Celebrate Focus

Ford viert de ‘Ford Focus  z’n 16e verjaardag’ en wij doen maar wat graag mee. Als je al zo lang één van de meest geliefde & verkochte auto bent, is dat zeker een feestje waard!

Kun jij je het moment nog herinneren van de eerste beelden op ford.com wij zullen het nooit meer vergeten. Een paar dagen lang kreeg je een afgedekt ‘nieuw Ford model’ ronddraaiend op een plateau te zien en iedere volgende dag gaven ze een stukje meer bloot en bij het zien van ‘het neusje’, meteen helemaal verkocht. Maar, wat heb je aan een mooi ontwerp als de rij-eigenschappen en techniek niets voorstellen? Vergelijk het met een ‘mooie vrouw’, ze ziet er goed & strak uit, maar trekt ze d’r mond open en je hoort alleen maar ordinair gekijf, dan ben je toch meteen genezen?

De heren van de pers kregen de Focus al snel een dagje mee van de importeur en de recensies die daar uit voort kwamen, waren meteen al veelbelovend. Toch heb je zoiets (althans hier) eerst zien dan geloven, maar The Blue Oval kennende moest het haast wel goed zitten.

Celebrate Focus 1998

Een spraakmakende opvolger van het o zo gekoesterd model de Ford Escort, moest wel wat voorstellen wilde het indruk maken. Die missie bleek al snel te zijn geslaagd, welk autoblad of autoprogramma je ook bekeek, ze waren het er allemaal over eens, dat dit wel eens ‘het paradepaardje  het verkoopsucces’ van Ford kon worden.

Nu 16 jaar later kennen de Focus liefhebbers onder ons de gevolgen van die 16 jaar. Eenmaal besmet met het Focus-virus laat het je niet snel meer los, dat brengt ‘ons’ op deze hobby al het nieuws al ruim 14 jaar lang hier te verzamelen voor een ieder die niets wil missen over deze fantastische auto.

Ford vraagt: wat is jouw Focus verhaal?

Ons verhaal staat hierboven, maar zijn reuze benieuwd naar jullie persoonlijke verhalen, laat ons meegenieten en vertel iets over jouw Focus, jouw trots en vooral show ons je trots!

Klik op de volgende link hoe je ons je foto’s kunt sturen: foto’s insturen doe je zo

Meer over de Ford Focus geschiedenis vind je onder ‘Archief

Reacties zijn gesloten.