Dit is de 2024 Ford Kuga | elektrificatie, design, technologie en gebruiksgemak van een nog hoger niveau

Alles over de 2024 Ford Kuga Active X en Kuga ST-Line

  • Ford Kuga SUV profiteert van talrijke upgrades, met nieuwe Active X-uitvoering, geavanceerde technologie en slimme functies om reizen gemakkelijker te maken
  • Nieuw exterieurdesign oogt zelfverzekerd en assertief. ‘Opgeruimd’ interieur is standaard uitgerust met 13,2-inch touchscreen en SYNC 4 connected 5G-infotainmentsysteem
  • Verbeterde plug-in hybride-aandrijflijn met geavanceerde nieuwe automatische transmissie en het hoogste trekgewicht in zijn segment

Ford presenteert vandaag de nieuwe Kuga SUV, ontworpen voor de dagelijkse avonturen van klanten met intelligente technologie en een geëlektrificeerde aandrijflijn die aan alle behoeften voldoet. De nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid biedt betere prestaties, het gemak van naadloze connectiviteit en een nog completere veiligheidsuitrusting. De verkoop in Nederland start vandaag.

Klik hier voor alle eerder nieuws over de Ford Kuga

De nieuwe Kuga markeert een mijlpaal in de weg naar het volledig elektrische portfolio van Ford. Een sterk verbeterde plug-in hybride-aandrijflijn (PHEV) vormt een opstap naar volledige elektrificatie en stelt klanten in staat te profiteren van de voordelen van elektrisch rijden, zoals het comfort en de lagere emissies.

2024 Ford Kuga Active X- Ford Kuga ST-Line

De nieuwe Ford Kuga is zowel vanbinnen als -buiten voorzien van een fris ontwerp, waarbij elke uitvoering een onderscheidend uiterlijk en unieke ontwerpkenmerken biedt. Voor het eerst levert Ford ook een Kuga Active X, met een robuustere styling en technische upgrades voor extra veelzijdigheid. Binnenin beschikt de Kuga over verbeterde functionaliteit en een strakkere lay-out. Bestuurder en passagiers profiteren van meer comfort en een geavanceerd infotainmentsysteem.

Tot de standaarduitrusting behoort het nieuwe SYNC 4-infotainmentsysteem met cloud-connected navigatie, spraakbediening en een 13,2-inch touchscreen. Draadloze Apple CarPlay en Android Auto2 zorgen voor naadloze smartphone-connectiviteit, terwijl 5G FordPass-connectiviteit snelle data-overdracht en Ford-software-updates ondersteunt om de auto in de loop van de tijd te verbeteren.

“Onze nieuwe Kuga tilt de kwaliteiten waar klanten zo over te spreken zijn naar een nog hoger niveau. Deze kwaliteiten hebben de Kuga drie jaar op rij tot de bestverkopende plug-in hybride in Europa gemaakt”, zegt Jon Williams, General Manager van Ford Blue, Europa. “De verbeterde plug-in hybride-aandrijflijn met een toonaangevend trekvermogen en een fris, nieuw design helpen een nieuwe generatie SUV-rijders op weg naar avontuur.”

Voor meer info ga je naar www.ford.nl

2024 Ford Kuga Active X

Nieuwe line-up, waaronder avontuurlijke Kuga Active X
Het krachtig ogende en zelfverzekerdere design van de nieuwe Ford Kuga weerspiegelt de capaciteiten van het model. De nieuwe grille wordt omlijst door een LED-lichtbalk over de volledige breedte die fraai overloopt in de nieuwe full LED-koplampen. De Ford Blue Oval prijkt nu trots in het midden van de grille, terwijl de motorkap opvallend krachtige lijnen heeft, die de Kuga een zelfverzekerde uitstraling geven.

