Dubbele Overwinning Ford Pro, Nieuwe Ford Transit Custom Verkozen tot Transporter van het jaar & Nieuwe Ford Ranger wint International Pick-Up Award

Ford is de eerste fabrikant die deze dubbele overwinning driemaal weet te behalen

Ford onderstreept zijn leidende positie als Europese marktleider op het gebied van bedrijfsvoertuigen en wint twee van de meest prestigieuze internationale prijzen. Deskundige jury van 25 bedrijfswagenjournalisten selecteert de nieuw ontwikkelde Ford Transit Custom als International Van of the Year (IVOTY)

Nieuwe generatie Ford Ranger, Europa’s best verkochte pick-up reeks, bekroond met de International Pick-up Award (IPUA).

Dubbele Overwinning Voor Ford Pro met de Ford Transit en Ranger

Ford Pro heeft twee van de belangrijkste internationale onderscheidingen voor bedrijfsvoertuigen ontvangen: het panel van experts werd uitgeroepen tot de nieuwe Transit Custom International Transporter of the Year, en onmiddellijk de nieuwe generatie van de Ford Ranger won de International Pick-up Award. Ford Pro herhaalt een uniek succesverhaal: Ford won beide ranglijsten ook al in 2013 en 2020 en is nu de enige fabrikant van bedrijfsvoertuigen die deze dubbele overwinning drie keer heeft behaald. De prijzen werden dit jaar uitgereikt op de bedrijfswagenbeurs Solutrans in Lyon, Frankrijk. Met de dubbele onderscheiding onderstreept Ford Pro nogmaals zijn status als Europese marktleider op het gebied van lichte bedrijfsvoertuigen.

Zie ook alle eerder nieuws over de Ford Transit Custom, klik!

Tim Slatter, vice-president van productprogramma’s, die de prijzen voor Ford Pro in ontvangst nam, zei tijdens de prijsuitreiking: “Onze Ford-teams over de hele wereld die zich inzetten om onze klanten producten van hoge kwaliteit te bieden, mogen trots zijn. We zijn blij dat de jury de kracht van onze nieuwste bedrijfsvoertuigen heeft erkend, omdat we ze bouwen met het doel om aan de behoeften van onze commerciële klanten in alle sectoren te voldoen.”

Nieuwe Ford Transit Custom Verkozen Tot Transporter Van Het Jaar

Transit Custom wint internationale IVOTY-titel

Een jury van experts, bestaande uit 25 bedrijfswagenjournalisten, heeft de nieuwe Transit Custom* van Ford Pro uitgeroepen tot International Van of the Year (IVOTY) 2024. De nieuwe generatie van de best verkochte bestelwagen in zijn segment is sinds 2024 te bestellen. begin dit jaar en biedt commerciële klanten de grootste verscheidenheid aan varianten in de modelgeschiedenis. Kopers profiteren ook van unieke digitale en klantgerichte functies, zoals een 5G-modem voor supersnelle connectiviteit 2 en software-updates voor meer dan 30 voertuigmodules. De nieuwe Delivery Assist bespaart ruim 20 seconden per stop in het bezorgverkeer. De stemherkenningsassistent Alexa Built-in 3 en het stuur dat op een tafel kan worden geplaatst, zijn af fabriek aan boord. De veelzijdige MultiCab-opbouwversie breidt de productiviteitsvoordelen van de vorige generatie verder uit.

“We zijn erg trots dat de IVOTY-jury onze Transit Custom deze prestigieuze onderscheiding heeft toegekend”, benadrukt Hans Schep, Managing Director van Ford Pro Europe. “Als Europa’s populairste bestelwagen in het segment van één ton laadvermogen voldoet de nieuwe Transit Custom meer dan ooit aan een breed scala aan klantenbehoeften. Naast onze bekroonde dieselmotoren hebben klanten binnenkort ook versies met plug-in en puur elektrische aandrijving tot hun beschikking. Elke modelversie zit boordevol innovatie en supersnelle connectiviteit die bedrijfseigenaren verbindt met het Ford Pro-ecosysteem. Het optimaliseert bedrijfstijden, laadmogelijkheden en productiviteit en ondersteunt zo de business van onze klanten merkbaar.”

