50 Year Limited Edition Mustang GT

Ford viert vijftigste verjaardag van iconische Mustang met exclusieve 50 Year Limited Edition

  • 50 Year Limited Edition gebaseerd op nieuwe 2015 Ford Mustang GT fastback; leverbaar in kleuren Wimbledon White of Kona Blue
  • Exclusieve Mustang uitgerust met bijna elke denkbare optie
  • 50 Year Limited Edition Mustang vanaf herfst 2014 leverbaar in Noord-Amerika; totale productie van 1964 exemplaren

Mustang 50 Year Limited Edition

50 jaar na de introductie van een van ’s werelds meest iconische auto’s viert Ford deze mijlpaal met de Limited Edition-versie, de 50 Year Limited Edition Mustang GT. Van deze speciale versie, die bedoeld is als eerbetoon aan 50 jaar Mustang, worden in totaal 1964 exemplaren geproduceerd, die deze herfst op de Noord-Amerikaanse markt verschijnen.

De 50 Year Limited Edition is gebaseerd op de nieuwe 2015 Mustang GT fastback met performance pack en biedt uitmuntende prestaties en een uniek uiterlijk. Bij de keuze voor de 50 Year Limited Edition hoeft de klant slechts tweemaal te kiezen, namelijk tussen de twee exclusieve lakkleuren en tussen een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen of automatische transmissie.

Mustang 50 Year Limited Edition

50 jaar inspiratie
“In de nieuwe Mustang komt een krachtig, hedendaags design samen met typische kenmerken van de allereerste Mustang,” aldus Moray Callum, vice president Design bij Ford. “De 50 Year Edition heeft details waarmee de auto zich onderscheidt van andere Mustangs, terwijl er ook wordt teruggrepen naar het origineel.”

De twee beschikbare kleuren zijn Wimbledon White, zoals de Mustang met serienummer 0001 die in april 1964 werd verkocht aan captain Stanley Tucker, en Kona Blue. Beide kleuren zijn exclusief bestemd voor deze limited edition.

“In de jaren zestig zag je meer chroom in de afwerking dan tegenwoordig, dus hebben we chroom discreet verwerkt in de grille, de zijramen en de driedelige achterlichten,” vervolgt Callum. “Het donkerder Kona Blue contrasteert bijzonder opvallend met het chroom.”

Mustang 50 Year Limited Edition

De verchroomde afwerking rondom de basis van de drie delen waaruit het achterlicht is opgebouwd zijn geïnspireerd op het oorspronkelijke designvoorstel van Gale Halderman uit 1962, dat de basis werd voor het productiemodel dat in 1964 zijn opwachting maakte.

De drie afzonderlijke lampen aan weerszijden van dat ontwerp zijn in het productiemodel samengevoegd tot één driedelig lampcluster. Het originele concept is na vijftig jaar echter weer van stal gehaald. De 50 Year Edition Limited Mustang is de enige uitvoering die is voorzien van een replica van het grote logo, met 50 Years als toevoeging aan de letters GT.

Nog een visueel element dat niet wordt aangetroffen op andere Mustangs zijn de latjes bij de zijramen achter. In tegenstelling tot de latjes bij de achterzijramen van de fastback uit 1965 bestaan de nieuwe ramen uit glaslagen die zijn gemaakt volgens een speciaal voor deze auto ontwikkelde techniek. Het resultaat is een eerbetoon aan het origineel dat niet eerder dan 50 jaar later kon worden gemaakt.

Mustang 50 Year Limited Edition

Unieke cockpit
Wie achter het stuur plaatsneemt, weet meteen dat dit een heel bijzondere auto is. Het met aluminium afgewerkte dashboard omvat het dubbele instrumentenpaneel en krijgt een axel spin-afwerking die verschilt van de andere nieuwe Mustangs, plus aan de passagierszijde een speciaal 50 Year Edition-logo. Elk logo wordt geëtst in de assemblage-fabriek in Flat Rock waar de Mustang wordt gebouwd.

Deze unieke Mustang is voorzien van een stuurwiel met leren bekleding met kasjmier stiksel. Het stiksel komt ook terug in de afwerking van het instrumentenpaneel, de schakelpook, de middelste armsteun, de inzetstukken van de portieren en de stoelen. De stoelen zijn uitgevoerd in een exclusieve tweekleurige kasjmier en leren bekleding, met op de rugleuningen het Mustang 50 Year-logo.

De limited edition-modellen zijn uitgerust met exclusieve vloerbekleding met kasjmier stiksels en suède boorden die niet worden gebruikt in andere Mustangs.

Mustang 50 Year Limited Edition

V8-performance
De 50 Year Limited Edition is voorzien van de vernieuwde 5.0-liter V8-motor die meer dan 420 pk en een koppel van 370 lb/ft levert en is uitgerust met een performance pack met onder andere massieve Brembo-voorremmen en 19″ lichtmetalen wielen met kwalitatief hoogwaardige Pirelli P-Zero zomerbanden.

De 19″ lichtmetalen wielen hebben een uniek Y-vormig spaakdesign dat is geïnspireerd op de verchroomde stalen wielen waarmee de oorspronkelijke Mustang 50 jaar geleden was uitgerust. De voorwielen zijn 9″ breed en voorzien van 255/40R-banden, en de staggered achterwielen zijn 9,5″ breed en voorzien van 275/40R-banden.

De 50 Year Limited Edition is enige Mustang die leverbaar is met zowel het performance pack als de automatische transmissie. Indien uitgerust met de zesversnellings automatische transmissie, heeft de 50 Year Edition een sperdifferentieel met een eindaandrijvingsratio van 3.55:1. Wie kiest voor de handgeschakelde versnellingsbak, krijgt een Torsen-differentieel met een eindaandrijvingsratio van 3.73:1.

Bij elk van de 1964 50 Year Edition Mustangs hoort een unieke handleiding in een leren etui met daarop het 50 Year-logo.

De 50 Year Limited Edition behoort tot de eerste Mustangs die later dit jaar zullen worden geproduceerd en is bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt.

Bron | Ford Nederland

Hieronder wat foto’s op Wallpapers formaat voor een 22 inch scherm:

Reacties zijn gesloten.