Een nieuw omgekeerd ‘hockeystick’-achterlichtontwerp vormt een aanvulling op de nieuwe koplampen. De achterkant van de Kuga oogt opgeruimd, dankzij een nieuwe diffuser en het verwijderen van de achterklephandgreep. De SUV biedt nu ook een groter onderscheid tussen de leverbare varianten, waardoor klanten zich meer kunnen onderscheiden met de uitvoering die bij hun smaak en behoeften past.

2024 Ford Kuga ST-Line

Ford breidt de Kuga-line-up verder uit met een nieuwe Active X-uitvoering die een krachtig statement maakt met zijn unieke designelementen en aanpassingen voor extra capaciteit onder uitdagende omstandigheden. De meer uitgesproken grille aan de voorzijde is voorzien van brede verticale spijlen met een glanzend zwarte afwerking, aangevuld met een opvallende onderste grille, sierpaneel en beschermplaat. Deze elementen benadrukken het avontuurlijke karakter.

De nieuwe Ford Kuga Active X is ook te herkennen aan Active-logo’s op de voorspatborden en de zilverkleurige onderste deurlijsten, evenals de unieke lagere bumper en beschermplaat aan de achterzijde. De Active X-uitvoering biedt ook specifieke 18- of 19-inch lichtmetalen wielen met een machinaal bewerkte en gelakte afwerking. De Ford Kuga Active X kenmerkt zich door een zwart dak, in zwart afgewerkte buitenspiegelkappen en unieke instaplijsten.

Ford Kuga Reinvented

 

Binnenin onderscheidt de Kuga Active X zich door het Active-logo op de unieke stoelbekleding, de vloermatten en met een donkere matte houteffectafwerking op het dashboard en de deurbekleding. De Active X heeft verder Sensico en neo-suède bekleding op de standaard 18-voudig elektrisch verstelbare comfortstoelen.

Ford voert ook technische aanpassingen door aan de Kuga Active X. Zo is de wielophanging vóór met 10 mm verhoogd en achter met 5 mm, resulterend in extra bodemvrijheid om verder buiten de gebaande paden te gaan. De extra Trail Drive-modus verandert de werking van de tractiecontrole en de gasrespons om ook op zachte oppervlakken – zoals zand of modder – voldoende grip te behouden.

2024 Ford Kuga Active X

De Kuga Titanium onderscheidt zich door zijn grille met verticale spijlen, horizontale spijlen over de onderste grille en slanke, verticale omlijsting van de mistlampen. Een lager geplaatste chromen sierlijst benadrukt de breedte van de Kuga en vormt een fraaie aanvulling op de verchroomde lijsten voor de zijruiten.

De Ford Kuga ST-Line heeft een uniek frontontwerp, met een grotere ‘haaienneus’-grille en een discrete lagere spoiler op de voorbumper, waardoor het sportievere karakter subtiel wordt benadrukt. Kuga ST-Line-modellen zijn ook voorzien van extra carrosserieelementen in kleur, waaronder de onderste bumpers voor en achter, zijskirts en het onderste diffuser-element. De Ford Kuga ST Line X biedt verchroomde bumperinzetstukken, rode remklauwen en instaplijsten met het ST-Line X-logo.

De kleuropties voor het exterieur zijn ook vernieuwd. Compleet nieuw is het levendige Desert Island Blue en het avontuurlijke Bursting Green. Andere kleuren zijn Agate Black, Solar Silver, Frozen White en Lucid Red. Ford levert ook geheel nieuwe lichtmetalen wieldesigns.

Het interieur blinkt nog altijd uit in comfort en functionaliteit. Het aantal fysieke knoppen is verder gereduceerd, terwijl de belangrijkste bedieningselementen en informatie nog steeds snel vindbaar zijn.

2024 Ford Kuga Active X

Het dashboard en de deurbekleding zijn nu voorzien van een groter decoratief element met een specifieke afwerking die uniek is voor elke uitvoering, met nieuwe bijpassende stoelbekleding en stiksels, afhankelijk van de uitvoering.

