Dit is de Mustang 2015

Ford introduceert de nieuwe Mustang met krachtig design, geavanceerde technologie en indrukwekkende prestaties.

Mustang-2015-04

  • Bill Ford, Executive Chairman van Ford Motor Company heeft vandaag de nieuwe Mustang, onthuld, die na vijftig jaar naar Europa komt
  • Iconische Ford in zes verschillende steden op vier continenten gelijktijdig gepresenteerd
  • Nieuwe fastback- en cabrioletmodellen bieden uitzonderlijke prestaties en hoog raffinement, evenals een geheel nieuw ontwerp waarin belangrijkste designelementen van klassieke Mustang zijn behouden
  • Nieuwe Mustang leverbaar in Europa als 5.0 V8 of als geheel nieuwe 2.3 EcoBoost. Geavanceerde ophanging geoptimaliseerd voor superieure rijdynamiek, nauwkeurige besturing en optimaal rijcomfort. Innovatieve technologie zorgt voor optimale controle en connectiviteit.

Ford Motor Company presenteert vandaag de nieuwe Ford Mustang. Dit is de eerste Mustang die na vijftig jaar van productie in Europa op de markt komt.

Bill Ford, Executive Chairman van de Ford Motor Company, onthult de nieuwe Mustang aan een publiek van ongeveer 2500 journalisten, dealers en medewerkers tijdens het unieke ‘Go Further’-evenement te Barcelona, een van de zes steden op vier continenten waar het model gelijktijdig wordt gepresenteerd.

De nieuwe fastback- en cabrioletmodellen van de Ford Mustang beloven uitzonderlijke prestaties en raffinement, zonder dat er iets van een halve eeuw aan erfgoed en de status van de Mustang als wereldwijd icoon verloren gaat.

“Als geen andere auto maakt de Ford Mustang passie los bij mensen”, aldus Raj Nair, Vice-President Global Product Development bij de Ford Group: “De krachtige uitstraling, het geluid en de prestaties van de Mustang spreken alom tot de verbeelding, ook bij mensen die er zelf nooit in hebben gereden. De Mustang is meer dan alleen een auto.”

Sinds de introductie in 1964 zijn er meer dan 9 miljoen Mustangs verkocht. De Mustang is wereldwijd de meest geliefde auto op Facebook en heeft zijn opwachting gemaakt in duizenden films, televisieseries, muziekclips en videogames. Het is een van de 25 nieuwe modellen die Ford de komende vijf jaar in Europa gaat lanceren.

“De geweldige reputatie op het gebied van prestaties en de iconische status van het model als symbool van vrijheid snellen de Mustang vooruit, zelfs in delen van de wereld waar de auto nog nooit is verkocht”, aldus Stephen Odell, Executive Vice-President van Ford voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De nieuwe Mustang is ontworpen met superieure prestaties, een geweldige rijdynamiek en bruikbaarheid in gedachten en is voorzien van een groot aantal geavanceerde technologieën die de rijkwaliteit op een ongekend hoog niveau brengen.

“Zelden is zo uitgekeken naar een nieuwe auto als naar de nieuwe Mustang. Tot onze vreugde kunnen wij Europese liefhebbers nu eindelijk de kans geven zelf in een Mustang te rijden”, zegt Roelant de Waard, Vice-President Marketing, Sales and Service bij Ford Europa.

Onmiskenbaar Mustang
Het geheel nieuwe ontwerp van de Ford Mustang fastback en cabriolet roept de essentie en het karakter van de auto op: belangrijke designelementen van de klassieke Mustang blijven herkenbaar voor autofanaten in heel Europa, waaronder de lange motorkap en het korte achterdek.

“Je kunt maar een keer een eerste indruk maken. Als je deze auto voor het eerst ziet, zie je echt duidelijk een Mustang”, aldus Moray Callum, Executive Director Design bij Ford voor Noord- en Zuid-Amerika.

Een aantal belangrijke designonderdelen bepaalt het uiterlijk van de nieuwe Ford Mustang, zoals:
•  een lage dakhoogte en een brede carrosserie;
•  een gestroomlijnd profiel als gevolg van de zeer schuine voor- en achterruiten;
•  driedimensionale tri-bar-achterlichten;
•  een hedendaagse uitvoering van vele iconische Mustang details.

Bestuurders en inzittenden van de Ford Mustang cabriolet zullen zeker het meerlagig geïsoleerde linnen dak waarderen, waardoor de auto een luxueuze uitstraling en een stille cabine krijgt. Het dak heeft een gestroomlijnd profiel wanneer het is opgevouwen.

