Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie toont definitief ontwerp 2022 Ford Mondeo – China only

Foto’s 2022 Ford Mondeo gelekt (China).

Eind februari 2022 stopt Ford met de productie van de Mondeo in Europa. De plannen van het de Blue Oval over een opvolger van de huidige Mondeo zijn op dit moment niet precies bekend, hoewel spionagefoto’s suggereerden dat de automaker aan een vervanger werkt.

Misschien weten we nu hoe deze opvolger van de Mondeo eruit kan zien, welke naam hij ook zal krijgen. Hij heeft een meer traditionele sedanvorm dan de Evos, die voorlopig óók alleen voor China bestemd is.

2022 Ford Fusion-Mondeo replacement spy-photos China only

2022 Ford Fusion-Mondeo replacement spy-photos China only

Het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie heeft volledig onthullende foto’s van de nieuwe Mondeo voor de lokale markt gepubliceerd. Het heeft vorm van een sedan met een ontwerp geïnspireerd op de Mustang Mach-E, en in grotere mate, op de Evos.

Bekijk hier eerder nieuws over de Ford Evos

De laatste zal worden verkocht als een hatchback/crossover-dingetje, terwijl de nieuwe Mondeo op de markt zal worden gebracht als een meer traditioneel voertuig.

2022 Ford Fusion-Mondeo replacement spy-photos China only

2022 Ford Fusion-Mondeo replacement spy-photos China only

De foto’s (hier onder), tonen de Mondeo ST-Line-model, met sportievere trekjes, zwart gelakte accenten op de voorkant, een tweekleurige exterieurafwerking en een grote diffuser aan de achterkant.

Het lek uit China onthult ook dat er verschillende aanpassingsopties zullen zijn, afhankelijk van het uitrustingsniveau. Het Mondeo logo op het kofferklep bevestigt dat de sedan zijn naam voor de Chinese markt zal behouden.

2022 Ford Fusion-Mondeo replacement spy-photos China only

2022 Ford Fusion-Mondeo replacement spy-photos China only

Klik hier voor alle voorgaande Ford Mondeo nieuws

Hetzelfde kan niet gezegd worden voor Europa, althans voorlopig niet. Ford heeft zijn plannen echter niet bekendgemaakt, maar afgaande op eerdere spionagefoto’s, zou het een opvolger kunnen zijn voor de huidige Mondeo, zij het (waarschijnlijk) met een andere naam. Het is in principe dezelfde situatie met Amerika’s gepensioneerde Fusion, maar we verwachten dat Ford prioriteit zal geven aan een meer crossover-achtige vorm van de Evos in plaats van de traditionele sedan die hier te zien is.

2022 Ford Mondeo leaked spy-photos China only – Trims

Het lek bevestigt ook dat de nieuwe Ford Mondeo in China zal worden verkocht met een 2,0-liter benzinemotor, goed voor 235 pk (175 kilowatt). De auto op de foto’s rijdt op 19 inch wielen met 235/45 banden en heeft een wielbasis van 2.945 millimeter (115,9 inch). De nieuwe Mondeo is 4.935 mm (194,2 inch) lang, wat hem 66 mm (2,6 inch) langer maakt dan het model dat nog steeds in Europa te koop is.

Via bron | Motor1.com

Reacties zijn gesloten.