De uitzonderlijke functionaliteit van de nieuwe Ford Kuga blijft een belangrijk kenmerk, met stoelen op de tweede rij die over een afstand van 150 mm kunnen worden verschoven, waardoor achterin ruim een meter beenruimte of tot 553 liter bagageruimte ontstaat. Zodoende is er ruimte voor allerlei passagiers- en bagagecombinaties.

De Kuga X-modelversies zijn ook uitgerust met 18-voudig verstelbare comfortstoelen voor bestuurder en voorpassagier, goedgekeurd door de toonaangevende organisatie voor ruggengraatgezondheid, genaamd Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Deze comfortstoelen zijn afgewerkt met premium Sensico en neo-suède synthetisch leder-effect materiaal.

“De nieuwe Kuga geeft de bestuurder vertrouwen en vrijheid. Dit komt visueel tot uiting in het sterke, onderscheidende in- en exterieurontwerp”, zegt Amko Leenarts, Design Director, Ford, Europa. “De Kuga weerspiegelt de geest van Fords avontuurlijke karakter, die de kern vormt van onze toekomst in Europa.”

2024 Ford Kuga Active X

Verbeterde technologie voor Europa’s bestverkochte PHEV
De Ford Kuga Plug-In Hybrid is de best verkochte PHEV van Europa5,6. De aantrekkingskracht van de familie-SUV wordt verder vergroot door diverse technische upgrades. De nieuwe Kuga Plug-In Hybrid profiteert van een grotere elektromotor en een verbeterde automatische transmissie met powersplit, wat aanzienlijke voordelen oplevert op het gebied van prestaties en trekvermogen.

De Kuga Plug-In Hybrid accelereert van 0-100 km/u in 7,3 seconden – bijna twee seconden sneller dan voorheen – terwijl hij het beste trekvermogen in zijn klasse biedt tot 2.100 kg3, een toename van meer dan 30 procent!

De Kuga Plug-In Hybrid combineert de efficiëntie en verfijning van een geëlektrificeerde aandrijflijn met het rijbereik en de vrijheid van een geavanceerde verbrandingsmotor. De 2,5-liter benzinemotor met Atkinson-cyclus, elektromotor, generator en 14,4 kWh lithium-ion batterij leveren een systeemvermogen van 178 kW (243 pk)7. Het gemiddelde brandstofverbruik (WLTP-gehomologeerd) bedraagt minimaal 0,9 l/100 km met een CO2-emissie vanaf 20 g/km en een volledig elektrisch bereik tot 69 kilometer8.

2024 Ford Kuga ST-Line

Extra comfort dankzij nieuwe technologie
Ford tilt het gebruiksgemak, de technologie en de geavanceerde rijhulpsystemen van de nieuwe Kuga naar een nog hoger niveau. Het SYNC 4-infotainmentsysteem1 heeft twee keer zoveel rekenkracht als het SYNC 3-systeem van het uitgaande model. Het systeem beschikt verder over een geavanceerd machine learning-algoritme dat leert van de input van de bestuurder. Dit levert na verloop van tijd nauwkeurigere zoekresultaten op.

De bediening van SYNC 4 verloopt via een 13,2-inch liggend touchscreen met een intuïtieve interface voor snelle en gemakkelijke selecties en invoer via het scherm, maar ook via stembediening. Het systeem toont belangrijke bedieningselementen zoals verwarming en ventilatie altijd in het onderste gedeelte van het scherm.

2024 Ford Kuga ST-Line

De Kuga is ook standaard uitgerust met een nieuw digitaal instrumentenpaneel van 12,3-inch. Dit digitale instrumentarium heeft unieke thema’s die passen bij de geselecteerde rijmodus, terwijl informatie met hoge prioriteit, zoals rijhulptechnologie, prominent getoond wordt wanneer die wordt geactiveerd. De gebruiker kan het display ook zelf personaliseren. Alle uitvoeringen van de nieuwe Ford Kuga komen ook met draadloze ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto2. De gebruiker kan daarbij twee smartphones tegelijkertijd verbinden, met een 5G-modem voor supersnelle connectiviteit en naadloze streaming.