De breedte van de auto en de nieuwe achterophanging dragen bij aan de grotere schouder- en heupruimte voor passagiers en een optimaal gevormde kofferbak waarin twee golftassen passen.

De Mustang-ervaring
Het uiterlijk en het geluid van de Ford Mustang en de manier waarop de auto rijdt, dragen allemaal bij aan de intense ervaring. De Europese Ford Mustang biedt keuze uit twee indrukwekkende aandrijflijnen en meerdere chassisinstellingen, die verder zijn verfijnd om de Europese verwachtingen voor rijdynamiek te overtreffen.

Fords veelgeprezen 5,0-liter V8-motor – met een vermogen van meer dan 426 pk en een koppel van 529 Nm – krijgt nu gezelschap van een geheel nieuwe 2,3-liter EcoBoost-motor met zeer geavanceerde technologie die turboprestaties koppelt aan de brandstofefficiëntie en een lage CO2-uitstoot die voor de Europese markt belangrijk zijn.

“Deze EcoBoost-motor doet met zijn brede en vlakke koppelkromme precies wat de Mustang-bestuurder ervan verwacht”, aldus Dave Pericak, Chief Engineer voor de Mustang.

De 2,3-liter EcoBoost-motor van de Mustang werkt op basis van directe inspuiting, variabele kleptiming en een turbocompressor voor de hoogste prestaties op elk moment. Door middel van het unieke spruitstuk en de behuizing van de turbocompressor levert de Mustang de prestaties die bestuurders ervan verwachtten en heeft de auto een vermogen van meer dan 309 pk en een koppel van 407 Nm. De nieuwe Mustang is leverbaar met een automatische transmissie met op het stuur bevestigde schakelpeddels voor bestuurders die de keuze willen hebben tussen gemak en optimale controle.

Uitmuntende rijdynamiek
De nieuwe Ford Mustang is uitgerust met een geheel nieuw ophangingssysteem voor de voor- en achterwielen. Aan de voorkant draagt een nieuw perimetersubframe bij aan de versteviging, terwijl het gewicht is teruggebracht. Zo ontstaat de perfecte basis voor een hoge handelbaarheid en een perfect stuur- en rijgedrag.

Door de nieuwe MacPherson-veerpoten aan de voorkant met dubbele kogelgewrichten kunnen grote, krachtige remmen worden gebruikt. Zowel de 2.3 EcoBoost als de GT Mustang V8 zijn in Europa uitgerust met een hoogwaardig remsysteem en 19” lichtmetalen velgen.

De achterkant is uitgerust met een geheel nieuwe, onafhankelijke, integrale multilink-ophanging. De geometrie, de veren, de schokdempers en de rubbers zijn allemaal specifiek aangepast aan en afgestemd op Europese wegen en hoge snelheden. Door middel van de nieuwe aluminium achterscharnierogen kon de onafgeveerde massa worden teruggebracht voor meer rijcomfort en betere handelbaarheid.

Geavanceerde technologie
De nieuwe Mustang bevat een aanzienlijk aantal innovatieve technologieën die de bestuurder desgewenst kunnen voorzien van betere informatie, controle en connectiviteit.

Op een bochtig achterafweggetje of tijdens een weekendtrip kan de bestuurder de tuimelschakelaars op het bedieningspaneel omzetten om het stuureffect, de motorrespons en de instellingen voor transmissie en het elektronische stabiliteitssysteem snel aan te passen met behulp van de beschikbare selecteerbare rijstanden. Zo beschikt de bestuurder onder alle omstandigheden over de perfecte Mustang.

De geavanceerde, door Ford ontwikkelde stabiliteitscontrole is erop afgestemd om de dynamische capaciteiten van de nieuwe Mustang te optimaliseren, onder andere door functies als de koppelaanpassing die de motoraandrijving aanpast aan de afzonderlijke wielen om de auto goed op koers te houden. De Mustang GT V8 is standaard uitgerust met Launch Control.

Vijftig jaar Mustang
Op 17 april 2014 is het vijftig jaar geleden dat de allereerste Ford Mustang op de markt werd gebracht. De Mustang wordt in Amerika nog altijd gefabriceerd in de Flat Rock Assembly Plant.

“Het ontwikkelen van een geheel nieuwe Mustang was een geweldige uitdaging”, aldus Pericak: “Wij hebben de nieuwe Mustang van de grond af opnieuw ontwikkeld en het nieuwe model is bloedsnel, ziet er fantastisch uit, is geraffineerd en efficiënt en heeft tegelijk niets aan die rauwe charme ingeboet die mensen overal ter wereld al tientallen jaren met Mustang associëren.”

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.