Ford Transit fabriek Ottosan Turkije

Juryvoorzitter Jarlath Sweeney feliciteerde Ford Pro met de woorden: “Dit is niets minder dan een high five voor de Transit, aangezien deze nu voor de vijfde keer de titel van International Van of the Year heeft gewonnen. Tijdens de eerste twee overwinningen in 2001 en 2007 droeg de hele modelfamilie nog deze naam. In 2013 verzekerde de nieuwe Transit Custom zich onmiddellijk na zijn marktintroductie van de titel als onafhankelijke versie in het segment van de 1,0-tons laadvermogen, en herhaalde dit succes in 2020. Nu wint de volgende generatie de onderscheiding voor 2024. Felicitaties aan alle betrokkenen voor dit opmerkelijke succes .”

De Transit Custom was vorig jaar de best verkochte lichte bedrijfswagen in zijn klasse 1 in Europa en stond in 2021 en 2022 zelfs bovenaan de algemene registratiestatistieken in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe generatie rolt van de productielijn in de ultramoderne fabriek van Ford Otosan in Yeniköy in Turkije.

Ford Transit fabriek Ottosan Turkije

Nieuwe Ford Ranger wordt met een prestigieuze onderscheiding op de markt gebracht

De jury voor de International Pick-up Award (IPUA) had begin dit jaar al veeleisende weg- en offroad-tests uitgevoerd in Griekenland. Resultaat: De Ford Ranger* ontvangt voor de derde keer de IPUA-kroon, wat een nieuw record betekent.

De Ranger is het meest mondiale voertuig van Ford: hij is gebouwd door ingenieurs en ontwerpers in het Australische ontwikkelingscentrum, geproduceerd in zes fabrieken op vier continenten en geliefd bij klanten in Europa. Daar heeft de Ranger de afgelopen acht jaar keer op keer bewezen de best verkochte pick-up te zijn; de Ranger-versies waren goed voor bijna de helft van alle verkochte pick-ups in Europa 1 .

Zie ook alle eerder nieuws over de Ford Ranger, klik!

De nieuwe generatie maakt indruk op zakelijke en particuliere klanten met zijn uitstekende offroad-kwaliteiten, verder geoptimaliseerd rijgedrag op de weg en baanbrekende connectiviteit en technologieën. Ford Pro heeft onlangs de Ranger PHEV* aangekondigd, de eerste pick-up van Europa met een plug-in hybride aandrijving. Hij combineert de mogelijkheid om puur elektrisch te rijden met het brede scala aan commerciële toepassingen van deze modelserie. Tijdens de IPUA-tests stond de winnende Ranger tegenover een jury van gespecialiseerde journalisten uit Europa en Zuid-Afrika. De Ranger-versies voor Europese klanten worden daar in de Silverton-fabriek vervaardigd.

Nieuwe Ford Ranger Wint International Pick-Up Award

“We zijn blij dat de IPUA-jury de Ford Ranger voor de derde keer heeft erkend”, legt Hans Schep uit. “Deze prijs weerspiegelt de aantrekkelijkheid van Europa’s populairste pick-up van de afgelopen acht jaar. De nieuwe Ford Ranger biedt het meest uitgebreide aanbod aan opties tot nu toe. Met zijn geavanceerde prestaties op de weg en offroad-capaciteiten is hij zowel geschikt voor werkdagen als in het weekend. Het is gewoon gebouwd voor werk en vrije tijd.”

“Ford heeft nu een hattrick behaald met de derde International Pick-up Award voor de Ranger”, voegt Jarlath Sweeney toe. Hij leidt ook de jury van de International Pick-up Awards. “In deze zevende editie van de IPUA hebben we de zesde generatie van de Ranger getest en als beste beoordeeld, net als zijn voorgangers in 2013 en 2020. Felicitaties aan het wereldwijde ontwikkelingsteam van Ford voor het creëren van dit uitzonderlijke voertuig.”

* WLTP-brandstofverbruik van de nieuwe Transit Custom EcoBlue in l/100 km (gecombineerd)**: 11,3 – 6,8; CO 2 -uitstoot (gecombineerd): 296 – 178 g/km.