De Ford Kuga biedt verder extra ondersteuning aan klanten die het trekvermogen optimaal willen benutten3. De Trailer Connection Checklist – beschikbaar via de SYNC 41 en Ford Pass-app12 – helpt bij het realiseren van een solide en veilige koppeling met een trailer. Met Trailer Tow Navigation kunnen bestuurders de afmetingen van hun auto en aanhanger invoeren, zodat SYNC 4 een route kan selecteren om krappe bochten, lage bruggen en andere obstakels te vermijden.

2024 Ford Kuga ST-Line

Dankzij geavanceerde spraakherkenning kunnen inzittenden natuurlijke spraak gebruiken in vijftien Europese talen, met behulp van de eenvoudige zin “O.K. SYNC” of “Hey Ford” om het systeem te activeren. Het systeem combineert gegevens aan boord met zoekopdrachten op internet om snelle en nauwkeurige reacties te leveren op entertainment, sms- of telefoongesprekken, weer- en klimaatregelingsfuncties, zonder dat de bestuurder de handen van het stuur of de ogen van de weg hoeft te halen.

De Kuga profiteert ook van gratis proeftoegang tot Connected Navigation13, dat gebruik maakt van realtime en voorspelde verkeersinformatie naast de routebepaling in het voertuig en in de cloud om de snelste of meest brandstofefficiënte routes te bieden. Connected Navigation kan bestuurders ook waarschuwen voor zware weersomstandigheden en biedt driedimensionale kaarten van grote steden en parkeerinformatie om de stress van het navigeren in onbekende omgevingen te verlichten.

De Kuga Plug-In Hybrid biedt tevens geofencing-technologie om automatisch over te schakelen naar de emissievrije elektrische rijmodus bij het binnenrijden van een emissievrije zone, zonder tussenkomst van de bestuurder.

2024 Ford Kuga Active X

SYNC 41 maakt draadloze software-updates mogelijk die de Kuga in de loop van de tijd zullen verbeteren. Het systeem kan een groot deel van de nieuwe software op de achtergrond of op vooraf geplande tijden installeren, waarbij veel updates weinig tot geen actie van de bestuurder vereisen. Deze upgrades kunnen helpen de eigendomservaring te verbeteren en de noodzaak voor dealerbezoekjes te verminderen, evenals het verbeteren van functies en het uitbreiden van mogelijkheden.

Met behulp van de FordPass-app12 is een reeks verbonden diensten toegankelijk via een smartphone, waardoor de klant overal met een datasignaal verbonden kan blijven met zijn auto en functies kan gebruiken zoals de voertuigstatus – voor het controleren van het brandstofpeil, de levensduur van de olie, het voorverwarmen (of koelen) van de auto en meer14,15.

De geavanceerde verlichtingstechnologie van de nieuwe Ford Kuga omvat standaard volledige LED-koplampen met Automatic High Beam Control16 en Manoeuvring Light dat de mistlampen voor activeert voor beter zicht wanneer het voertuig een manoeuvre bij lage snelheid detecteert16. Ford levert optioneel Dynamic Pixel LED-koplampen met geavanceerde functies, waaronder:

