Autoweek test de nieuwe Ford Focus

28-09-2014

De derde generatie van de Ford Focus is alweer halverwege z’n levenscyclus, reden voor Ford om met een update te komen. En een grondige ook. Wordt de Focus daar ook een beter auto van?

2015_Focus_01

Ford houdt het niet bij een paar kleine retouches om de Focus te updaten maar heeft de voorkant volledig opnieuw getekend, helemaal in lijn met de neuzen van de Fiesta en de nieuwe Mondeo. Binnenin de auto heeft het oude dashboard met de grote knoppenbrij eveneens een flinke metamorfose ondergaan. Het resultaat is een eenvoudiger bediening van tal van functies. Niet in de laatste plaats doordat een deel daarvan nu aangestuurd wordt via een touchscreen of spraakbesturing (waarvoor je nog wel even de juiste commando’s uit je hoofd moet leren, dat dan weer wel).

2015_Focus_02

Aan het motorenfront presenteert Ford zowel twee nieuwe 1,5 liter benzinemotoren (EcoBoost) als twee nieuwe 1,5 liter dieselmotoren (TDCI). Wij zijn op pad gegaan met de sterkste (180 pk) benzinemotor. Deze machine doet in alle rust z’n werk, pakt mooi op en reageert lekker alert. Al hadden we in de bergen aanvankelijk wel het gevoel met de 150 pk-versie op pad te zijn, de motor komt (zeker onderin) een beetje te goedmoedig over.

2015_Focus_03

Verder is het onderstel iets stijver gemaakt wat resulteert in een klein beetje extra dynamiek, en dat terwijl het comfort er zeker niet op achteruit is gegaan. Erg netjes gedaan. Om het af te maken is de vernieuwde Focus voorzien van de laatste elektronische hulpsystemen, zoals de uitparkeerhulp en het systeem dat je waarschuwt wanneer er verkeer nadert op het moment dat je achteruit je oprit af rijdt.

Bron | Autoweek.nl

autoweek.nl/video

2015_Focus_05

Reacties zijn gesloten.