* Brandstofverbruik en CO 2 -uitstoot van de nieuwe Transit Custom-generatie: Alle Ford Transit-modelvarianten zijn gehomologeerd als vrachtwagens in Duitsland.

* Brandstofverbruik en CO 2 -uitstoot van de nieuwe Ranger-modelgeneratie: Alle Ford Ranger-varianten zijn gehomologeerd als vrachtwagens in Duitsland.

** De opgegeven waarden zijn bepaald volgens de voorgeschreven meetprocedure (§ 2 nrs. 5, 6, 6a Pkw-EnVKV in de momenteel geldende versie).

Sinds 1 september 2017 zijn voor bepaalde nieuwe auto’s typegoedkeuringen verleend volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), een nieuwe, meer realistische testprocedure voor het meten van het brandstofverbruik en de CO2- uitstoot . Sinds 1 september 2018 heeft de WLTP de ‘New European Driving Cycle’ (NEDC), de vorige testprocedure, vervangen. Door de realistischere testomstandigheden zijn het brandstofverbruik en de CO2- emissiewaarden gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger dan die gemeten volgens de NEDC.

De opgegeven waarden voor dit voertuigtype zijn al bepaald met behulp van de nieuwe WLTP-testcyclus en voor vergelijkingsdoeleinden opnieuw berekend. Houd er rekening mee dat sinds 1 september 2018 de volgens WLTP vastgestelde waarden worden gebruikt als berekeningsbasis voor op CO2 -uitstoot gebaseerde belastingen of heffingen. Bij de vaststelling van dergelijke belastingen en heffingen kunnen daarom andere waarden dan hier vermeld van toepassing zijn.

De informatie heeft geen betrekking op een individueel voertuig en maakt geen deel uit van het aanbod, maar wordt uitsluitend gebruikt voor vergelijkingsdoeleinden tussen de verschillende voertuigtypen.

Opmerking volgens richtlijn 1999/94/EG: Het brandstofverbruik en de CO 2 -uitstoot van een voertuig zijn niet alleen afhankelijk van het efficiënte brandstofverbruik van het voertuig, maar worden ook beïnvloed door het rijgedrag en andere niet-technische factoren. CO 2 is het broeikasgas dat in de eerste plaats verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Nadere informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO 2 -uitstoot van nieuwe personenauto’s vindt u in de ‘Gids voor het brandstofverbruik, de CO 2 -uitstoot en het elektriciteitsverbruik van nieuwe personenauto’s’, die verkrijgbaar is bij alle verkooppunten en op http://www.dat.de/ is gratis beschikbaar.

Zie voor meer informatie de Regeling Personenauto’s EnVKV.

1) Ford Europe houdt rekening met de volgende 21 Europese markten waarin het bedrijf wordt vertegenwoordigd door eigen verkooporganisaties: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Tsjechië, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk.

2) De FordPass- en FordPass Pro-apps zijn compatibel met bepaalde smartphoneplatforms en kunnen worden gedownload. Er kunnen betaalde bericht- en datatarieven van toepassing zijn. Voor navigatiediensten zijn Ford SYNC 4 en FordPass Connect, de gratis Connected Service en de FordPass-app vereist. Netwerkdiensten en -functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologieën/cellulaire netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en voorkomen dat bijbehorende functies werken. De FordPass-app, compatibel met bepaalde smartphoneplatforms, kan worden gedownload. Er kunnen bericht- en datatarieven van toepassing zijn.

3) Beschikbaar in zeven Europese markten: Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk; In deze markten is Alexa beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans. Alexa kan niet op andere markten worden gebruikt, zelfs niet als de lokale taal wordt ondersteund. Om Alexa Built-in te gebruiken, moet FordPass Connect in het voertuig worden geactiveerd. Dit gebeurt via de FordPass-app of het voertuigsysteem. Voor Alexa-toegang zijn een Amazon-account, SYNC 4 of SYNC 4A, FordPass Connect en aanvullende verbonden services vereist die kunnen worden geactiveerd in de FordPass-app (zie FordPass-gebruiksvoorwaarden voor meer informatie). Mogelijk zijn aanvullende producten en instellingen vereist.

Bron | Ford DE

Reacties zijn gesloten.