Droombaan voor Noorse taxichauffeur in Ford Focus RS

Dat een sportauto als het meest ultieme kickmoment werd gemeten in de test die Ford onlangs deed en we gisteren over schreven, blijkt het niet alleen in ons eigen landje, maar iets verderop Noorwegen ook op een andere manier te kunnen voor een dergelijk moment te zorgen.

2017 Ford Focus RS Taxi Driver Norway

2017 Ford Focus RS Taxi Driver Norway

Nu kunnen we ook deze Noorse taxi chauffeur aan de groep taxichauffeurs die de meest sportieve auto gebruiken toevoegen, die mensen met een spannend ritje op hun bestemming brengt.

Eerder werd de Ford Focus RS taxi van Evald Jåstad ook al gespot, meer foto’s vindt je hier

In de video zien we heel wat ‘kickmomentjes’ voorbij komen, zowel bij jong en een stukje ouder, respect!

2016 Ford Focus RS Taxi Norway

Eerder lieten wij al beelden zien van de Nederlands Ford Focus RS taxi die in de regio Rotterdam mensen gelukkig maakt met een ‘leuk ritje’. Bekijk de beelden hier.

Ford ging op bezoek bij de Noorse taxichauffeur:

Evald Jåstad en zijn zoontje Martin genieten twee keer per dag van een 16 kilometer lange rit in de Ford Focus RS dwars door het adembenemende Scandinavische landschap. Dagelijks is het wegbrengen van zijn zoontje de eerste klus van vader Evald die zijn beroep als taxichauffeur volbrengt in een Ford Focus RS.

2017 Ford Focus RS Taxi Driver Norway

2017 Ford Focus RS Taxi Driver Norway

Vaste klanten hebben de auto, inmiddels de bijnaam “Blue Lightning” gegeven. Bezoekers die de Trolltunga-kliffen in Odda in Noorwegen bezoeken, verspreiden in de wijde omgeving de bekendheid van de auto.

“Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze hun droombaan hebben. Maar ik ben zeker één van hen”, zegt de 36-jarige vader, die in slechts 18 maanden tijd 127.000 km heeft afgelegd in de Focus RS. “Wanneer ik mijn zoon wegbreng, schreeuwt hij continu: “Bånn gass! Bånn gass! – Meer gas! Meer gas!”

2017 Ford Focus RS Taxi Driver Norway

2017 Ford Focus RS Taxi Driver Norway

Ook in Nederland is een taxirit met een Focus RS mogelijk. De heer Verhof is taxichauffeur en sinds 1985 zelfstandig ondernemer in de regio Rotterdam. “Ik ben taxichauffeur en heb sinds 2 januari 2017 de Focus RS in mijn bezit. Ik krijg de avond van tevoren rit-opdrachten en als ik zie dat het een rit voor één persoon is, kom ik vaak als verrassing met de RS.

Mensen hebben nog nooit zo’n leuke rit gehad en de reacties zijn echt overweldigend! Verhof geeft aan dat hij niet altijd de RS pakt, maar enkel voor langere ritten. “Je moet als chauffeur in zo’n sportief model wel rij-ervaring hebben en je ook aan de snelheid houden…”.

2017 Ford Focus RS Taxi Diriver The Netherlands

Eerder lieten we hier al beelden zien van deze Nederlands Ford Focus RS taxi die in de regio Rotterdam mensen gelukkig maakt met een ‘sportief ritje’. Bekijk de beelden hier.

En bekijk ook dit item waarin Ford Roemenië een Focus RS als Taxi heeft ingezet, als promotie.

Reacties zijn gesloten.