  • Glare-Free High Beam16 maakt gebruik van een camera achter de voorruit om tegemoetkomend verkeer te detecteren en een ‘verblindingsvrije zone’ in de lichtbundel te creëren door led-segmenten te dimmen die anders in de ogen van andere weggebruikers zou schijnen. Dit maakt vaker met grootlicht rijden mogelijk.
  • Predictive Dynamic Bending Light16 maakt gebruik van navigatiegegevens en de camera achter de voorruit om de binnenkant van bochten in de weg te verlichten nog voordat de bestuurder de bocht instuurt. Het systeem levert snellere en nauwkeurigere prestaties ten opzichte van enkel op camera’s gebaseerde systemen.
  • Bad-Weather Light16 verandert de lichtbundel voor beter zicht als de ruitenwissers zijn geactiveerd.
  • Sign-based Light16 maakt gebruik van een frontcamera om verkeersborden te detecteren en die te gebruiken als signaal om de lichtbundel aan te passen en fietsers en voetgangers op kruispunten en rotondes beter te verlichten.
  • Tourist Mode16 is een systeem waarmee de bestuurder de lichtbundel voor links- of rechtsrijdend verkeer kan wijzigen als die bijvoorbeeld naar het Verenigd Koninkrijk reist, waardoor maximale verlichtingsprestaties en zichtbaarheid worden gegarandeerd zonder het risico van verblinding van tegenliggers.

2024 Ford Kuga Active X

Maximale ondersteuning van de bestuurder bij elke rit
De nieuwe Kuga zet de toewijding van Ford voort om de nieuwste geavanceerde rijhulpsystemen te leveren om zo het vertrouwen van de bestuurder te vergroten en elke rit meer ontspannen te maken. Een beschikbaar Drive Assistance Pack bundelt de belangrijkste technologie voor rijhulpsystemen.

Een verbeterde versie van Adaptive Cruise Control met Stop & Go16,17 omvat nu Predictive Speed Assist16. Dit systeem biedt de mogelijkheid om de voertuigsnelheid aan te passen voor bochten in de weg, rotondes, bij het oprijden of verlaten van snelwegen en om de snelheid te matigen voor andere verkeerssituaties, voertuigen en snelheidswijzigingen. Het systeem informeert de bestuurder over de reden voor het aanpassen van de snelheid, waardoor er minder input van de bestuurder nodig is. Dit draagt bij aan een meer ontspannen en comfortabele rijervaring.

2024 Ford Kuga ST-Line

Intersection Assist18 – dat de weg in de gaten houdt voor potentiële voertuigen op parallelle rijstroken – biedt nu verbeterde functionaliteit. Een nieuwe frontcamera met een breder detectieveld kan tegemoetkomende motorfietsen en fietsers detecteren als die het pad van de Kuga kruisen. Het systeem detecteert ook voetgangers en fietsers die een weg oversteken waarop de bestuurder afslaat. Intersection Assist kan automatisch remmen om dit soort ongelukken te helpen voorkomen of om de impact te verminderen. Het systeem werkt ook als wegmarkeringen of objecten afwezig zijn en zelfs ‘s nachts met geactiveerde koplampen.

Een beschikbaar 360-graden camerasysteem19 biedt een beeld van boven het voertuig, waardoor de bestuurder objecten kan zien die anders vanuit de auto niet zichtbaar zijn, vooral tijdens manoeuvres op lage snelheid.

2024 Ford Kuga Active X

De bestuurder kan ook kiezen uit een aantal vooraf ingestelde weergaven om te helpen bij specifieke scenario’s. Corner View zoomt in op de geselecteerde hoek van het voertuig, ideaal voor manoeuvreren dichtbij een stoeprand of garagemuur. Offset View geeft een ingezoomd beeld van de voor- of achterkant van de auto met overlappende bandensporen op de afbeelding. Dit is met name handig om de auto uit te lijnen met wasstraten of bij het aankoppelen van een aanhangwagen of caravan.

Een andere nieuwe toevoeging aan de Ford Kuga is Reverse Brake Assist16. Dit systeem bouwt voort op de functionaliteit van Cross Traffic Alert en biedt extra ondersteuning tijdens achteruitrijmanoeuvres. Als het voertuig een stilstaand object zoals voetgangers, dozen, fietsen of andere voertuigen detecteert, waarschuwt het systeem de bestuurder en activeert het de remmen om een botsing te voorkomen of om de gevolgen daarvan te beperken. Op dezelfde manier kan Rear Cross Traffic Braking bewegende objecten zoals voetgangers, fietsers of voertuigen detecteren en indien nodig het voertuig afremmen.

