Dit zijn de ‘bestsellers’ over het jaar 2021 van Ford in Nederland

2021 – de bestsellers van Ford

  • Elektrificatie in stroomversnelling: Ford Mustang Mach-E nummer 1 in segment
  • Ford Transit Custom bestverkochte bestelauto van 2021
  • Ford Kuga Plug-in Hybrid de onbetwiste nummer 1 van Europa
  • Ford Focus de bestverkochte auto in het C-segment – met bijna 5000 exemplaren!

Ford Nederland kijkt terug op een uitdagend én succesvol 2021. Zowel in de personenauto- als bedrijfswagensegmenten hebben meerdere modellen uit de brede line-up van het merk uitstekend gescoord.

Elektrificatie in stroomversnelling

Elektrisch rijden raakt in een stroomversnelling en de geëlektrificeerde modellen vinden gretig aftrek bij zakelijke rijders en particulieren. Twee van de Nederlandse verkooptoppers zijn dan ook voorzien van een geëlektrificeerde aandrijflijn. De belangrijkste nieuwkomer van het merk, de volledig elektrische Mustang Mach-E staat met meer dan 4.100 geleverde auto’s aan de top in zijn segment. En de Kuga Plug-in Hybrid was in 2021 de onbetwiste nummer 1 van Europa. Ook in Nederland is deze zuinige stekkerhybride erg gewild en behaalde hij de top drie van bestverkochte PHEV’s in Nederland.

Elektrificatie in stroomversnelling Ford Mustang Mach-E nummer 1 in segment

In het C-segment stond in 2021 de Ford Focus wederom aan de top van de Nederlandse verkooplijsten met bijna 5.000 eenheden. De verkoophit van Ford is, net als de Fiesta, eind vorig jaar vernieuwd en staat bol van de nieuwe technologieën, waaronder een mild-hybride aandrijflijn en het geavanceerde SYNC 4 infotainmentsysteem. De nieuwe Focus staat vanaf medio februari in de showroom en biedt een ongekend brede keuze uit modellen en personalisatiemogelijkheden. Ditzelfde geldt voor de Fiesta, maar deze nieuweling is nu al bij veel Ford dealers te bewonderen.

Ford Focus de bestverkochte auto in het C-segment

Transit Custom bestverkochte bestelauto van 2021

Ford Bedrijfswagens heeft de recordverkopen van 2019 en 2020 weten te prolongeren in 2021 en was het op één na bestverkochte bedrijfswagenmerk van Nederland. De gehele line-up scoorde overall zeer goed en Ford wist dan ook, ondanks de grillige marktomstandigheden, ruim 20% méér bedrijfswagens te verkopen dan in 2020.

Ford Kuga Plug-in Hybrid de onbetwiste nummer 1 van Europa

De absolute verkooptopper was de Transit Custom, met afstand de best verkochte bestelauto van 2021 in Nederland. 2021 was ook het jaar waarin de baanbrekende E-Transit werd geïntroduceerd. Met zijn elektrische bereik van 3171 kilometer, de keuze uit liefst 25 uitvoeringen en aantrekkelijke vanafprijzen is hij de nieuwe benchmark. De interesse in deze volledig elektrische versie van de bestverkochte bedrijfswagen ter wereld is groot en Ford verwacht de eerste exemplaren nog dit voorjaar in Nederland te kunnen leveren. Ander belangrijk nieuws in 2022 is de introductie van Ford Pro, met op data gebaseerde dienstverlening en 100 procent uptime als doel.

Transit Custom bestverkochte bestelauto van 2021

Johan Claassen, Managing Director van Ford Nederland: “We zijn verheugd met de resultaten die we in een uitdagende markt hebben geboekt, met als hoogtepunten een aantal topposities in de verschillende personenauto- en bedrijfswagensegmenten. We hebben hoge ambities voor 2022, het jaar waarin we niet alleen nieuwe modellen zoals de Focus, Fiesta, de compleet nieuwe Ranger en de baanbrekende E-Transit gaan leveren, maar ook ons dienstenaanbod gaan verbreden met Ford Pro, waarmee we onze propositie in de bedrijfswagenmarkt nog verder gaan versterken.”

1 De beoogde actieradius en laadtijd zijn gebaseerd op door de fabrikant vastgestelde waarden, met berekening volgens de WLTP-rijcyclus. De werkelijke actieradius is afhankelijk van de omstandigheden, zoals externe elementen, rijgedrag, de staat onderhoud en de leeftijd van de auto en de staat van de lithium-ion-accu.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.