De 2022 generatie Ford Ranger biedt hightech-functies, slimme connectiviteit en verbeterde mogelijkheden

Hoe we van de nieuwe Ford Ranger de slimste, meest bekwame en meest veelzijdige Ford Ranger ooit hebben gemaakt

De nieuwe Ford Ranger is helemaal opnieuw ontworpen om breder inzetbaar te zijn, slimmer te werken en verder te gaan dan ooit tevoren. Hier vind je een aantal opmerkelijke zaken die van de nieuwe Ford Ranger de perfecte partner maken voor werk, gezin en vrije tijd.

2022 Ford Ranger Range

  • Het exterieur

Gloednieuw exterieur
De nieuwe generatie Ford Ranger heeft een gedurfd nieuw ontwerp, waarin we verschillende designelementen uit Fords wereldwijde truck-portfolio kunnen herkennen. Zo heeft hij een fors breder postuur, een grotere grille en maken we kennis met de kenmerkende ‘C-clamp’ koplampen die voorzien zijn van krachtige halogeen- of matrix-LED-technologie. De atletische flanken en het robuuste design van de Ranger omvatten ook een nieuwe achterklep waarin RANGER is gestanst. Verder is de achterzijde voorzien van nieuw ontworpen achterlichtunits, naar keuze uitgevoerd met halogeen- of LED-verlichting – die bijdragen aan de stoere persoonlijkheid van de truck.

2022 Ford Ranger Wildtrak

Voor de zwaarste omstandigheden: ‘Built Ford Tough’
Om te zorgen dat de nieuwe Ford Ranger net zo stevig en robuust is als dat hij oogt, heeft Ford de Ranger overal ter wereld onderworpen aan de extreme (duur)tests. Zowel bij temperaturen ver onder het vriespunt tot +50 °C. Het sterke stalen frame en de dito carrosserie verzekeren de Ranger’s ‘Built Ford Tough’ reputatie op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en kracht.

2022 Ford Ranger Sport

Verbeterde offroad-mogelijkheden
Een toegenomen spoorbreedte, een keuze uit twee verschillende vierwielaandrijvingsystemen en de mogelijkheid tot het kiezen van verschillende rijmodi zorgen voor eindeloze offroad-mogelijkheden. De achterdempers zijn naar de buitenzijde van het chassis verplaatst, wat betekent dat klanten altijd gegarandeerd zijn van een comfortabele rit, of ze nu een laadruimte vol pallets vervoeren, een paardentrailer trekken of met het gezin eropuit gaan.

2022 Ford Ranger Wildtrak

Premium Aandrijflijnen
Met een keuze uit zuinige 2.0-liter turbodiesels in Single- of Bi-Turbo-configuratie en een nieuwe krachtige 3.0-liter turbodiesel V6 is er altijd een motor beschikbaar die aan de behoefte voldoet. Daarnaast is er keuze uit een handmatige of automatische zesversnellingsbak of een automatische transmissie met tien versnellingen. Een geëlektrificeerde aandrijflijn volgt in de toekomst.

2022 Ford Ranger Sport

Dubbele sleepogen
Dubbele bevestigingspunten voor sleepogen bieden flexibele mogelijkheden om de bestuurder of anderen op weg te helpen bij het stranden op en buiten de gebaande paden. De nieuwe Ford Ranger is klaar voor de zwaarste omstandigheden.

Next-Gen Ranger Wildtrak tailgate

Managementsysteem voor de lading
Het lading beheersysteem van de nieuwe Ranger biedt klanten tal van mogelijkheden en oplossingen om lading vast te zetten. Van klein tot groot, licht tot zwaar; alles staat efficiënt en vast om ongewenst schuiven te voorkomen.

Next-Gen Ranger Wildtrak cargo

Van achterklep naar werkbank
De robuuste en handig ingerichte werkbank op de achterklep is voorzien een ingebouwde liniaal, diverse klemmogelijkheden voor mobiele apparaten, materiaal en gereedschap en is mede dankzij de bekerhouders en potloodhouder een volwaardige mobiele werkplek.

2022 Ford Ranger XLT workbench

Opstap naar laadruimte
In de laadruimte stappen om vracht te laden of te lossen is eenvoudiger dan ooit tevoren dankzij de nieuwe, geïntegreerde opstap.

2022 Ford Ranger XLT tailgateruler

Zoneverlichting
Zelfs na zonsondergang kun je blijven doorwerken met de Ranger. Dit kan dankzij de speciale zoneverlichting waarmee je de 360-graden buitenverlichting op de nieuwe Ford Ranger kunt bedienen. Het bedienen kan via het SYNC™ scherm in de truck of via de FordPass™-app op je smartphone.

2022 Ford Ranger Wildtrak

Stroom in de laadruimte
Een ingebouwde omvormer levert stroom aan de laadruimte, met 400W aan beschikbaar vermogen en een stopcontact in de lade.

