2019 Ford Ranger de meest krachtige en best verkochte pick-up in Europa

De nieuwe Ford Ranger: krachtigere, efficiëntere en intelligentere versie van Europa’s bestverkochte pick-up

Ford presenteert de nieuwe Ranger. De pick-up is nog krachtiger, efficiënter en verfijnder en biedt een reeks geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen. De nieuwe Ford Ranger wordt halverwege 2019 in Europa geïntroduceerd.

De nieuwe versie van Europa’s bestverkochte pick-up* wordt leverbaar met de geraffineerde 2.0-liter EcoBlue dieselmotor van Ford, voorzien van SCR-techniek (selective catalytic reduction) voor de verdere reductie van emissies. In combinatie met de nieuwe 10-traps automaat staat de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor garant voor een 9 procent lager brandstofverbruik.

2019 Ford Ranger-Wildtrak

Het motorenaanbod wordt aangevoerd door de krachtige bi-turboversie van de 2.0-liter EcoBlue krachtbron, die goed is voor een vermogen van 156 kW (213 pk) en 500 Nm koppel, ofwel 13 pk en 30 Nm meer dan de 3,2-liter TDCi dieselmotor die in de huidige Ranger wordt aangeboden.

De nieuwe Ranger wordt in Nederland verkrijgbaar als Super Cab. Vierwielaandrijving is in alle gevallen standaard. Samen met Fords SYNC 3 multimediasysteem en FordPass Connect on-board modemtechnologie bezit de Ford Ranger alle eigenschappen om rijplezier en productiviteit naar een hoger plan te tillen voor zakelijk gebruik en vrijetijdsbesteding.

De Ranger is de eerste pick-up in zijn klasse die standaard voorzien is van Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection en Intelligent Speed Limiter. Active Park Assist is eveneens verkrijgbaar, bovenop de reeks bestaande assistentiesystemen die stuk voor stuk zijn ontworpen voor meer ontspannen rijden en die helpen aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen daarvan te verkleinen.

2019 Ford Ranger-Wildtrak

“De nieuwe Ford Ranger trakteert bestuurders op een combinatie van trekkracht, brandstofefficiency en intelligente assistentiesystemen. Tevens voldoet de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met de nieuwste SCR-techniek ruimschoots aan de strenge emissienormen”, zegt Roelant de Waard, vice president Marketing, Sales & Service bij Ford of Europe.

De Ranger is ontworpen om comfortabel door extreem terrein te rijden. De pick-up biedt een doorwaaddiepte tot 800 mm en een bodemvrijheid van 230 mm. Met een aanrijhoek van 29 graden en afrijhoek van 21 graden zijn steile hobbels met vertrouwen te overbruggen. De onvervalste off-road-capaciteiten gaan gepaard met een aanhangwagengewicht van maximaal 3.500 kg en een laadvermogen van 1.252 kg.

Met 51.500 verkochte exemplaren in 2018 (+15% t.o.v. 2017*) is de Ford Ranger leider in zijn segment.

Krachtige en verfijnde 2.0-liter EcoBlue

De 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met hogere prestaties en verbeterde brandstofefficiency is beschikbaar met:

  • Enkele turbo met variabele turbinegeometrie, goed voor 125 kW (170 pk) en 420 Nm koppel, 216 g/km CO2-emissie en 8,3 l/100 km brandstofverbruik
  • Bi-turbo technologie met een hogedrukturbo met variabele turbinegeometrie en een lagedrukturbo met vaste turbine, goed voor 156 kW (213 pk) en 500 Nm koppel, 228 g/km CO2-emissie en 9,2 l/100 km brandstofverbruik

De compacte, enkele turbo is specifiek ontworpen om meer lucht te leveren bij lage toerentallen in vergelijking met die in de uitgaande 2.2-liter TDCi dieselmotor, voor een soepeler en alerter gevoel over het gehele toerenbereik.

Bij de bi-turbovariant werken beide turbo’s bij lagere toerentallen in serie voor meer trekkracht en een fellere gasrespons. Bij hogere toerentallen wordt de kleine turbo omzeild en levert de grotere turbo een extra boost voor meer power.

2019 Ford Ranger-Wildtrak

De vermogensvarianten met 125 kW (170 pk) en 156 kW (213 pk) zijn naar wens leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de nieuwe 10-traps automaat. Deze toonaangevende transmissie heeft zich al bewezen met zijn prestaties en duurzaamheid in andere modellen van Ford, zoals de F-150 pick-up en de vernieuwde Mustang.

Deze transmissie biedt niet alleen een breed scala aan overbrengingsverhoudingen, maar ook voorzieningen zoals adaptief schakelen, waarmee de automaat zich aanpast aan veranderende omstandigheden. In elk rijscenario kiest de automaat de versnelling om de optimale mix van kracht, brandstofefficiency en verfijning te leveren.

2019 Ford Ranger-Wildtrak Interior

Uit verbruiksdata van Ford, gebaseerd op een real-world driving cyclus, kan met de 10-traps automaat een verbruiksreductie tot 9 procent gerealiseerd worden, en tot 4 procent in combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak in vergelijking met de uitgaande Ranger.

De interne wrijving in de 2.0-liter EcoBlue motor is verlaagd dankzij de toepassing van diverse innovaties, zoals een 10 mm offset krukasontwerp dat de wrijvende krachten langs de cilinderwanden vermindert, evenals een geoptimaliseerde klepbediening met een enkele nokkenas. Brandstofinjectoren met piëzo-elektrische technologie – die zorgen voor een nauwgezet gecontroleerde inspuiting – dragen bij aan de stillere loop.

