLTP-testcyclus
Herberekend voor vergelijkingsdoeleinden. Houd er rekening mee dat voor op CO2-uitstoot gebaseerde belastingen of
heffingen sinds 1 september 2018 de waarden bepaald volgens WLTP als berekening en als basis kan worden gebruikt. Om deze reden kunnen andere waarden hier gespecificeerd van toepassing zijn op de beoordeling van dergelijke belastingen en heffingen.

De informatie heeft geen betrekking op één voertuig en maakt geen deel uit van het aanbod, maar dient uitsluitend ter vergelijking tussen de verschillende voertuigtypes.

Opmerking volgens richtlijn 1999/94 / EG: Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een voertuig zijn niet alleen afhankelijk van het zuinige brandstofverbruik van het voertuig, maar worden ook beïnvloed door rijgedrag en andere niet-technische factoren. CO2 is de belangrijkste factor voor opwarming van de aarde en het broeikas effect.

Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto’s is te vinden in de ‘Gids voor brandstofverbruik, de CO2 Emissies en elektriciteitsverbruik van nieuwe personenauto’s ‘worden afgenomen bij alle verkooppunten en is gratis beschikbaar op www.dat.de/en
Zie voor meer informatie de Pkw-EnVKV-regeling.

Bron | Ford Duitsland

Reacties zijn gesloten.