Next-Gen Ranger XLT Cargo Management

Klem-uitsparingen
Ook is de multifunctionele achterklep van iedere Ford Ranger voorzien van speciale klem-uitsparingen, zodat je (plaat-)materialen en planken kunt vastzetten voor het betere precisiezaagwerk. Speciale doppen bedekken de uitsparingen wanneer ze niet in gebruik zijn.

2022 Ford Ranger Sport

Beschermdoppen voor laadvloer en achterklep
Duurzame kunststof doppen beschermen de randen van de laadbak en de bovenrand van de achterklep tegen beschadiging door uitrusting en lading. Een afdekzijl of dwarsbalken monteren? Verwijder de toegangsdoppen om de structurele bevestigingspunten van de Ranger te onthullen.

2022 Ford Ranger Wildtrak

Sleuven met functionele schotten
Dankzij de gegoten sleuven in de laadvloer kun je schotten aanbrengen om de laadruimte naar wens aan te passen en/of in te delen, zodat iedere lading opgeborgen en gefixeerd kan worden en te voorkomen dat deze gaat schuiven.

2022 Ford Ranger XLT powertothebox

Accessoires
Met meer dan 150 accessoires – waarvan vele in samenwerking met offroad-specialist ARB, is het personaliseren van de nieuwe Ranger heel eenvoudig. De mogelijkheden zijn eindeloos!

2022 Ford Ranger Wildtrak

Dubbele batterijmogelijkheid
De nieuwe Ranger is voorzien van een ruimte om een tweede accu onder de motorkap te plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld je elektrische gereedschap draaiende houden of de Ranger gebruiken als stroomleverancier voor je kampeertrip.

Next-Gen Ranger Widtrak Interior

  • Het interieur

Gloednieuw interieur
De cabine is helemaal opnieuw ontworpen en biedt meer comfort, nieuwe technologie en uitgekiende functionaliteit, in combinatie met premium materialen, meer kleurkeuzes en meer opbergruimte. Het instrumentenpaneel geeft het interieur een ruim en hoogwaardig gevoel.

Next-Gen Ranger Widtrak Interior

Digitaal Instrumentenpaneel
Er is een nieuw aanpasbaar digitaal instrumentenpaneel met indrukwekkende graphics en animaties. Dit paneel past zich aan naar je specifieke wensen, afhankelijk van de geselecteerde rijmodus en biedt een uitgebreide bron van informatie voor zowel rijgegevens, offroad-informatie als navigatie.

Next-Gen Ranger Widtrak

Hoge resolutie touchscreen met SYNC 4™
Het standaard 10,1-inch of optioneel leverbare 12-inch display met hoge resolutie is robuust, speciaal ontworpen voor echte pick-up rijders en maakt het mogelijk om apps op een gesplitst scherm te bekijken.

2022 Ford Ranger Sport e-Shifter

E-shifter & elektronische parkeerrem
De e-shifter kent een korte slag en is voorzien van een elektronische parkeerrem. Daarbij tilt het robuuste ontwerp het hightech interieur van de Ranger naar een hoger niveau. Ook is de e-shifter klaar om in de toekomst nieuwe rijhulpsystemen en autonome functies te integreren.

2022 Ford Ranger Wildtrak onelighting

Verschillende rijmodi
De nieuwe Ranger is gebouwd om elk terrein de baas te kunnen, mede dankzij maximaal zes beschikbare rijmodi. Deze functie werd voorheen alleen aangeboden op de Ranger Raptor.

2022 Ford Ranger XLT Interior

Ford Power-up software-updates
Binnenkort beschikbaar: draadloze updates maken het mogelijk dat de Ranger voorop blijft lopen op het gebied van software en technologie, preventief onderhoud ontvangt en optimaal blijft presteren.

2022 Ford Ranger Sport

Veel extra binnenruimte
De neerklapbare achterbank in de dubbele cabine biedt meer functionele ruimte achterin, terwijl de opbergruimte onder de stoel en extra bagageruimte achter de achterbank het interieur opgeruimd houdt en vrij van losliggende – en daarmee potentieel gevaarlijke – spullen (bij een ongeval).

Next-Gen Ranger Widtrak Cabin

360-graden camera met split-view display
Een 360-graden camera geeft zicht op wat zich voor en achter het voertuig bevindt, terwijl een bovenaanzicht helpt om te parkeren en obstakels in de buurt van de Ranger te vermijden.

2022 Ford Ranger Wildtrak

Draadloos opladen
Het draadloze oplaadstation heeft ruimte genoeg om grote telefoons van een fors formaat te kunnen stallen en op te laden. Daarbij maakt het niet alleen kabels overbodig, maar biedt het station ook de mogelijkheid om de Bluetooth SYNC™-telefoonfuncties te blijven gebruiken tijdens het opladen.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.