2019 Ford Ranger-Wildtrak

Optimale connectiviteit

De nieuwe Ford Ranger introduceert geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen waarvan bestuurders onderweg profijt van hebben. De FordPass Connect on-board modem maakt van de Ranger een mobiele Wi-Fi hotspot met connectiviteit voor maximaal tien Wi-Fi apparaten.

Ook kunnen eigenaren voertuiginformatie inzien via de FordPass mobiele app, ideaal voor wagenparkbeheerders. Het gaat hier om:

  • Vehicle Status, waarmee zaken als oliepeil, bandenspanning en actieradius op afstand kunnen worden gecontroleerd
  • Vehicle Locator, waarmee de auto bijvoorbeeld eenvoudig is terug te vinden in een volle parkeergarage, of op een bouwplaats waar de gebruiker niet bekend is
  • Remote lock/unlock, waarmee op afstand de portieren kunnen worden ver- en ontgrendeld

Andere slimme technologieën zijn het SYNC 3 infotainmentsysteem, dat te bedienen is via de 8-inch touchscreen of met stemcommando’s en dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Of het MyKey-systeem van Ford, waarmee de sleutel van de Ranger geprogrammeerd kan worden om bijvoorbeeld een maximumsnelheid en maximaal toegestaan audiovolume in te stellen, of de mogelijkheid om veiligheidssystemen al dan niet uit te schakelen.

2019 Ford Ranger-Wildtrak

Veilige rijbeleving

De nieuwe Ranger is de eerste in zijn klasse die standaard geleverd wordt met Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection en Intelligent Speed Limiter. De systemen assisteren bestuurders om aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen daarvan te verkleinen.

Pedestrian Detection maakt gebruik van een frontcamera en radarsysteem om voetgangers op de weg te detecteren. De auto remt automatisch als een aanrijding dreigt en de bestuurder niet tijdig reageert op visuele en akoestische waarschuwingssignalen. Het systeem verkort de tijd om de remmen te activeren door van tevoren al de afstand tussen remblokken en -schijven te verkleinen.

2019 Ford Ranger-Wildtrak

Intelligent Speed Limiter combineert Speed Limiter met Traffic Sign Recognition om de snelheid van de auto aan te passen aan de ter plekke geldende maximumsnelheid. De Intelligent Speed Limiter is te activeren vanaf het stuurwiel en maakt gebruik van een frontcamera om snelheidsborden te signaleren. Als de daarop vermelde snelheid lager is dan de ingestelde snelheid, wordt de rijsnelheid automatisch verlaagd en weer verhoogd waar toegestaan.

Verder is de Ranger voor het eerst leverbaar met Keyless Entry en startknop. De achterklep is nu geïntegreerd in de centrale vergrendeling. Met Active Park Assist wordt de bestuurder geholpen bij het parallel parkeren in een vak, waarbij de bestuurder alleen het gaspedaal en de remmen hoeft te bedienen.

2019 Ford Ranger-Wildtrak

Andere assistentiesystemen voor meer comfort en bedieningsgemak zijn Lane-Keeping Alert en Lane-Keeping Aid, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera en Electronic Stability Control met kantelonderdrukking en aanhangerstabiliteitscontrole.

Het rijgedrag van de Ford Ranger is verbeterd dankzij de geoptimaliseerde veren en dempers, met een specifieke afstelling die aansluit op het karakter van de gekozen uitvoering.

2019 Ford Ranger-Limited

Stoer, modern design

De nieuwe Ranger is een imposante verschijning. Ten opzichte van de huidige Ranger zijn de voorbumper en grille gewijzigd. De centrale horizontale spijl is over de volle lengte gespleten in twee slanke delen. De rijker uitgeruste versies hebben xenon-koplampen en dagrijverlichting met LED-techniek. Nieuwe carrosseriekleuren zijn Diffused Silver en Blue Lightning.

Het interieur, uitgevoerd in Ebony Black, doet even comfortabel aan als bij een personenauto. De kleuren hebben een diepere glans. Versies met de 10-traps automaat hebben een fraaiere bedieningshendel. De luxere Ranger Limited komt met lederen bekleding en 17-inch lichtmetalen wielen.

2019 Ford Ranger-Wildtrak

De nieuwe Ranger Wildtrak trekt de aandacht met zijn speciale lakkleur Sabre Orange en een contrasterend, titaniumachtige afwerking voor de trapeziumvormige grille en luchtinlaten. Dit titaniumeffect tekent zich ook af in de buitenspiegelkappen, portiergrepen, luchtroosters aan de zijkant en de rails in de laadbak.

Het hoogwaardige interieur van de Wildtrak heeft aan sportieve aantrekkingskracht gewonnen. Het biedt donker satijnchromen elementen en deels met leder beklede stoelen met Wildtrak opschrift.

2019 Ford Ranger-Limited

019 Ford Ranger-Limited Interior

De uitvoeringen Limited en Wildtrak zijn bovendien uitgerust met de nieuwe easy-lift achterklep. Die is voorzien van een torsiestaaf waardoor minder kracht nodig is om de klep te sluiten.

“De nieuwe Ford Ranger voldoet aan alle eisen die deze tijd stelt. Hij is robuust, krachtig en capabel om een hele week in touw te zijn, of het nu gaat om vervoer van bouwmaterialen naar een werk of een quad naar een off-road-parcours in het weekend”, aldus De Waard.

De Ranger is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 26.000 exclusief BTW en BPM.

# # #

*Volgens de beschikbare data per eind november 2018.

Bron | Ford NL  |  Brochure-prijslijst  |  Mijn Ranger samenstellen

Reacties zijn gesloten.