De terugkeer van de Ford Puma als Crossover

Wie had hier ooit aan kunnen denken, dat de ooit sportieve kleine sportcoupé de Ford Puma, in een crossover uitvoering terug zou komen op deze aardbol.

Vandaag komt Ford met een sneak-peek, waarbij we niet meteen een Puma in onze gedachten krijgen, niet helemaal gek als je bedenkt dat er vanaf de laatste productie datum 2002, 17 jaar verschil zit.

De eerste Ford Puma werd in Keulen door Ford-Werke GmbH ontwikkeld en gebouwd. De Puma was gebaseerd op het onderstel van de Ford Fiesta 4 en werd van 1997 tot 2002 geproduceerd.

Lees hieronder het officiële bericht van Ford Nederland

Ford Puma sportcoupé 1997-2002

Ford toont eerste blik op sportieve, innovatieve Puma crossover

Ford heeft vandaag de eerste afbeelding onthuld van de Ford Puma: een op een SUV geïnspireerde compacte crossover die een fraai design koppelt aan de grootste laadruimte en -flexibiliteit in zijn klasse. De auto is voorzien van een 48-volt mild-hybride aandrijving.

De Puma komt eind dit jaar op de markt en wordt geproduceerd in de assemblagefabriek van Ford in het Roemeense Craiova. Na een investering van bijna € 1,5 miljard in deze fabriek.

“We denken dat de Puma met zijn innovatieve techniek en aantrekkelijke uiterlijk echt zal aanslaan bij Europese kopers van compacte auto’s. Als je op zoek bent naar een auto die op vrijdagavond bewonderende blikken oproept en die je op zaterdagmiddag met gemak kunt volladen met meubelpakketten, hoef je niet verder te zoeken”, aldus Stuart Rowley, President Ford Europa. “We hebben alles uit de kast gehaald om klanten de flexibiliteit te geven waar ze om vroegen, met een vooruitstrevende en aantrekkelijke styling, zodat ze in de mooiste auto kunnen rondrijden die ze ooit hebben gehad.”

Ford Pumas reveal, ‘Go Further’ Sugar Factory, Amsterdam, April 1st 2019
Photographs by Tim Bishop – Ford of Europe

De eerste afbeelding van de Ford Puma toont belangrijke stylinghints, zoals de opvallende, op de spatborden gemonteerde koplampen en sportieve, aerodynamische lijnen. Dit in combinatie met crossover kenmerken, zoals de grotere bodemspeling die voor meer vertrouwen tijdens het rijden zorgt en de grootste bagageruimte in zijn klasse (456 liter) creëert.

Om aan de behoefte aan flexibele bagageruimte tegemoet te komen, is een innovatieve laadruimte ontwikkeld die verwachtingen van berijders overtreft. Deze behoefte kwam duidelijk naar voren in de uitgebreide gesprekken die Ford met klanten heeft gevoerd. Het resultaat is een diepe, veelzijdige bagageruimte waarin makkelijk twee staande golftassen passen.

De EcoBoost Hybrid technologie van Ford zorgt voor een optimaal brandstofverbruik en krachtige, responsieve prestaties, met een vermogen tot 155 pk. Een geïntegreerde startmotor-generator met riemaandrijving (BISG: Belt-Driven Integrated Starter/Generator) maakt regeneratie en opslag van energie mogelijk die gewoonlijk verloren gaat bij het remmen en in vrijloop uitrollen. Die energie wordt gebruikt om een luchtgekoelde 48-volt lithium-ionaccu op te laden.

Ford Pumas reveal, ‘Go Further’ Sugar Factory, Amsterdam, April 1st 2019
Photographs by Tim Bishop – Ford of Europe

De BISG fungeert biedt ook naadloze ondersteuning aan de wrijvingsarme 1.0-liter EcoBoost driecilindermotor, die de opgeslagen energie gebruikt voor het leveren van meer trekkracht. Daardoor hoeft de benzinemotor minder hard te werken, wat hem zuiniger maakt. Daarbij vergroot de aanvullende trekkracht het totale koppel van de aandrijving, wat zorgt voor betere prestaties.

De Puma gaat deel uitmaken van Fords groeiende productaanbod van SUV’s en op SUV’s geïnspireerde crossovermodellen in Europa, waartoe ook de Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga en de nieuwe Explorer Plug-In Hybrid behoren. De nieuwe Explorer Plug-In Hybrid werd gisteren in Amsterdam voor het eerst aan het publiek getoond tijdens het Go Further evenement van Ford Europa.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.