Ford produceert de nieuwe Kuga in Europa in de geavanceerde Ford-fabriek in Valencia in Spanje. Kunstmatige intelligentie werkt nauw samen met ingenieurs om de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en productie te garanderen.

De nieuwe Kuga is per direct te bestellen voor een prijs vanaf € 43.350. De volledige prijslijst van de nieuwe Kuga is hier te vinden.

# # #

1 Don’t drive while distracted or while using handheld devices. Use voice-operated systems when possible. Some features may be locked out while the vehicle is in gear. Not all features are compatible with all phones.

2 Requires phone with active data service and compatible software. SYNC 4 does not control 3rd party products while in use. 3rd Parties are solely responsible for their respective functionality.

3 When properly equipped. Max towing varies based on cargo, vehicle configuration, accessories and number of passengers.

4 Cargo and load capacity limited by weight and weight distribution.

5 Ford of Europe reports sales for its 20 European traditional markets: Austria, Belgium, Britain, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Spain, Romania, Sweden and Switzerland.

6 Kuga Plug-In Hybrid was the bestselling PHEV in Europe full-year 2021, 2022 and 2023 according to data provided by JATO Dynamics and IHS Markit.

7 Calculated via combined performance of the engine and electric motor(s) with peak battery power. The calculations utilize SAE J1349® engine results and Ford electric motor dyno testing. Your results may vary.

8 CO2 emission and fuel efficiency ranges may vary according to vehicle variants offered by individual markets. The declared WLTP fuel/energy consumptions, CO2-emissions and electric range are determined according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EU) 2017/1151 as last amended. The applied standard test procedures enable comparison between different vehicle types and different manufacturers.

9 Based on certified WLTP data for a Kuga FHEV FWD ST-Line X.

10 Based on a Kuga FHEV FWD. Estimated distance driving in electric mode using Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) in the city driving cycle. Actual electric driving distance varies with conditions such as external elements like temperature, driving behaviours, route profile, vehicle maintenance, and battery age and condition.

11 To use Alexa Built-in, drivers need to activate FordPass within their vehicle using the FordPass smartphone app or in-vehicle settings. Access to Alexa requires an Amazon account, SYNC 4 or SYNC 4A, FordPass, and complimentary Connected Service activated through the FordPass app (see FordPass Terms for details). Additional products and setup may be required. Amazon, Alexa and all related logos and marks are trademarks of Amazon.com, Inc. or its affiliates.

12 FordPass app, compatible with selected smartphone platforms, is available via download. Message and data rates apply. FordPass Connect, the FordPass app and complimentary Connected Service are required for remote features (see FordPass terms for details). Connected Service and features depend on Vodafone or Vodafone partner mobile network availability. Evolving technology/mobile networks/vehicle capability may limit functionality and prevent operation of connected features. Connected Service excludes Wi-Fi hotspot.

13 Services require SYNC 4 or newer, activation through FordPass App (subject to FordPass Terms), modem activation, and a Connected Navigation service plan. Equipped vehicles come with [either] a 90-day [or] up to 3-year] Connected Navigation trial from new vehicle warranty start date, after which purchase is required. Connected service and features depend on compatible network availability.
Evolving technology/cellular networks/vehicle capability may limit functionality and prevent operation of connected features.

14 In regions permitted by law.

15 Features may require activation.

16 Driver-assist features are supplemental to and do not replace the driver’s attention, judgement and need to control the vehicle.

17 If stop is longer than three seconds, driver must intervene and press “RES” button or accelerator pedal to resume system operation.

18 Intersection Assist does not detect all vehicles in intersections, pedestrians, or cyclists. It does not replace safe driving. See Owner’s Manual for details and limitations.

19 Cameras only operate at speeds under 6 miles per hour.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.